Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Au dreptul primarii să interzică pastoralul ?

Mesajde alin75 » 09 Oct 2014, 12:41

Florin Dobre scrie:
alin75 scrie:De maine toti zic NU (si se v-a ajunge acolo la numarul in creste al familiilor de albine), ce facem?

Poti deveni proprietar intr-o astfel de zona si probabil vei spune si tu altora NU. :D
Daca detii doua vetre bune, respectiv salcam si faneata, pentru rapita si floarea soarelui ramane sa dezvolti legaturi cu fermierii. Asta ar fi o varianta de pastoral mai lejer.
Chiar daca o sa deranjez multi stupari, sunt de parere ca pastoralul se face la gramada. Trebuie sa fiu constient ca nu mai exista pamantul nimanui si ma pun unde vor muschii mei.

Pai daca mai cumpăr si pământ atunci sigur apicultura devine o afacere. Momentan acolo u nde nu se poate, încerc să " merg" prin grădini. Încerc sa păstrez o relație ok cu proprietarii, dar este suficient să treacă alt coleg înaintea ta la negocieri si atunci te anunta că "anu asta trebuie pus mai mult că a văzut el că albinele au cules bine".
Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde peterneamt » 09 Oct 2014, 20:58

Dacă amplasezi stupina în pădurea statului ( domeniu silvic ) şi cererea depusă la silvic se aprobă, mai poate primarul ( comisia de pastoral) să te gonească ? ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 09 Oct 2014, 21:03

Dar invers ? Adică primarul aprobă dar silvicul nu ? :D
peterneamt

Mesajde TDI » 09 Oct 2014, 21:16

Daca silvicul e proprietar, primăria nu e.
TDI

Mesajde proapis13 » 09 Oct 2014, 21:26

Padurile Statului sunt in administrarea Romsilva !
Posibil ca acolo unde primariile au in proprietate paduri sa fie nevoie de aprobari si de la Romsilva
Din cate stiu cind duci stupii in pastoral in padure ceri acordul de la administratia padurilor
Daca nu-i pui in padure ci dincolo de drumul de acces de linga padure esti cu ei pe pamantul ce apartine
de cea mai apropiata comuna si trebuie acordul primariei
In ambele cazuri daca nu iei acordul de la o institutie o iei de la cealalta sau nu esti nici in luntre nici pe punte
Anul acesta la padurea unde am fost am avut nevoie decat de un nr de tel si doar de acordul verbal al inginerului de la Romsilva
La cateva zile de la amplasarea stupilor am primit tel cum ca or sa stropeasca padurea
Am fost la sediul din Severin si ne-am interesat de substanta activa si am constatat ca nu este periculoasa pentru albine

In schimb primaria pe raza careia am amplasat stupii,de aia am scris mai sus ca nu esti nici colo si nici dincolo,
NU abinevoit sa ne anunte de stropiri deoarece....intai am pus stupii si dupa aceea am anuntat secretariatul primariei...
Nu au vrut sa ne semneze Ordinul de deplasare in pastoral si ne-au amenintat ca daca nu parasim zona in 24 de ore primim cea mai mare amenda
Le-am comunicat sa NU vina dupa 24 de ore ca or sa consume motorina degeaaba si....am avut dreptate
Din pacate cind au venit au luat doer chitantierul de amenzi nu si Legea Apiculturii si normele de aplicare...
Am avut eu legea dupa mine iar dupa ce am parcurs-o impreuna au luat decizia sa se intoarca pe acelasi drum cu promisiunea ca or sa revina
I-am asteptat...o luna si nu au mai venit... :lol:

La alta primarie unde in ultimii doi ani am platit Taxa de ocupare a domeniului public ,,am rezolvat'' cu ...primarul si NU am mai platit taxa...
Sunt situatii si situatii la care trebuie sa ne adaptam din mers insa aici noi vorbim doar despre
legalitatea deciziei primarului de a te lasa sa amplasezi stupii pe teritoriul administrativ teritorial al primariei... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde peterneamt » 10 Oct 2014, 00:49

Deci legea apiculturii are ca scop distrugerea ei........La fel şi aceste ajutuoare pentru calamităţi care îi ajută doar pe comercianţi de ........nu şi pe producătorii de miere....... :roll:
peterneamt

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE