Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

O alta viziune asupra apiculturii

Mesajde BUNKA » 07 Iul 2011, 11:29

http://www.permapicultura.com/English/reserves.aspx
..merita citit si rumegat atent tot ceea ce scrie omul acolo, mi se pare ca totul are sens si se leaga destul de bine cu cateva chestii din cartea lui Aurel Malaiu "Sporirea productiei de miere" unde ne explica ce si cum cu alimentatia la albina...spor la studiu si la comentarii!
..inca unul, le-am primit pe mail de la dl Oscar Perone, probabil pt ca i-am vizitat situl odata: http://www.permapicultura.com/blog/?p=157
http://academic.research.microsoft.com/ ... y-collapse
BUNKA

Re: O alta viziune asupra apiculturii

Mesajde echo » 25 Iul 2011, 11:45

Am cartea lui Perone ("Manual de Permapicultura") dar este doar in spaniola si nu prea ma ajuta...
O poate traduce cineva?? e o treaba serioasa.. 160 pagini...

Bunka, sunt interesat de cartea lui Malaiu, nu stiam de ea, exista vre-o modalitate de a putea intra in posesia ei??
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Kostas » 25 Iul 2011, 15:46

O gasiti la urmatoarea adresa :
https://rapidshare.com/files/445682536/ ... _miere.pdf
Tot de Malaiu, o alta carte foarte buna, "Intretinerea albinelor in stupi multietajati", la adresa:
https://rapidshare.com/files/445682404/ ... tajati.pdf
Kostas

Mesajde echo » 26 Iul 2011, 07:29

Mii de multumiri, si pentru cea de a doua carte, ME-ul este un capitol la care sunt deficitar ca si cunostinte, desi ii simt potentialul...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Bambucha » 26 Iul 2011, 08:20

Ce bine ar fi daca am reusi sa facem inversarea la 15 martie si sa avem un corp plin de puiet la aceasta data, mie nu mi s-a intamplat niciodata sa ajung la performanta aceasta nici cu recordistii care iernau pe 7-8 intervale bine inghesuiti. Daca mai prindem si un an ca asta cu un februarie pe temperaturi continuu de -15grade unde matcile isi intrerup ouatul imi pun cateva semne de intrebare. La astfel de putere cred ca trebuie pregatita centrifuga inca de la pomii fructiferi.
Un alt lucru ma pune pe ganduri cand se face afirmatia ca matcile de iulie-august sunt mai bune decat cele din mai, mie practica mi-a aratat taman invers: cele mai bune matci au fost SL din mai.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde maximus » 26 Iul 2011, 09:52

inversarea corpurilor la ME pentru dezvoltare reprezinta o manevra nepotrivita.

de-a lungul timpului "invatatii " au generat metode de intretinere a coloniilor de albine care vin in contradictie cu natura lor.printre altele, si aceasta inversare.

m-am uitat si eu pe site-ul columbianului.sunt lucruri naturale, care nu prea isi gasesc locul in goana dupa bani a stuparilor din ziua de azi.
esentialul in apicultura este sa lasam albinele libere...
maximus

Mesajde akmm » 26 Iul 2011, 12:54

maximus scrie: m-am uitat si eu pe site-ul columbianului.sunt lucruri naturale, care nu prea isi gasesc locul in goana dupa bani a stuparilor din ziua de azi.

Dupa cum se prezinta chiar el, e din Argentina.Ba chiar a locuit in Buenos Aires.
Nu e nici o apostofare.E pur si simplu o corectie.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Bambucha » 26 Iul 2011, 13:36

Cred ca multora le-ar place sa practice o apicultura biodinamica si sa traiasca in general dupa principii antropozofice, intrebarea e daca se mai poate in acest secol al geneticii.. chiar daca comorile adevarate se gasesc de obicei in propria ograda. Vrem nu vrem traim in era materialismului.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde alt stupar » 26 Iul 2011, 15:07

Bambucha scrie:Un alt lucru ma pune pe ganduri cand se face afirmatia ca matcile de iulie-august sunt mai bune decat cele din mai, mie practica mi-a aratat taman invers: cele mai bune matci au fost SL din mai.

Hmmm, asa ziceam si eu pana intr-o zi in care am aflat ca Etio Poletti isi creste matcile in luna august. Si, desi conditile geografice sunt altele, ma gandesc ca o stiind el ceva, ca n-a ajuns degeaba la 3 mii de stupi.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE