Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

inamicul apiculturii - tratamente fitosanitare din avion

Mesajde cristi arad » 15 Iun 2014, 13:40

Deschid acest subiect pentru ca sunt intr-o zona in care se practica agricultura intensiva si aceste tratamente fitosanitare aeropurtate; deschid acest subiect pt ca as vrea ca el sa fie un inceput in lupta pentru scoaterea acestora inafara legii si pentru ca sper ca ACA din Romania sa faca demersuri in acest sens, ar fi un indiciu bun pentru asociatie ca nu este doar cu numele. incep sa dezvolt subiectul pentru a vedea dezavantajele acestor tratamente si anume:
- distrugerea biodiversitatii prin erbicidarea canalelor si drumurilor agricole
- distrugerea biodiversitatii prin tratamente cu insecticide
- distrugerea florei spontane din zona de campie si implicit a plantelor melifere care in aceasta zona cu terenuri fertile dau nectar mult ( scaiul vanat, sulfina, palamida)
Vedem ca ne confruntam in mod vadit in ultimul timp cu o vreme capricioasa si cu culesuri slabe, dar este de amintit ca aceste buruieni sunt mai rezistente la schimbarile de clima si au in acesti ani o pondere apicola de notat. Haideti sa vedem ce putem face.
cristi arad

Re: inamicul apiculturii - tratamente fitosanitare din avion

Mesajde Mircea_63 » 15 Iun 2014, 14:31

Cristi, nu putem face nimic. Asta e viitorul in agricultura si nu ne ramane decat sa ne adaptam. Cum?
Vetre in locuri potrivite pentru asa ceva.

Placut, neplacut, convenabil sau nu, asta e situatia. Cine va putea se va adapta, cine nu...vrea-nu vrea, va renunta ori el la albine, ori albinele la el.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ted » 15 Iun 2014, 22:29

Dar daca ne unim si semnam o petitie online,oare nu am rezolva nimic?Daca petitia am inainta-o unui deputat sau senator?Imi dau si eu cu parerea!Printre noi, apicultorii, nu sunt si cu studii juridice sa ne dea sfaturi si sa ne indrume?
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde B.K » 16 Iun 2014, 00:25

Ted scrie:Dar daca ne unim si semnam o petitie online,oare nu am rezolva nimic?Daca petitia am inainta-o unui deputat sau senator?Imi dau si eu cu parerea!Printre noi, apicultorii, nu sunt si cu studii juridice sa ne dea sfaturi si sa ne indrume?

Nici nu-ti dai seama cate interese sunt in domeniul agricol , ma refer la terenul arabil cultivat.
Sunt foarte multi bani si sunt implicati oameni foarte importanti.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Ted » 16 Iun 2014, 19:10

Te cred si imi dau seama Beeek,dar haide-ti macar sa incercam!Strainii ne promoveaza naturaletea,salbaticia pajistilor si spun sa le pastram asa.Ei tanjesc dupa frumusetea florilor din fanetele noastre si regreta ca nu au avut intelepciunea de a le ocroti.Dar daca ne-ar ajuta?Dar daca am reusi?De ce sa nu indraznim?
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde cristi arad » 26 Iun 2014, 23:50

imi cer scuze ca intervin cu intarziiere (am fost plecat din tara), vreau sa punctez cateva lucruri - ing agromom fiind de meserie:
- nu acesta este viitorul in agricultura, poate ca prin china, america rusia etc unde sunt suprafete mari si loturi compacte; dar unde suprafata agricola este impartita nu se justifica tratamentele aeropurtate, stiind ca exista , si mult mai accesibile, utilaje speciale (care duc 40m la o trecere)
- NU trebuie privit asa ca n-avem ce face, altii au privit diferit si au rezolvat problema ( ex: croatia)
- problema este ca la noi ACA nu cred ca are reprezentare legislativa, ca altfel s-ar pune problema; ma tem ca-i numa cu numele si atunci n-am facut nimic.
cristi arad

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE