Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

apicultura copii

Mesajde andrey » 14 Sep 2012, 00:23

ce parere aveti despre apicultura practicata de copii cu stupii lor care sai ingrijeasca la sfarsitul saptamanii?
se pot intretine si asa stupii?
andrey

Re: apicultura copii

Mesajde cristi_vidican » 14 Sep 2012, 06:37

Am auzit un caz, despre 2 copii, cel putin unul nu era la liceu, carora le murise tatal, dar le-a ramas mostenire niste stupi. Nu mai stiu cati, dar nu foarte multi.
Cel care imi relata, zicea ca in anul acela s-au descurcat singuri cu stupii, chiar au reusit din mierea vanduta sa-si cumpere un calculator nou. Era prin 2003, cand calculatoarele aveau alte preturi.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2012, 06:45

As avea toata admiratia pentru copii care fac asa ceva, dar ca adult...am tendinta de a proteja copii. Albinele inteapa! Copii numai echipati ca Neil Armstrong...

Admir copii care reusesc sa "faca" bani. In copilarie si eu faceam, dar cu pesti de acvariu, aia nu erau periculosi.

Fara un hobby si in pricipiu fara pasiune, viata se scurge ca si cum n-ar avea nici un rost. Poate pasiunea suprema ar trebui sa fie D-zeu, dar ...nu-ti raspunde. Iar daca iti raspunde, vei fi socotit paranoic. Cred ca as prefera sa fiu socotit paranoic decat sa nu-mi raspunda. :roll:

Pentru adulti ce socotesc ca acesta e un mesaj nepotrivit pentru copii, va amintesc: copiii sunt cel putin la fel de inteligenti ca noi!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde vasilescu adrian » 14 Sep 2012, 06:53

andrey scrie:ce parere aveti despre apicultura practicata de copii cu stupii lor care sai ingrijeasca la sfarsitul saptamanii?
se pot intretine si asa stupii?

daca este vointa se pot intretine stupii si prin vizite din doua in doua saptamani..o data pe saptamana este mai mult decat suficient(asa consider eu),desigur se mai intampla sa mai pierzi cate un roi daca nu esti atent..
in cazul nostru mai intervine si problema banilor deoarece investitia este mare la inceput si drumul pana la profit este lung..
eu iti urez succes,rabdare si noroc daca vrei sa te apuci de apicultura!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde teinegru64 » 14 Sep 2012, 07:39

In urma cu vreo trei ani a venit la mine in stupina un pusti.Am fost uimit de cate cunostinte avea despre albine.Din vorba in vorba am aflat ca avea acasa cateva stupi cu albine. Necazul lui era mare , oricat se straduia ..... nu reusea sa repare greselile ce le facea tatal sau atunci cand il scapa in stupi.
Una dintre ele....in ajunul unui Craciun a bagat stupii in casa...Asa au reusit sa faca sarbarorile la vecini :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE