proapis13 scrie:daca regina ierneaza in ghemul format cu partea bombata inspre sud-vest
ciptheman scrie:si asta e posibil,cateodata din dorinta de a le face bine nu ne dam seama ca de fapt le facem rau totusi va asigur ca nu sunt genul care sa cotrobaie prin stupi fara un motiv bine intemeiat nu am facut asta nici cand am luat primii stupi.
ciptheman scrie:am un stup care si a format ghemul nu tocmai bine adica primul si ultimul interval in loc sa fi pe aceasi direcite erau in directii opuse drept urmare l am bagat la caldura sa desfacut ghemul, l am deschis am aranjat ramele din nou si l am dus la loc, problema este ca seara incepe sa se agite bat din aripi ca si cum nu ar avea matca,asa am zis si eu l am deschi iarasi si matca e la locul ei deci alta trebuie sa fie cauza,sa nu mai emita feromoni cum trebuie si de aici agitatia?ce ma frapeaza este ca ziua este linistit dar cum vine seara incepe sa se agite dupa care dimineata il gasesc iar linistit,chiar nu stiu ce are,sa il deranjeze ceva nu cred iernez cu stupii inchisi si fundul cu plasa liber
akmm scrie:.Fagurii in care esrau dosite albinele erau calzi inainte de despachetare, iar acum nu mai sunt.Este posibil sa fie deranjat spatiul dintre sipcile podisorului sau ce o fi pe acolo si are pierdere de caldura.De ce seara? Tot atunci facem si noi focul.
nae scrie:Coabiteaza doua matci ?,zic!?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori