Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: acte pastoral

Mesajde jenica67 » 08 Ian 2013, 19:13

In hotarare, nu se cunoste ca se face pastoral la rapita. In al doilea rand, vad imposibila cererea unuia din Caras-Severin, care vrea sa mearga in Mehedint, ca cererea ar trebui depusa acolo si numai daca exista disponibilitati, poate fi aprobata cererea, dar ca sa mergi de 5 ori, cum e in Romania, pana vezi cum este, renunti de buna voie.
Intrebarea mea este : de ce am eu nevoie de autorizatie, daca nu vreau sa mi se atribuie zona de pastoral, daca am ? Eu de exemplu, merg la cineva intr-o ferma privata, si nu am treaba cu nimeni, la faza asta, decat cu seful fermei.
Legea este tipic Romaneasca, mai mult inaplicabila, decat functionala.
jenica67

Mesajde ADITZU » 08 Ian 2013, 19:18

si va spun eu ca pentru nevoia lui talex de a face rost de autorizatie si anume Politie , va spun ca nimeni nu are sa te intrebe pe drum daca ai asa ceva iar in ceea ce priveste stropirile la anumite culturi sa ne uitam undeva la o postare a lui danut din teleorman cand unui apicultor ce era in pastoral din cate imi aduc aminte i-au murit 400 de familii deatorita stropirilor si nu stiu daca a mai reusit sa recupereze ceva , din cate imi aduc aminte intentiona sa actioneze in instanta detinatorul culturii deci pana la urma atata timp cat nu iti foloseste la nimic de ce sa te ostenesti sa o mai obtii , ce credeti ca in cazul furtului din pastoral de stupi autorizatia are sa ii inapoieze sau sa gaseasca autorii ....?
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde talex » 08 Ian 2013, 19:35

da, dar la salcam trebuie sa plec, ca e foarte putin.
talex

Mesajde cucubau » 08 Ian 2013, 19:54

talex scrie:vreau sa va adresez o intrebare. de ce acte e nevoie ca sa pot pleca in pastoral? cum justific faptul ca stupii imi apartin daca ma opreste de exemplu politia. m-am inscris la Aca. e suficient? acolo unde ii amplasez iar ar trebui sa am o aprobare, nu? va multumesc

sper ca am plasat anuntul unde trebuie, daca nu va rog sa-l mutati, n-am gasit al topic

In noul proiect al legii apiculturii , este prevazut un intreg capitol cu sanctiuni , unele justificate altele nu . Problema pe care si-o pun multi apicultori este cum sa fie in legalitate si sa nu fie sanctionati in viitoarea campanie apicola.
Referitor la obtinerea depunerea cererii pentru pastoral sunt niste termene foarte aberante care nu tin cont de evolutia plantelor . Noi stim ca baza reusitei intr-un pastoral este recunoasterea , facuta temeinic si foarte aproape de data deplasarii stupilor pe noua vatra . Culesurile pot intarzia , se pot suprapune , sau culturile vizate pot fi calamitate . De aceea vad acest aspect al repartizarii vetrei respective ca o aberatie. Un al aspect : sa zicem ca Xulescu a depus cererea pentru repartizarea unei vetre in vederea practicarii stuparitului pastoral in timp util si i s-a repartizat o vatra in localitatea Y. Cand ajunge in localitaea respectiva constata ca alti apicultori s-au instalat in vecinatarea vetrei care i-a fost repartizata . Ce face Xulescu?
Daca aseaza stupii nu poate respecta distanta minima intre stupine. Depaseste densitatea recomandata la cultura respectiva .
Daca aseaza stupii incalca legea . Daca pleaca si se aseaza pe o alta locatie in alta localitate la fel incalca legea intrucat autorizatia d-lui este valabila in localitatea Y.
Imi cer scuze daca postarile anterioare au deranjat anumite persoane .
........
cucubau

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE