Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Probleme cu laptele praf de la romvac?

Mesajde katu_catalin » 02 Mar 2014, 15:36

Va salut!!
Lapte praf de la romvac ce`i care l-ati folosit sunteti multumiti de el deoarece eu am cumparat de la ei si nu il ia folosind reteta aceea cu 150 g lapte praf,50g drojdie 40 protofil si 2 g apicomplex + miere si ma gandesc ca asta sa fie problema laptele praf altceva nu prea vad ce ar fii....:-??
katu_catalin

Re: Probleme cu laptele praf de la romvac?

Mesajde proapis13 » 02 Mar 2014, 15:45

posteaza reteta completa si poate ne lamurim cu ceva
posibil ca de la polenul din natura turta ta sa nu mai prezinte interes :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde katu_catalin » 02 Mar 2014, 16:38

150 g lapte praf romvac 50 g drojdie furajera de la apicola 40 ml protofil 2 g apicomplex +1 kg miere floarea soarelui din aceea am avut.
Nu cred ca din cauza polenului deoarece este vremea foarte urata de vre 4 5 zile si ideea este k inainte sa fie vremea urata le-am pus c-am 50 100 de grame la fiecare cu lingura si nici jumatatea din ea nu a luato si s`a scurs dupa speteaza la rama pe rama in jos ajungand pe fundul stupului , si inca ceva daca nici familia pe 6 7 rame nu la luat deasta mi se pare ceva neclar este ceva ce nu le convine in reteta asta si deasta ma gandesc la laptele praf...
katu_catalin

Mesajde delorin I » 03 Mar 2014, 09:58

Un lapte praf are si el niste specificatii tehnice! Este de origine animala? Cata proteina are? Cata lactoza!? Se pare ca o turta proteica trebuie sa aiba maxim 15 % proteina! daca are mai mult, se pare ca nu va fi consumata!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cristi x » 03 Mar 2014, 10:13

katu_catalin scrie:150 g lapte praf romvac 50 g drojdie furajera de la apicola 40 ml protofil 2 g apicomplex +1 kg miere floarea soarelui

cu risipa asta de lapte praf puteai creste un miel. :lol:
nu stiu cine va invata sa hraniti albinele cu ciorba si tocanita, dar reteta asta cu 12% lapte praf este bestiala. dupa ajungem sa ne miram ca le-a taiat la burta pe saracele lighioane.
cristi x

Mesajde Dila Daniel » 03 Mar 2014, 10:38

Domnule Cristi X,doar "critica" nu ajuta la nimic.
Pe langa aceasta critica,ca ea sa fie insusita si acceptata,dati omului si o reteta care ati folosit-o si v-a multumit,si care a avut real,rezultate pentru dvs.
Astfel,ii faceti cu adevarat un serviciu.
Aratandu-i unde greseste,dar si cum ar fi mai bine!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde lucky5strike » 03 Mar 2014, 14:52

DD o fi cam strengaresc tonul lui cristi x, dar el are mare dreptate... Nu stiu pe unde mai sunt, dar avea pe undeva niste sfaturi pentru incepatori, de nota zece, intelegeai clar ce se poate face si ce nu se face. Cristi x, le mai ai dom'le? Le-as reciti cu placere...

L.p. pentru vitei e complet de evitat, iar cel de consum uman e scump si nu bag mana in foc nici pt el.

Ca idee, mai repet odata, laptele praf contine lactoza, iar lactoza da toxicitate la albina.

Prin urmare...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi x » 03 Mar 2014, 17:10

Dila Daniel scrie:Domnule Cristi X,doar "critica" nu ajuta la nimic.
Pe langa aceasta critica,ca ea sa fie insusita si acceptata,dati omului si o reteta care ati folosit-o si v-a multumit,si care a avut real,rezultate pentru dvs.
Astfel,ii faceti cu adevarat un serviciu.
Aratandu-i unde greseste,dar si cum ar fi mai bine!

am scris randuri peste randuri legate de subiectul asta (lafel si colegii de forum), dar unii incearca inca sa descopere roata. nu pot decat sa rad de asa ceva. un om care vrea sa invete intreaba in 10 locuri si isi mai si foloseste si rationamentul sa ia o decizie.
daca a gasit reteta asta pe undeva, poate ne spune si noua.
cristi x

Mesajde katu_catalin » 03 Mar 2014, 18:15

delorin I scrie:Un lapte praf are si el niste specificatii tehnice! Este de origine animala? Cata proteina are? Cata lactoza!? Se pare ca o turta proteica trebuie sa aiba maxim 15 % proteina! daca are mai mult, se pare ca nu va fi consumata!

Laptele praf cum am spus este de la romvac protilac dar nu mai stiu acum exact ce continea dar avea 38 % proteina + + ce mai continea nu am sacul la indemana sa vad ce scria pe el dar scria ca este si pentru albine era facut undea in olanda.
In fine pana nu incerci ceva nu ai de unde sa stii cat bun este, asa toti isi dau cu parerea despre un lucru ca vai domne este bun dar cand e sa il cumperi tu nu este chiar asa.
katu_catalin

Mesajde B.K » 03 Mar 2014, 21:19

Cred ca asta este reteta despre care spune initiatorul topicului :

http://www.youtube.com/watch?v=buIrS7VZKmM
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE