Salutare dragi colegi! NU am mai intrat foarte mult pe forum din cauza pastoralului samd.... vine iarna... urmeaza.
Situatia despre care vreau sa vorbesc sta cam asa:
Zilele trecute m-am intalnit cu un apicultor, nu-i stiu numele. ne=am intalnit pe holurile de la apia samd.
Omu acum 2 ani a administrat antibiotice la mai toate familiile pe care le are din cauza ca a luat loca de la alt apicultor din sat care avea stupi slabi samd. ale lui fiind mai puternice au facut furtisag in stupina aluia.
anul trecut a chinuit-o cu vanzarea la borcan si nu a prea reusit sa vanda. anul acesta cand a dus miere la procesator la analiza i-a refuzat-o. omu intra in pamant de suparare pentru ca are vreo 7 tone de miere si nu are ce face cu ea. nu o ia nici un procesator.
Suparat cum e ..... auzi ce-mi zice. ca la anul din primavara se duce si baga in toate locatiile unde are stupi bidoane cu sirop cu antibiotic in fiecare locatie. la liber asa. sa care toate albinele din zonele unde are stupi . si in pastoral cand o merge tot asa o sa faca. baga prin lanutri sirop cu antibiotice sa aiba toata lumea ....
nu sunt de acord evident cu el.... problema este alta..... AVEM POATE VREO POSIBILITATE SA NU NE INTEPAM ? CE ESTE DE FACUT CAND DAI PESTE VREUN TAMPIT DE GENUL?
nu mi-a zis nici cum il cheama nici unde are albinele. dar ma ingrijoreaza ca e din acelasi judet cu mine ......