Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cum se fac roiurile/familii de vanzare?

Mesajde badguy_goodguy » 07 Mai 2013, 11:26

Am tot vazut pe anunturi apicole sau in ziar: vand roiuri, familii create in lada clientului ,2 rame de puiet, 2 rame marginale.
Insa vad ca nimeni nu pune o poza...asa ca va rog... cam cat puiet trebuie sa fie pe cele 2 rame cu puiet? in ce stadiu sa se gaseaca puietul? si cam cata miere pe ramele marginase? pline cu pastura/miere sau doar asa 1-2 kg/ rama?
badguy_goodguy

Re: Cum se fac roiurile/familii de vanzare?

Mesajde ignatov andrei » 07 Mai 2013, 11:37

Minim 18-20 dm patrati (capacit)! Poze si intrebari, vor pune colegii, dupa ce au cumparat... !
ignatov andrei

Mesajde badguy_goodguy » 07 Mai 2013, 11:46

Si pentru cele 2 rame cu puiet capacit (fara albine eclozionate), scutur 3 rame cu puiet eclozionat dupa alte rame?
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 14 Mai 2013, 15:00

Chiar nimeni nu stie?
badguy_goodguy

Mesajde Mircea_63 » 14 Mai 2013, 15:20

Roiul la pachet: se perie 1.5 kg de albina intr-o cutie cu aerisire in capac, se pune o matca in colivie se asigura hrana si se pune la pivnita, la racoare. Apoi se livreaza.

Roiul in cutia clientului. Ramele marginase cu miere, la mijloc 2-3 rame cu puiet. Albina acoperitoare si matca. Asta e roiul, ca familie nu-i poti zice ca e mic.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde badguy_goodguy » 14 Mai 2013, 15:56

Mircea_63 scrie:Roiul la pachet: se perie 1.5 kg de albina intr-o cutie cu aerisire in capac, se pune o matca in colivie se asigura hrana si se pune la pivnita, la racoare. Apoi se livreaza.

Roiul in cutia clientului. Ramele marginase cu miere, la mijloc 2-3 rame cu puiet. Albina acoperitoare si matca. Asta e roiul, ca familie nu-i poti zice ca e mic.

Totusi, cata miere se pune de obicei pe ramale din margine? ca banuiesc ca nu ii pun 2 rame de la salcam full.... si cat puiet? ca banuiesc ca nu ii pun 2 rame full de puiet capacit gata, gata sa iasa... nu? albina tanara sa acopere doar cele 2 rame banuiesc, nu ? deci scutur 3 rame de puiet tanar sa acopere 2 rame cu puiet capacit (si oua?!)
badguy_goodguy

Mesajde Mircea_63 » 14 Mai 2013, 16:14

Nu sunt reguli fixe, dar fa-l cel putin cat sa se poata dezvolta suficient ca sa intre in iarna cu el. Ramele laterale nu e musai sa fie pline cu miere, dar nu il livra nici fara hrana.

Daca divizezi si ai matca sau lasi matca acolo, cum il faci? Fa-l ca pentru tine!

Doar nu vrei sa cantaresti mierea si sa-i numeri albinele si puietul? Daca omul va fi multumit, iti va ruga de sanatate si va mai veni sau iti va trimite clienti. Arunca o privire peste anunturi si vezi si tu ce vand altii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde FLORINELU » 14 Mai 2013, 16:45

eu fac roiul cam asa:3 rame cu puiet capacit in mijloc si albina de pe ele,2 rame marginase care sa aiba pastura si miere cu albinele de pe ele. neaparat si matca. daca mi se pare ca sant putine albine ,mai scutur de pe 2 rame.fac roiul in asa fel incat sa fiu eu multumit de el daca as fi cumparatorul. de obicei il mai tin la mine pana incepe matca ponta in noua locatie. daca clientul vrea pe mai multe rame ,pun mai multe si mai multa albina,ca doar se plateste la rama.
si apoi roiul cu roiul.
FLORINELU

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE