Mircea_63 scrie:DA. alexx. Roiesc de nu se vad, cu magazine cu tot. Salcamul s-a dus, valul asta de frig le tine in stup si alta treaba n-au decat sa planifice roirea.
Daca au rezerve bune de hrana, soi roitor, matca batrana, structura populatiei potrivita...roiesc. Cu frigul din zilele astea, matca a redus ponta. Ghici ce urmeaza? Doici multe si puiet putin! Poate se nimereste culesul teiului -pentru cine are- taman la fix si uneori un cules bun le face sa se razgandeasca, dar nu miza pe asta.
Daca ai mai multi stupi, precis macar unul va incepe sa-si traga botci.
O parere! Daca tot nu ai matci pentru divizare, sfatul meu este sa iti asumi un mic risc si primul care isi trage botci, sa-l castrezi, adica sa rupi botcile. Sa ai rabdare sa traga botci urmatorul. Ba chiar de la cel care se incapataneaza sa nu isi traga botci, sa ii iei magazinul si daca face botci, cu acelea sa faci divizarile.
Altfel, vei face inmultirea tocmai din cel mai roitor.
alexx scrie:Frumoasa explicatie deci sa cred ca magaziile nu le incurca cu nimic putin frig este fata de saptamana trecuta cand stateau in barba de caldura si cules la tei nu o sa am deci sa ma pregatesc de divizare macar teoretic??
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian, nicu68 şi 43 vizitatori