Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

CUTREMURUL

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 07 Noi 2013, 22:15

Mai fratilor, pt. ca tot e fobia asta la moda cu "sgaltaiala" asta majora, cu tot felul de previziuni sau predilectii auzite si vazute peste tot, si mai ales ca am inceput sa ne"sgaltaim' din ce in ce mai "bine",dar mai ales ca avem si frati de-ai nostri care au trecut prin aceasta experienta ,deloc neplacuta, n-ar fi cazul sa discutam de acest fenomen si despre toate derivatele sale, despre teama si impactul pe care l-ar putea avea in prezent?Oare suntem prgatiti pt. o "incercare " mai mare?Si pt. ca suntem stupari ,aceste miscari tectonice pot influienta activitatea sau metabolismul albinei, in special in perioada de hibrnare?
stoenescu gheorghe-gabriel

Re: CUTREMURUL

Mesajde B.K » 07 Noi 2013, 23:08

Si cam ce ai putea sau am putea sa facem in privinta asta ???
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde State » 07 Noi 2013, 23:09

Tatal Nostru.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde proapis13 » 07 Noi 2013, 23:15

Am pe desktop 2 site-uri de specialitate ce-mi arata on-line toate cutremurele din Europa si magnitudinea lor
Nu am observat nici-o reactie deosebita a albinelor la cutremur deoarece....majoritatea lor au loc noaptea :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 07 Noi 2013, 23:18

State scrie:Tatal Nostru.

"Bai"State , erai bun de ... popa ! :lol: Ca astia care-s popi vad ca au uitat ca la Dumnezeu sunt numarati si perii capului nostru ... :o
LE ... Parinte Stoenescu trebuia sa deschizi topicul asta la cafenea . Aici n-are nici o legatura cu ...DISCUTII APICOLE DIVERSE !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Closcutz » 07 Noi 2013, 23:20

Eu mai am de dat catul de pe cativa si stau intr-un stres de nu va pot spune. Ba vine vijelia, ba ploua, ba sunt la serviciu, ba cand sunt liber nu ma lasa ele ca-i tarziu. Acum stau si cu frica cutremurului. :lol:
Closcutz

Mesajde paul » 07 Noi 2013, 23:27

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Si pt. ca suntem stupari ,aceste miscari tectonice pot influienta activitatea sau metabolismul albinei, in special in perioada de hibrnare?

Buna intrebarea ! ;)
Intr-adevar multe cutremure sau miscari tectonice au avut loc la noi si s-au facut numeroase studii ... ;)
Parintele, esti sigur ca n-ai luat o supradoza de ... impartasanie ??? :o
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Donbazil » 07 Noi 2013, 23:29

Sal'tare!
Au mai fost....Ce sa facem?...
Zicem " Doamne-Fereste"!....Care scapa - scapa, care nu - nu....
La cel din 77 eram la apelul de seara pe platou la Scoala de Militie Campina.... A doua zi ne-au dus la Bucuresti....Am vazut personal urmarile....
Cum a fost cel din 41, ne arata englezii:...

http://www.britishpathe.com/video/rumanian-earthquake

Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde proapis13 » 07 Noi 2013, 23:35

paul scrie:..Parintele, esti sigur ca n-ai luat o supradoza de ... impartasanie ??? :o

Cred ca nu-l afecta cutremurul din Kepulauan sau mai stii??? locatia nu o are trecuta... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 07 Noi 2013, 23:38

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:despre teama si impactul pe care l-ar putea avea in prezent?Oare suntem prgatiti pt. o "incercare " mai mare?

Si pt. ca suntem stupari ,aceste miscari tectonice pot influienta activitatea sau metabolismul albinei, in special in perioada de hibrnare?

Vine cutremurul ??? asa ?
Pai... de mii de ani, tot vine !
:D da`... cand ajunge :shock: ?

si pt. ca suntem stupari ,aceste miscari tectonice probababil ca pot influienta activitatea sau metabolismul albinei...mai ceva ca razele gamma anemonele !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde paul » 07 Noi 2013, 23:39

proapis13 scrie:
paul scrie:..Parintele, esti sigur ca n-ai luat o supradoza de ... impartasanie ??? :o

Cred ca nu-l afecta cutremurul din Kepulauan sau mai stii??? locatia nu o are trecuta... :lol:

Nu mah, n-o trecut-o ca sa nu stie cutremurul unde sa-l ... cutremure ! :lol:
paul

Mesajde Mircea_63 » 07 Noi 2013, 23:42

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:................."sgaltaiala" ........... frati de-ai nostri care au trecut prin aceasta experienta ,deloc neplacuta,............ ,aceste miscari tectonice pot influienta activitatea sau metabolismul albinei, in special in perioada de hibrnare?

Precis e o treaba metabolica! Deloc neplacuta. Mai ales in perioada de hibrnare. Ca vinu-i dulce. :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 07 Noi 2013, 23:51

Mircea_63 scrie:...Precis e o treaba metabolica! Deloc neplacuta. Mai ales in perioada de hibrnare. Ca vinu-i dulce. :roll:

Nu se scrie hibrnare,corect este hi(c)bere/barrrrnare.....na ca ma incurcai si eu.... :lol:
proapis13

Mesajde State » 07 Noi 2013, 23:54

Nu ziceti Amin
Ca paharele viiin...
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde cantemir » 08 Noi 2013, 09:34

Ceva-ceva poate fi!
Mai va aduceti aminte de celebra "particula in suspensie"a profesorului Hancu?
Era vorba de radon, gaz care apare in concentratie mai mare inainte de cutremur si la care unele animale ( se pare) ca sunt sensibile!
Acu, daca albinele sesizeaza "particula in suspensie" si daca asta le influenteaza comportamentul, nu stiu!
La cutremurul din '77 am vazut stoluri mari de lilieci zburand haotic, parca erau beti. Alora sigur le-a fost deranjata hibernarea!
cantemir

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE