Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: asigurare stupi

Mesajde MyBees » 25 Oct 2011, 02:48

In 2005 m-am lovit de aceasta problema avand nevoie sa asigur niste produse, stocuri de marfa. Erau produse de volume mici si valori substantiale de care majoritatea asiguratorilor nu doreau sa auda, tocmai pentru ca nu asigurase nimeni inainte.
Am avut nevoie doar de un prieten bine infipt in sistem, cu ajutorul caruia am rezolvat problema. Banii tai sunt bineveniti oricui, trebuie doar sa il convingi ca esti corect.

In principiu se asigura orice. Dar asiguratorul incearca sa preia riscul minim si sa scoata profit maxim. In cazul nostru, in apicultura riscurile respective sunt foarte mari. Nu riscul in sine ci posibilitatea foarte facila de fraudare si lipsa unor instrumente de verificare. Cel mai probabil acesta este motivul pentru cer nu sunt preluate riscurile respective. Nu ma indoiesc ca in 1-2 ani, vom putea face asemenea asigurari.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Re: Dispozitive apicole

Mesajde dicu.ion57 » 23 Ian 2014, 11:20

AM PRIMIT astazi raspunsul de la camera de asigurare ,de la care am solicitat un raspuns referitor la asigurarea fam de albine.
SE POATE ASIGURA dar trebuie indeplinite anumite conditii si anume:
Sa fie inregistrate la primarie,ca sa se poata face dovada ca se detine nr de stupi .
Certificat de sanatate de la medicul veterinar sa ateste sanatatea fam de albine.
Se poate face asigurarea pentru orice risc.
Asiguratul stabileste o valoare pe fam .si in functie de nr de fam rezulta o suma de......pe care se face asigurarea.
Asiguratorul propune mai multe variante de asigurare ,si de comun acord stabileste varianta ,adica se mai negociaza si in urma discutiilor ,se incheie polita de asigurare.
Polita de asigurare se incheie pe o perioada de timp stabilita de comun acord.
Nu mi sa spus cit la suta din valoarea totala ,va fi platit de asigurat ,ci totul se stabileste in momentul incheieri politei de asigurare.
Cei care doresc sa asigure stupina va mai interesati ca fiecare casa are politica ei.
dicu.ion57

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE