Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

amplasament stupina

Mesajde manu8388 » 27 Ian 2012, 17:15

ce parere aveti despre amplasamentul stupilor pe care vreau sa ii cumpar . poza e facuta cu google earth. linia galbena masoara 3km in teren si ar fi in principiu raza cercului in care ar trebui sa zboare albina.

poza aici ca nu incape pe forum http://manu8388.sunphoto.ro/amplasament/61711550
manu8388

Re: amplasament stupina

Mesajde georgica » 27 Ian 2012, 18:25

PERFECT.
georgica

Mesajde costinelblagniceanu » 27 Ian 2012, 21:26

Putin mai la stinga! :lol: :lol: :lol:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde pngflorin » 27 Ian 2012, 22:00

costinelblagniceanu scrie:Putin mai la stinga! :lol: :lol: :lol:

dar nu mult la stanga, cam vreo 10 m....
pngflorin

Mesajde manu8388 » 27 Ian 2012, 22:17

pngflorin scrie:
costinelblagniceanu scrie:Putin mai la stinga! :lol: :lol: :lol:

dar nu mult la stanga, cam vreo 10 m....

asa ma gandeam si eu , dar voiam mai multe pareri:))) oricum pana acum am primit un singur raspuns concret:)))
manu8388

Mesajde pngflorin » 27 Ian 2012, 22:25

Ok, .....m-am uitat si eu la foto, la prima imagine pare in regula adica ai vatra de sat, ai padure , ai terenuri agricole, adica aproape de toate.Daca padurea e formata din tei, sc, etc atunci e si mai bine plus subarboretul.
In Manualul apicultorului este o formula prin care iti poti calcula singur potentialul apicol al zonei in discutie, cu alte cuvinte cate familii de albine poate suporta zona.
pngflorin

Mesajde manu8388 » 27 Ian 2012, 22:42

pngflorin scrie:Ok, .....m-am uitat si eu la foto, la prima imagine pare in regula adica ai vatra de sat, ai padure , ai terenuri agricole, adica aproape de toate.Daca padurea e formata din tei, sc, etc atunci e si mai bine plus subarboretul.
In Manualul apicultorului este o formula prin care iti poti calcula singur potentialul apicol al zonei in discutie, cu alte cuvinte cate familii de albine poate suporta zona.

oricum ar fi eu cred k vor incapea si ale mele:) imi cumpar doar 4. pe viitor cine stie:)
manu8388

Mesajde pngflorin » 28 Ian 2012, 13:28

manu8388 scrie:
pngflorin scrie:Ok, .....m-am uitat si eu la foto, la prima imagine pare in regula adica ai vatra de sat, ai padure , ai terenuri agricole, adica aproape de toate.Daca padurea e formata din tei, sc, etc atunci e si mai bine plus subarboretul.

oricum ar fi eu cred k vor incapea si ale mele:) imi cumpar doar 4. pe viitor cine stie:)

tb sa ei in calcul si stupinele vecine, pe o distanta de aprox 4 km.
pngflorin

Mesajde jimm » 28 Ian 2012, 13:42

Singura problema ce o vad eu este ca singura parte "libera" este cea nordica. Datorita padurii ce opreste patrunderea soarelui din rasarit si sud sa ai ceva probleme si mai multa umezeala. Este doar o parere personala! Cel mai bine tu stii cum sta treaba!
Sincer o zona mai buna cred ca este amplasamentul sudic, dupa palcul de padure
Fişiere ataşate
qqqq.jpg
jimm

Mesajde manu8388 » 28 Ian 2012, 15:03

jimm scrie:Singura problema ce o vad eu este ca singura parte "libera" este cea nordica. Datorita padurii ce opreste patrunderea soarelui din rasarit si sud sa ai ceva probleme si mai multa umezeala. Este doar o parere personala! Cel mai bine tu stii cum sta treaba!
Sincer o zona mai buna cred ca este amplasamentul sudic, dupa palcul de padure

ideea este ca voi face stationar, si acolo este casa mea. slabe sanse sa pot cumpara un teren in alta parte:) in principiu zona din gradina unde voi pune stupii are soare de cand rasare pana pe la ora 16.... vara
manu8388

Mesajde pngflorin » 28 Ian 2012, 18:15

atunci in mod cert e cea mai buna vatra, iar ca sa fie asa tb sa contribui si tu cu ...albine.
pngflorin

Mesajde manu8388 » 28 Ian 2012, 18:44

pngflorin scrie:atunci in mod cert e cea mai buna vatra, iar ca sa fie asa tb sa contribui si tu cu ...albine.

dap, voi avea un pik de furca , ca trebuie sa cumpar familiile de la vecina din fatza si tre sa le tin 20-30 de zile in alta parte , dupa aia le aduc inapoi , dar voi incepe cu 4 familii , ca mai multe imi este frica sa cumpar, plus ca este posibil sa nu imi placa sa lucrez cu albine , asta voi vedea pe parcurs. partea un pik mai nasoala este ca albinele ca sa ajunga in padurea aia trebuie sa treaca un drum european , dar na , ce sa faci . asta este. m-am hotarat sa tai 2-3 randuri de vie k sa le pun cat mai departe de strada:))) eu si-asha nu beau deloc:D
manu8388

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE