Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Albina adunata pe toata fata stupului deasupra urdinisului

Mesajde yokoz777 » 12 Iun 2013, 21:22

Salutari baieti.Azi in premiera la unul din roi format acum doua saptamani la care a iesit acum cateva zile o matca foarte frumoasa albinele stateau pe toata suprafata stupului adunata ghem deasupra urdinisului pana pe capac!De sa se fi adunat asa?De caldura se adunau sub urdinis ciorchine dar asa pe toata fata stupului nu am mai vazut :?: Am stupii pe 10 rame..din care roiul este pe6,cu folie deasupra,dealtfel toti au folie dar numai asta a iesit asa.Sa nu aibe de lucru albina?Dar au ditamai sola de coriandru in fata..A doua chestie de care vroiam sa va intreb,daca roiurile au atat de multa albina si matca este inca nefecundata daca le bag rame la crescut ca sa dau de lucru albinei pentru a nu mai sta afara de aiurea ar fi crescute bine?Sanatate si spor la miere!
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Re: Albina adunata pe toata fata stupului deasupra urdinisul

Mesajde B.K » 13 Iun 2013, 11:29

Este posibil sa fie supra populat. La folie nu-i vad rostul pe caldurile astea.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde yokoz777 » 13 Iun 2013, 15:19

Azi cand m-am uitat albina era tot acolo!m-am uitat in stup si matca nefecundata era acolo..ridic capacul bag o mana de albina de pe fata stupului si cand la a doua mana vad matca! :o Si acum intrebarea intrebatoare:De unde era roiul asta asezat pe fata stupului pentru ca stupii i-am rupt si majoritatea matcilor sunt nefecundate,abea zilele astea ar fi trebuit sa iasa la fecundare!iar matcile ramase in stupii din care am facut roii erau marcate iar asta nu,ca sa pot spune ca a roit vreunul din cei din care am rupt!deci ce s-ar fi putut intampla?
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde badguy_goodguy » 15 Iun 2013, 00:03

Fac "barba" cand vor sa roiasca :)
badguy_goodguy

Mesajde yokoz777 » 15 Iun 2013, 12:44

Este vorba de doua roiuri separate aici.unul in cutie si unul in afara lui.
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde badguy_goodguy » 15 Iun 2013, 13:26

Banuiesc ca ati facut roiul punad rame cu puiet capacit care avea si botci de roire?
Probabil ca au iesit mai multe matci si acuma vor sa roiasca din nou :)
badguy_goodguy

Mesajde Odey » 17 Iun 2013, 17:29

BeeeK scrie:Este posibil sa fie supra populat. La folie nu-i vad rostul pe caldurile astea.

Foarte adevarat
Plus ca pe caldurile astea...ai o mare probabilitate sa faca condens... mai bine pui o fasie de material subtire, dintr`o haina pe care nu o mai folosesti.
Si mie mi s`a facut un ghem de albine dedesubtul urdinisului, ghemul era cat un pumn, dar dupa 30 minute a intrat in lada, probabil si din cauza caldurii se ghemuiesc asa.
Daca ai gasit matca pe ghemul de deasupra lazii ar fii bine sa o pui intr`o alta cutie sa nu iti roiasca :)
Bafta!
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde B.K » 18 Iun 2013, 11:35

badguy_goodguy scrie:Fac "barba" cand vor sa roiasca :)

"barba" care o fac sub urdinis , o fac din cauza caldurii. De cele mai multe ori se intampla dupa amiaza spre seara cand caldurile sunt insuportabile , mai ales daca nu sunt umbriti sub nicio forma.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Odey » 18 Iun 2013, 11:49

BeeeK scrie:
badguy_goodguy scrie:Fac "barba" cand vor sa roiasca :)

"barba" care o fac sub urdinis , o fac din cauza caldurii. De cele mai multe ori se intampla dupa amiaza spre seara cand caldurile sunt insuportabile , mai ales daca nu sunt umbriti sub nicio forma.

Si cand e umbra si e cald tot fac ghem sub urdinis, la inceput m`am speriat ca am crezut ca vor sa roiasca, dar dupa mi`am amintit ca din cauza caldurii, probabil asa se racoresc,dar e normal ceea ce fac oricum:)
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde davcosti » 19 Iun 2013, 11:25

Am văzut la un vecin cu fund fix la un stup orizontal cu urdiniș pe 5 cm. Eu am verticali pe 10 rame și urdinișul pe 20 cm, acum. Că la Salcâm le-am scos de tot. Am și plasă -Fund antivaroua și nu răcește nimeni pe vremea asta. Sunt diferențe mari de temperatură între cele două modele...
davcosti

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE