liviu ...de ce vaca HOLSTEIN nu este o vacă cu modificări genetice? dar e ceva hibrid. adică ce...hibrid nu presupune amestec de gene? sau doar dacă vaca ar avea pene şi cioc am putea spune că e modificată genetic?
vrei să spui că la vaca asta nu au fost selectate anumite trăsături? deci...anumite gene, caracteristici? eu spun că da, este o vacă modificată de om din punct de vedere al geneticii (o modificare genetică mai primitivă). acum...dacă vrem să avem doar viţeluşe, cumpărăm un anumit tip de spermă pentru monta artificială...şi aia avem. ţi se pare că e diferit de OMG doar pentru că tu înţelegi prin OMG că e o chestie care absoarbe pesticide? eu nu spun că nu e şi ce spui tu. poate fi.
vaca aia cu ugerul ajungând la pământ aşa încât viţelul nu poate suge...e modificată genetic, dar în nişte mulţi ani. acum...totul se petrece în laborator mult mai rapid şi cu posibilităţi ample şi probabil cu multe alte riscuri.
eu spun că OMG nu are nevoie de pesticide, de cele mai multe ori. nici de apă, poate ş.a.m.d. depinde ce genă au accentuat băieţii care au creat treaba respectivă. poţi avea cum gazon verde...indiferent de anotimp. cei care le-au creat cred că pot controla şi rezistenţa la boli într-o oarecare măsură.
să nu se înţeleagă faptul că eu nu vreau ca ce e natural să rămână natural. nici măcar nu ştiu dacă sunt de acord cu ideea ca noi, oamenii să ne multiplicăm în prostie...şi prin asta să justificăm nişte treburi.
şi în cazul în care vrei să ai spre ex. o fetiţă care pe linie maternă are riscuri de cancer la sân, medicina, azi, îţi oferă posibilitatea de a selecta gena de vină pentru cancerul mamar şi de a o înlătura. nu ştiu cum să exprim treaba asta (şi ce am scris sună destul de aiurea)...însă, cred că se poate înţelege.
toată treaba e...exact ca şi la pesticide...că băieţii care umblă cu din astea...fac totul la un nivel înalt...uneori doar pe baza unor autorizări temporare şi fără transparenţă...într-un cadrul legal neadaptat la situaţie. doar nu are statul X posibilităţi de a verifica nişte lucruri cu privire la pesticidul X sau cu privire la OMG -ul Y. totul, se face pe chestii preliminare, pe studii particulare ş.a.m.d. ăsta este pericolul în primul rând. pe hârtie totul e ok, în realitate, nu se ştie.