Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

SUBVENTII- SI.... CHICHITE

Mesajde sorinmob » 31 Ian 2012, 22:14

doresc sa deschid un subiect privind obtinerea subventilor prin programul national apicol.
eu incerc sa obtin subventii pentru biostimulatori,cutii etc si de la ACA am fost informat in felul urmator:

exemplu

1) daca iau Apifonda de la Fileomera trebuie sa -mi faca factura catre magazinul apicol respectiv catre SRL-ul ce apartine ACA si de aici se fac listele catre APIA
2) daca iau cutii de stupi de la un PFA ,deci fara TVA,acesta trebuie sa faca factura catre magazinul apicol al ACA care adauga TVA pe care eu trebuie sa-l platesc si dupa aceia intru pe lista la APIA.
intrebarea este?
cum trebuie procedat ca sa nu mai fiu obligat sa platesc TVA sau adaos comercial catre magazinul apicol in cauza.
astep idei de la cei care au facut asa cevapentru ce au facut ,modalitatea si prin ce asociatie ACA sau alta nou infiintata
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Re: SUBVENTII- SI.... CHICHITE

Mesajde proapis13 » 31 Ian 2012, 22:37

sorinmob scrie:cum trebuie procedat ca sa nu mai fiu obligat sa platesc TVA sau adaos comercial catre magazinul apicol in cauza.
astep idei de la cei care au facut asa cevapentru ce au facut ,modalitatea si prin ce asociatie ACA sau alta nou infiintata

Asociatia trebuie sa fie non-profit ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde eugen. » 31 Ian 2012, 22:52

Asociatiile sunt non-profit, dar ..... majoritatea au pe langa un SRL capusa !!!
eugen.

Mesajde sorinmob » 31 Ian 2012, 22:58

cunosc faptul ca sunt non-profit
si ca au un magazin la care sunt "actionare"
dar
dece trebuie sa fac factura in acest fel catre magazin ????......
va rog un pica mai detaliat
sorinmob

Mesajde Dragos2006 » 31 Ian 2012, 22:59

Bine va face , bravo lor ! platiti ca veti de unde , doar respectiva asociatie este cea mai bogata din tara !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde sorinmob » 31 Ian 2012, 23:22

asa e dl-dragos
mic.exemplu
am vrut sa-mi cumpar un telefon nou
mi-au spus ca e mai ieftin daca fac un abonament nou decat sa-l prelungesc pe cel vechi
am sunat la cei de mai sus Or**** si i-am intrebat .ba voi vreti sa inchid un abonament ca sa fac altul numai pentru un telefon.ei au zis ca nu si mi-au facut o noua oferta.
asa si cu ACA. sunt nevoit sa fac si eu o asociatie cu cativa prieteni-cum au facut si altii sau sa ma inscriu in alta.ca vad ca nu-i alta solutie.
chiar se vrea sa se dizolve asociatile vechi.pentru ce .patrimoniu?!?!
sorinmob

Mesajde Dragos2006 » 31 Ian 2012, 23:56

Patrimoniu e deja arvunit de cine trebuie , noi trebuie sa ne vedem de drumul nostru care este paralel cu al lor.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde stroe » 01 Feb 2012, 09:25

Intrebarea e simpla si raspunsul la fel de simplu.
Adaosul comercial il recuperezi prin PNA iar tva-ul nu ai cum sa-l eviti pentru ca magazinul respectiv va taia factura cu tva .Cat de corect sau incorect moral este nu mai conteaza. Mie mi se pare OK.
stroe

Mesajde pin » 01 Feb 2012, 11:49

Daca ai si tu SRL nu e nicio problema pentru ca TVA-ul pe care-l platesti tu catre SRL se deduce din ce-l pe care trebuie sa-l platesti la stat.
Daca nu sti platitor de TVA nu se mai pune. Cred insa ca SRL-ul ar trebuie sa aplice TVA doar la adaosul lor comercial, nu la toata valoarea. Ca doar este taxa pe valoarea adaugata. Poate ne lamureste un economist.
pin

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE