Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ajutor

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2013, 10:30

Multumesc!

Momentan folosesc Varachet.
Inteleg ca impedimentul ar fi pretul si la un numar mare de familii se cauta tratamente mai ieftine dar care necesita alternarea lor an de an. Corect?

Multumesc!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Re: ajjutor

Mesajde alt stupar » 25 Aug 2013, 10:52

proapis13 scrie:Adi,m-am referit strict la reclama facuta produsului;in max 30 de zile acarianul dispare 100%,ceea ce eu unul nu cred
Am scris la pag personala cum tratez cu ce si cind si ca nu repet anul asta cu ce am facut anul trecut
salve :D

Da domnule, iti urmaresc pagina personala si am respect pentru ceea ce faci si cum te dezvolti, fi convins de asta !
Cu mesteru asta... Mircea 63 insa... nu ai nimerit-o la calculat procente :D
Asta-i hoasca batrana de scoala veche si matematici la nivel de profil real... pe mine ma vindeai si cumparai la capitolul procente de zece ori pana acum, pe asta insa...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde TDI » 25 Aug 2013, 11:51

Mircea_63 scrie:63% din 100=63
30% din 37= 11
7% din 26= 2
--------------------
total 76 din 100

Am cativa ani buni de cand nu mai tratez cu Varachet Forte. Nu din cauza ca nu este bun. Producatorul Varachet Forte cumpara Mavrik 2 F pentru fabricarea Varachetului. O intrebare retorica: Unde gasim in tara cele mai mari adaosuri comerciale adaugate produselor destinate apicultorilor ?
Toxicitate amitraz versus tau-fluvalinat. Pai daca gresesti doza de amitraz s-ar putea sa ai surprize, eu personal am testat acum vreo 3 ani, stiam ca e toxic si am omorat un stup besmetic cu o doza de vreo 7 ori mai mare, la tau-fluvalinat cu o doza de vreo 10 ori mai mare a picat toata populatia pe fund revenindu-si in aproximativ 1/2 ora. Sunt informatii nesftiintifice dar imi este foarte clar ca amitrazul este de 2-3 ori mai toxic decat tau-fluvalinatele. In atentia incepatorilor medicamentele de sinteza pot omori matcile daca nu se respecta dozajul.
Alternanta medicamentelor este de dorit. Dupa cum scrie in linkurile mentionate mai sus in 6-8 ani de zile poate sa apara rezistenta la tau-fluvalinat daca nu se alterneaza cu altceva.
Tratamentul efectuat in lipsa puietului este cel mai eficient, in rest orice substanta activa ar fi nu poate omora paduchii din celule, in consecinta in cazul unei infestari masive si a prezentei tratamentului se poate reduce perioada de tratament de la 7 zile la mai putin. Acidul formic este singurul care omoara acarianul Varooa Jacobson in celula, dar - are si o mortalitate la matci de 20-50% parca.
Mentionez ca anul acesta am recoltat o medie de 1.5 (poate mai mult) rame cu puiet de trantor de la fiecare din stupii mei. Imi aduc aminte de un an in care am facut 16 tratamente cu amitraz si tau-fluvalinat alternative. Acum vreo 4 ani cand ma gandeam sa trec pe apicultura bio, nu am facut tratamente suficiente. Am avut o mortalitate de 6 familii de albine, doar familii medii pe 4-5 rame de albina la ultimul control, au supravietuit cei pe 2-3 rame(nu spun asta ca o recomandare, introduceti in iarna familii pe 5-7 rame de albina).
TDI

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 12:36

proapis13 scrie:Mosule,aceleasi rezultate le aveai si daca tratai cu Aqua Quorellis din cate vad ca scrii :lol:
salve :D

Marian acolo nu e vorb de nici un "KOCTEIL"...E vb de eficienta tratamentului...Iar mincarimea in ceafa e de la
...."SOARE" am stat prea mult pe "burta"...Am trimis babuta cu nepotul la mare....SI a venit vecina aia blonda
..CAPISCO :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde kamy » 25 Aug 2013, 13:02

are dreptate ,,alt,,-ul,in urma cu cativa ani tratam toti cu mavrik,pana ne-am trezit ca se obisnuise paduchele si se ingrasa in loc sa moara,ar trebui folosit musai si-un varachet sau in ce scutuie,sau sub ce denumire o fi amitrazu in lipsa puietului,da sa aveti grija la gradele de afara sa fie mai sus de 13 si sfatu meu e sa tratati cu fum cu urdinisurile deschise daca aveti tirifliciu ala pe gaz v-ati scos,atentie la fum ce depaseste 7% cu apa, cad proportional si albine!
kamy

Mesajde ioanpuiu » 25 Aug 2013, 23:10

Mircea_63 scrie:63% din 100=63
30% din 37= 11
7% din 26= 2
--------------------
total 76 din 100

Eşti senzational Mircea
Ai reuşit singur sau te-a ajutat cineva ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde mihaibursuc » 26 Aug 2013, 19:46

taktic se poate dilua si in apa pt a face tratament contra varooa ?sau numai in gaz lampant, ulei parafina
mihaibursuc

Mesajde TDI » 26 Aug 2013, 20:04

In gaz lampant sau ulei de parafina sau etc doar daca folosesti un aparat de tip fureto daca nu in apa 1ml substanta la 500 ml apa se administreaza doar un ml solutie la intervalul ocupat de albina, la fel si la Mavrik si la Scabatox. Dumneavoastra ati citit ce scrie in urmatoarele linkuri ? viewtopic.php?f=8&t=577&start=48 . http://stuparitul.com/klartan.pdf
TDI

Mesajde nae » 26 Aug 2013, 21:10

Ma doare-n bascheti de ACA sau alt producator ; imi pasa de familia mea si de stupii mei .
Un tratament bun aplicat prost = eficienta scazuta (FV/Mavrirol )
Un tratament PROST (Klartan- pt gaini/ Taktic-pt vaci capre porci )aplicat prost = DEZASTRU ; aplicat cu CAP (taktic-amitraz- in apa = :oops:) = posibil .
''Cel mai scurt drum e drumul cunoscut ''- nu linia dreapta , zic .
Scabatox = cred ca tot pt gaini .
Paduchele (braula /cel uman ) e insecta ... ; varroa e acarian ...
... mezelurile Matache - !?, e complicat .
nae

Mesajde TDI » 26 Aug 2013, 21:48

Intr-adevar amitrazul si tau-fluvalinate-le nu sunt 100% reteta ca sa scapi de acarieni. Substantele active le gasim in diferite produse... nu ma bazez doar pe ele, rama mincinoasa/capcana extrasa ori de cate ori se poate in sezon si... anul asta mi-am supraincalzit stupii(din comoditate), de am vazut rame topite :arrow: moare puietul, se depopuleaza dar moare si paduchele. Acum nu stiu, tratamentele ideale poate exista dar raportat la costuri nu stiu cat de ideale pot fi, avand in vedere ca eficienta nu e musai de 100% si iarasi, daca le-ai facut prea tarziu degeaba e 100%. Ce solutii alternative oferiti dumneavoastra ?
TDI

Mesajde nae » 26 Aug 2013, 21:58

Sper ca nu ma intrebati pe mine ?, n-am solutii ; nu asta am vrut sa intelegeti .
Eu am un papuc 4x4 tractiune spate ...
Daca se rupe o cruce chem un prieten sa ma tracteze :D
Un meserias demonteaza cardanul , cupleaza fata si ajunge acasa .
Cine poate (taktic/AO/Klartan) oase roade , cine nu .. nici carne moale (VF/Mav ).
Mai entinematic de atat nu pot .
VF= cand trebuie /cat trebuie /cum trebuie .
nae

Mesajde Bambucha » 26 Aug 2013, 23:43

nae scrie:...nici carne moale (VF/Mav ).Mai entinematic de atat nu pot .VF= cand trebuie /cat trebuie /cum trebuie .

Deocamdata! Acum 20 ani era varachet simplu fara F. Cum rezistenta acarianului creste de la an la an datorita selectiei ce o facem noi, ma tem ca in curand "carnea se va intari si va imbatrani" asa cum se intampla cu ICDA. Vor trebui solutii si alternative, altfel va fi bai!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde TDI » 26 Aug 2013, 23:46

Zice bunka ceva. Sunt curios cum ii merg experimentele, in domeniul productiei, dezvoltarii - din ce am gasit pe forum nu prea m-am lamurit.
TDI

Mesajde Trantorul@ » 27 Aug 2013, 00:44

16 tratamente intr-un an foarte tare .

Eu de anul trecut si pana acum o saptamana nu am facut nici un tratament (din n cauze) am facut VF, la cele mai parazitate familiii am numarat dupa 3 zile 50 - 60 varroa or mai fi cazut pe atatia si pe afara de pe albine si am avut si cu 15 - 20 varroa ( pe majoritatea le-am prins fara capacit dar avand in vedere vecinii mai tre sa fac 1 in octombrie) la cele cu mai putini am observat fenomenul de VSH ( din care cel care prezenta cel mai puternic fenomenul si cu cei mai putini paraziti am tras cele mai multe matci anul asta si la majoritatea fiicelor am observat fenomenul , tre sa fii pe faza sa-l observi pentru ca imediat descapaceste si roade pupa mai ales cand ai puiet putin in ei ).
De cand am eu albine numai varachet si mavrirol am facut ( niciodata nu am depasit 7 tratamente intr-un an), de vreo 2 ani de cand mavrirolul sa scumpit foarte mult nu mai bag .
Asa ca incepem sa ne lamurim tot mai multi cam ce-i cu VSH asta tre luat neaparat in vedere la selectie la cine il are prin ograda si pe celula mare.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde nae » 27 Aug 2013, 22:33

Bambucha scrie:
nae scrie:...nici carne moale (VF/Mav ).Mai entinematic de atat nu pot .VF= cand trebuie /cat trebuie /cum trebuie .

Deocamdata! Acum 20 ani era varachet simplu fara F. Cum rezistenta acarianului creste de la an la an datorita selectiei ce o facem noi, ma tem ca in curand "carnea se va intari si va imbatrani" asa cum se intampla cu ICDA. Vor trebui solutii si alternative, altfel va fi bai!

V=amitraz -omoara varroa dar nu si braula.
VF= amitraz+tauflauvalinat(mavric) -omoara si acarianul si paduchele .
La mavric acarianul dezvolta imunitate la amitraz NU .
nae

Mesajde Aurel1959 » 16 Ian 2015, 18:05

Cu ceva timp in urma am reusit sa gasesc alcool de96 (spune vanzatorul) si l-am luat cu scopul de a prepara protofil.Am mai facut si mi-a iesit foarte bine in anii anteriori, iesind mult mai ieftin decat daca l-as fi cumparat.Cu alcoolul nu a fost problema atunci pentru ca l-am gasit usor la vanzare garantat si etichetat.Problema este ca acesta pe care l-am cumparat acum mi la dat cumva "pe sub masa", nu are nici o eticheta si nici o garantie.
Cum pot sa-mi dau seama daca este etilic sau metilic??
Vreau sa prepar protofilul si sint in dilema cu alcoolul, comerciantul find o persoan dubioasa lucru pe care l-am aflat ulterior.
Multumec !
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE