Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Despre lazile de stup

Mesajde peterneamt » 22 Dec 2012, 20:09

Păi cu aşa urdinişe cum să ai condens. Dă-le cu pământ, sau scoci, sau...., pentru că, se crează curent de aer suplimentar ce fură căldura ghemului şi..... ;)
ps. am păţit şi eu cu stupi făcuţi de mine, dar şi la meseriaşi....ca de, lemnul mai şi lucrează!
Ultima oară modificat de peterneamt pe 22 Dec 2012, 20:18, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde nae » 22 Dec 2012, 20:13

peterneamt scrie:Păi cu aşa urdinişe cum să ai condens. Dă-le cu pământ, sau scoci, sau...., pentru că, se crează curent de aer suplimentar ce fură căldura ghemului şi..... ;)

Eu n-am zis ca cei crapati au condens ci ca au crapat(si ) din cauza lui .
nae

Mesajde peterneamt » 22 Dec 2012, 20:20

nae scrie:
peterneamt scrie:Păi cu aşa urdinişe cum să ai condens. Dă-le cu pământ, sau scoci, sau...., pentru că, se crează curent de aer suplimentar ce fură căldura ghemului şi..... ;)

Nici eu ! :D
peterneamt

Mesajde Tăgîrţă Viorel » 22 Dec 2012, 21:42

peterneamt scrie:
nae scrie:

Nici eu ! :D

Dar eu nu m-am uitat in cei crapati, ca este logic ca acolo nu avea cum sa fie condens, m-am uitat in cei buni, necrapati, deoarece dl Nae zicea ca si condensul ar putea fi vinovat de craparea lazilor. Asa ca cei care n-au crapat nu au condens.

Asa ca, iernare uscata tuturor!
Tăgîrţă Viorel

Mesajde EugenVoinea » 23 Dec 2012, 11:43

Va salut!
Dupa parerea mea lazile sunt facute de un pseudotamplar,adica:

1) blaturile s-au confectionat din scanduri cu latimi egale si la asamblare (capete cu laterale) imbinarile au picat pe aceeasi linie.
2) nu a folosit un clei de calitate ,sau deloc.
3)blaturile ,chiar daca au laturile paralele doua cate doua nu au colturile in unghi de 90*si la asamblarea lor rezulta o cutie tensionata care rezista pana la prima ploaie.
Remedierea situatiei se poate face prin; cumparare scandura pt.inca 30 cutii,dezmembrarea celor vechi ,remedierea defectelor enumerate mai sus si asa va faceti cu aproximativ 60 de lazi,sau, in cel mai fericit caz,daca blaturile sunt facute din scanduri de latimi diferite, lateralele sepot roti ,adica partea de sus va fi jos si asa se scapa de linia imbinarilor dar asta dupa ce va asigurati ca aveti colturile blaturilor la 90* .

ps.din cauza unor astfel de tamplari ,cate unii dintre noi ne mai scurtam cate un deget :!:

.
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde sirjohnred » 23 Dec 2012, 12:17

Daca tot a-ti platit pentru o lucrare proasta,cu tamplarul cum ramane??Urmatori cienti vor fi si ei inselati.Cu respect.
sirjohnred

Mesajde gigibecalul » 29 Dec 2012, 01:08

Tăgîrţă Viorel scrie:Pt gigibecalul: scandura nu putea fi verde (doar daca nu a lucrat cu scandura mea) pt ca eu i-am dus scandura uscata toaca la cumpărare si a mai stat un an si jumatate pana mi le-a facut.

Cu atat mai mult daca a "stat" un an si jumatate la el ar trebui sa fi aproape sigur ca nu e aceeasi scandura. Iar daca i-ai mai si platit dinainte, atunci se explica tot! De obicei unui meserias ii e mult mai greu sa se apuce de treaba daca a luat banii dinainte (ii lipseste motivatia). Pe de alta parte, cel mai bine ar fi sa-i zici numele mesterului aici pe forum, asta ca o pedeapsa si ca sa ii pui in tema pe viitorii posibili clienti ai lui.
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde costache » 29 Dec 2012, 12:46

Salutare colegi, in ce priveste acest meserias, i-ar trebui o "reclama" de toti banii sa te tina minte :roll:
costache

Mesajde costache » 29 Dec 2012, 13:00

foto 2006.jpg
Cu un abric si inca cateva scule iti faci singur cutiile
costache

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE