Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Vreau o parere

Mesajde Hropaciov » 19 Apr 2012, 21:42

Buna seara!Am sapte familii de albine si as vrea sa le inmultesc in acest week-end.Nu vreau sa investesc bani in matci sau sa cumpar roiuri.Vreau sa scot si ceva miere anul acesta de la aceste familii de baza.Mentionez ca nu fac pastoral.Pentru inmultire m-am gandit ca fiecare familie de baza sa o mut in alta cutie in alt amplasament.In vechea cutie sa las o singura rama cu puiet tanar sau oua care vor fi acoperite de lucratoare.Dupa iesirea si imperecherea matcilor (3 saptamani),din fiecare familie de baza voi ajuta aceste familii.Mentionez ca nefacand pastoral, nu extrag miere decat o data pe an la floarea soarelui(in jur de 15 iulie) si familiile au suficient timp pt. dezvoltare.Oare-i bine ce fac?
Hropaciov

Re: Vreau o parere

Mesajde paul » 19 Apr 2012, 21:55

Mai Hropaciov imi amintesti de Nikita Hrusciov ,de Iuri Andropov si de ce nu de ... Leonid Brejnev :(
Acum ,ce vrei tu sa faci este bine ,doar daca la tine este luna iunie ... 8-) Daca este cumva aprilie ,ar fi bine sa-ti mai refaci calculele ...
Daca ai mai preciza si ... zona geografica , s-o mai gasi vreunu' sa-ti dea vreun sfat pertinent !!! ;)
Am uitat de ... Mihail Gorbaciov :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Hropaciov » 19 Apr 2012, 22:03

Domnul Paul, stupii sunt in Teleorman, iar in legatura cu numele, ce poate fi atat de hilar?Oricum, va multumesc pentru raspunsul partial!
Hropaciov

Mesajde paul » 19 Apr 2012, 22:13

Hropaciov scrie:Domnul Paul, stupii sunt in Teleorman, iar in legatura cu numele, ce poate fi atat de hilar?Oricum, va multumesc pentru raspunsul partial!

Mai Hropaciov ... nu te supara pe mine ! :) Eram adolescent si-mi placea rezonanta numelor liderilor sovietici ... :D Am ramas cu un fix ! :?
Strict la subiect ... consider ca este prea devreme pentru ceea ce intentionezi tu sa faci ...
Sa traiesti !!! :P
No offense ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ion patrut » 19 Apr 2012, 22:24

e periculos ce vrei sa faci cine tea invatat sa faci asa ceva a vrut sa te desfaca de albine divizarea se face dar nu asa oricum
cinste si onoare inainte de toate
ion patrut

Mesajde Hropaciov » 19 Apr 2012, 22:33

Dl.Patrut,scopul meu este ca in 15 iulie sa scot ceva miere de la familiiele de baza, iar celelalte nou formate sa aiba timp sa se dezvolte pana in iulie astfel incat sa-si asigure singure rezervele de hrana pentru iarna.Oricum, la familiile de baza care sunt in stupi orizontali de 24 rame nu scot decat mierea de pe fagurii fara puiet.Cei pe care este prezent puietul chiar si pe 10% din duprafata fagurelui raman pentru iarna.
Hropaciov

Mesajde alt stupar » 19 Apr 2012, 23:07

Hropaciov scrie:Oare-i bine ce fac?

Nu, nu-i bine. Din contra, e o :geek:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 19 Apr 2012, 23:35

De ce nu incerci sa bagi una dintre familii in frigurile roitului dupa care
sa produci botci dupa metoda Miller iar mai departe e joaca de copii
E totusi ceva decit nimic,insa daca o faci fa-o in perioada de dupa S1
cind sunt fam dezvoltate
Ce vrei tu sa faci acum e o greseala,parerea mea
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde clncatalin » 19 Apr 2012, 23:50

Salut!

Eu iti recomand sa citesti mai intai despre inmultirea albinelor mai mult si apoi sa treci la fapte.
Asa cum ai scris mai sus nu prea-i bine.
Poti incepe cu asta:
http://www.stuparitul.com/inmultire_art ... lbine.html

Metode de inmultire sunt mai multe. Unele sunt facile si pentru noi cei incepatori. Trebuie sa ne informam, sa cunoastem macar teoretic mai multe cai, pentru a avea de unde alege.

Succes!

Ps: inmultirea cu botci de salvare nu este printre cele recomandate.
Ps2: e pacat sa pierzi acum toata albina culegatoare. Vei slabi prea mult familiile, care si asa nu stim cat de puternice sunt. Exista alte metode mai eficiente si la fel de usoare.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde clncatalin » 20 Apr 2012, 10:23

Ce crezi, albina lucratoare pe care o lasi pe puietul tanar va ma trai suficient ca sa vada matca imperecheata?
Va fi in stare sa hraneasca puietul tanar pe care il lasi ?
Ce fel de matci vor fi acelea hranite de albina culegatoare (mai ales ca sunt si de salvare)?
Albina tanara care ramane in familiile de baza va mai putea acoperi bine puietul din acele familii?
etc.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde Dila Daniel » 27 Apr 2012, 08:01

Hropaciov scrie:Buna seara!Am sapte familii de albine si as vrea sa le inmultesc in acest week-end.Nu vreau sa investesc bani in matci sau sa cumpar roiuri.Vreau sa scot si ceva miere anul acesta de la aceste familii de baza.Mentionez ca nu fac pastoral.Pentru inmultire m-am gandit ca fiecare familie de baza sa o mut in alta cutie in alt amplasament.In vechea cutie sa las o singura rama cu puiet tanar sau oua care vor fi acoperite de lucratoare.Dupa iesirea si imperecherea matcilor (3 saptamani),din fiecare familie de baza voi ajuta aceste familii.Mentionez ca nefacand pastoral, nu extrag miere decat o data pe an la floarea soarelui(in jur de 15 iulie) si familiile au suficient timp pt. dezvoltare.Oare-i bine ce fac?

Cat sunt stupii de dezvoltati acum?
Si eu ma alatur colegilor care nu sunt deacord cu ce vrei sa faci tu acum.Si nu ca nu este posibil,dar nici miere nu o sa vezi anul asta...
Lasa stupii sa culeaga salcamul.Dupa aceea ii dai pe jumatate.
Da-le matci fecundate sau macar botci capacite(si roaga-te sa se fecundeze toate).Asigura-le mancare pana la floarea soarelui
Asa, vei avea 14 stupi sa faca miere in iulie.
Daca nu vrei investitie,lasa-le la salcam,faci dupa aceea roiuri pe 3-4 rame(2 puiet si una/doua cu miere si pastura).
Stupii de baza merg mai departe,roiurile le dezvolti cat poti de mult pana in toamna.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE