Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitiv(alarma) antiefractie GSM stupina

Mesajde yokoz777 » 10 Dec 2013, 10:47

State scrie:Virgil , am o solutie si mai simpla. :)

Un telefon Nokia vechi(cu circuitul de pe placa din Cu), o sarma(subtire) si un releu. Sarma va fi pusa sub fiecare stup, asa fel incat , cand ridici stupul sarma se va rupe -> circuitul se va deschide, releul inchide -> telefonul va apela.
Iesirile din releu se lipesc pe orice tasta si programezi telefonul pe apelare rapida. Ai inteles ideea ?

Toata problema ramane sa tina acumulatorul telefonului cat mai mult timp. Pe releu se poate monta si o sirena(cu acumulator propriu) care va suna atat timp cat releul este inchis.

O improvizatie simpla. ;)

Te costa doar abonamentul. Telefonul il poti lua de pe net la preturi modice. Atentie, sa aiba placa cu circuit din Cu. Alea Nokia mai vechi au asa ceva(5110 de exemplu, sau 1100, etc.) Sarma iti dau eu daca n-ai.

Va salut cu respect! Sunt foarte interesat de acest sistem este exact ce imi trebuie,va rog sa ma ajutati cu o scema elecrtica daca se poate.sau cu ceva poze.fac cinste! :D multumesc
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Re: Dispozitiv(alarma) antiefractie GSM stupina

Mesajde MyBees » 15 Oct 2014, 00:10

Scria cineva la un moment dat, dar nu mai stiu pe unde, de un sistem de alarma la care lucra si care era functional la o stupina din Braila sau Galati parca... Am retinut detaliul ca te puteai folosi de sirena ca de o portavoce.

Tot caut postarea respectiva si nu o mai gasesc, poate isi aminteste cineva si ma poate ajuta cu un link...

Spor!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE