Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Trantori cu ochii rosii

Mesajde suo » 13 Apr 2014, 17:06

Va salut,
De 2-3 saptamani sunt posesorul a 2 familii de albine, nu stiu mai nimic despre apicultura dar imi place acest tip de activitate. Saptamana trecuta am facut o inspectie a stupilor, unul are albine pe 10 rame si celalalt are 8 rame cu albine (ce parere aveti despre starea lor pt perioada aceasta?)
La cel cu albine pe 8 rame am vazut ca trantorii aveau ochii rosii si mi se pare ca erau cam multi ce se plimbau pe rame si era si mult puiet de trantori pus intr-un colt al ramei.
Cineva a zis ca e matca batrana si ar trebui schimbata...daca o omor o sa isi faca alta matca sau risc sa pierd familia. Sau sa o schimb cu o matca imperecheata.
Astept sfaturile voastre .
Va multumesc
Fişiere ataşate
trantori.png
trantori.png (145.91 KiB) Vizualizat de 2446 ori
suo

Re: Trantori cu ochii rosii

Mesajde Odey » 13 Apr 2014, 20:13

Daca o sa omori mantca albinele isi vor trage botci de salvare(daca au puiet de albina si nu de trantor).
De obicei albinele schimba ele matca in anumite cazuri.
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde suo » 13 Apr 2014, 20:46

O sa ma uit din nou saptamana viitoare sa vad ce puiet au mai capacit. daca o sa fie puiet de albina o sa o omor, sau ma gandeam daca pot forta un schimb linistit de matca prin schilodirea celei batrane. Este o anumita perioada pentru asta sau se poate face oricand?
suo

Mesajde fratila_catalin » 14 Mai 2014, 22:25

si pana la urma ce-i cu trantorii aia cu ochii rosii?
nu de alta dar am vazut si eu pe la mine cativa
fratila_catalin

Mesajde suo » 15 Mai 2014, 09:54

Din ce am aflat e o mutatie genetica. La mine stupul in care sunt respectivii trantori e mai slab dar asta e sigur vina matcii.
Asa ca nu trebuie sa iti faci griji.
suo

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE