Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

dezinfectie lazi

Mesajde Nicolaus » 16 Apr 2013, 21:35

Mi-a povestit azi un apicultor cum curata lazile folosite:
Dupa ce le razuieste bine le varuieste pe interior cu var pur si simplu.
Dupa asta le pune la uscat bine si este multumit.
Si omul nu este la prima tinerete, practica de mult metoda asta.
A mai incercat cineva asa ceva? :shock:
Nicolaus

Re: dezinfectie lazi

Mesajde yokoz777 » 22 Apr 2013, 22:09

Salutare.Eu unul le curat in intregime cu flexu sau simplu razuit cu un cutit depinde de cum arata stupul,interiorul iar exteriorul acolo unde este cazul,apoi cu o carpa inmuiata in benzina spal interirul stupului si imediat arunc un chibrit in stup.Benzina arde timp de cateva secunde si consider ca la acea temperaura destul de ridicata se dezinfecteaza stupul cel mai bine.Apoi sterg cu otet iar ulterior aplic un strat de ulei de in sicativat.In acest fel scap de bolile pe care stupul le poate retine cat si de mucegaiul care poate sta ascuns in scandura stupului iar in cazul in care nu folosim acel stup si dupa o perioada de timp avem nevoie de el sa avem neplacerea ca acesta sa fie mucegait.Iar stratul de ulei de in ajuta foarte mult in cazul in care apare condensul in stup,lemnul nu mai absoarbe apa si implicit mucegaiul nu va avea sanse sa apara,plus ca lungim viata stupului.Acum na fiecare face cum stie de cuvinta,o suta de bordee..o suta de obicee :)
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE