Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Furetto - probleme tehnice

Mesajde Closcutz » 20 Noi 2015, 20:07

Multumesc frumos pentru sfaturi. Am sa incerc si cu solutie pt injectoare apoi va comunic rezultatele.
Closcutz

Mesajde mausica » 20 Noi 2015, 21:56

Closcutz scrie:Multumesc frumos pentru sfaturi. Am sa incerc si cu solutie pt injectoare apoi va comunic rezultatele.

Cum de s-a infundat ??
Si eu am ceva probleme cu al meu....legat de serpentina(nu mai incalzeste indeajuns)insa l-am trimis inapoi la firma pt ca e in garantie.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Closcutz » 20 Noi 2015, 22:22

Eu dupa folosire pompam doar ulei de parafina pe serpentina pana tasnea ca din seringa, apoi lasam sa se incakzeasca serpentiba sivpulverizam pina iesea doar fum de ulei. Azi am facut un tratament si butelia incepuse sa se raceasca foarte tare, nu mai dadea randament si incepuse sa umezeasca scandura de zbor cand pompam. L-am stins, am schimbat butelia si am continuat tratamentul. Numai ca au inceput problemele. Desi serpentina se inrosise si nu se mai patau scandurile de zbor, a inceput sa-mi ramana butonul apasat, sa iasa ca o funingine de pe teava, sa apas de mai multe ori ca sa iasa suficient fum pt o familie. Dupa ce am terminat tratamentul l-am curatat ca si inainte doar cu ulei de parafina, dar ma tem ca n-am eliminat depunerile de pe teava... nu stiu ce sa mai zic. Am sa incerc si cu aditiv asa cum mi- a recomandat Mircea si cu alcool tehnic. In cel mai rau caz am vazut ca teava ar costa in jur de 80 de lei.
Closcutz

Mesajde Mircea_63 » 21 Noi 2015, 00:00

Esti sigur ca pompita baga?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 21 Noi 2015, 01:59

Deci...azi mi-am luat si eu scula de afumat albinele. :D
Sper sa nu se infunde niciodata. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Closcutz » 21 Noi 2015, 07:12

Mircea_63 scrie:Esti sigur ca pompita baga?

Foarte sigur! Problema era data de depunerile care ieseau pe orificiul tevii sub forma de funingine. Sunt convins ca teava poate fi curatata cu ceva, dar nu stiu exact ce sa incerc.
Closcutz

Mesajde topy » 21 Noi 2015, 09:17

cu apa.o scoti si o lasi cateva ore in apa.din cand in cand mai bagi cu seringa cat merge. apoi o sufli cu o pompa sau compresor. la teava din conducta de frana home made a mers.
topy

Mesajde Closcutz » 21 Noi 2015, 18:53

Azi am probat iar furetto doar cu ulei de parafina. Teava nu mai pare infundata, dar nu sunt multumit total de comportamentul aparatului. Acum mi-a dat impresia ca si pompita e dusa...desi nu total. Am vorbit cu dl Lucian Stoianof si mi-a spus ca nu face nici un fel de curatare speciala a serpentinei dupa tratamente si ca i se pare curios ca varachetul sau tactik sa faca depuneri pe teava. Mi-a zis ca pompita pica destul de frecvent fiind consumabila pt ca ii cedeaza garniturile; la unii tine mai mult la altii mai putin dar de obicei dupa 2 ani e foarte probabil sa pice. Am sa-l bucatelesc si sa imi iau pompita boua iar teava va fi supusa la multe operatiuni de curatare.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 31 Mar 2016, 14:41

Am reparat furetto cu un patent si o sarma & un ac cu care am desfundat serpentina. Mustucul din capatul serpentinei (duza) era infundat foarte rau cu depunere gen gudrun. Acum merge ca nou. Am scutit ceva bani ca eram hotarat sa- mi comand pompita si alta serpentina.
Closcutz

Mesajde pngflorin » 14 Apr 2016, 14:12

Eu am urmatoarea pb : arunca la un moment lichid si nu il transforma in vapori, posibil de la incalzirea incompleta a serpentine, sau debit prea mare ?
pngflorin

Mesajde mausica » 14 Apr 2016, 14:47

pngflorin scrie:Eu am urmatoarea pb : arunca la un moment lichid si nu il transforma in vapori, posibil de la incalzirea incompleta a serpentine, sau debit prea mare ?

Nu se încălzește bine serpentina....poate e si infundata.
Debitul nu are treaba.
mausica

Mesajde mausica » 14 Apr 2016, 14:48

Closcutz scrie:Am reparat furetto cu un patent si o sarma & un ac cu care am desfundat serpentina. Mustucul din capatul serpentinei (duza) era infundat foarte rau cu depunere gen gudrun. Acum merge ca nou. Am scutit ceva bani ca eram hotarat sa- mi comand pompita si alta serpentina.

Felicitări ;)
mausica

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE