Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

probleme stropiri rapita???

Mesajde nelu bizz » 24 Mai 2012, 08:47

sal,am si eu o problema pe 5 05 un timpit linga mine a stropit cu elicopterul rapita care este la 4-500m de stupina si am ramas fara culegatoare.nu stiu cu ce a dat pt ca la stupi cu 6-7 rame puiet la ora 10 nu venea si nu pleca nici o albina la temperatura de 25grade si cer senin.am chemat doctorul de zona si politia si primaria ,dar sint cam prieteni toti si la probele de laborator pe albine nu am avut 200g de albina cum ar fi trebuit pt ca doctorul a spus sa iau 50-60 de albine ca AJUNGE,asa ca am luat teapa cu analizele pt ca nu stiam ce trebuie facut.respectivul nu a anuntat si s-a exprimat in sensul ca el face ce vrea pe pamintul lui.am chemat garda de mediu care i-a dat un avertisment si atit.analizele nu cred ca ies fiind foarte putine albine.A MAI AVUT CINEVA PROBLEMA ASTA<SE POATE DA IN JUDECATA FARA ANALIZE?SE POATE FACE PLINGERE LA PROCURATURA?A AVUT CINEVA CISTIG IN INSTANTA CU O ASFEL DE PROBLEMA?VA MULTUMESC ANTICIPAT PT RASPUNSURI,CU RESPECT
nelu bizz

Re: probleme stropiri rapita???

Mesajde Adi Hodis » 24 Mai 2012, 14:18

Am avut eu o situatie similara, la analize a iesit cum ca nu au murit albinele de substantza toxica. :shock:

Asa ca, si matale ... cum vei dovedi in instantza daca nu ai acte care sa justifice cauza mortii ?.

Asta e in Romania ! :evil:
In alte tzari te cheama fermierul ca sa aiba polenizare si iti plateste.
Aici, uite cum " platesc " nemernicii ... :evil:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde nelu bizz » 26 Mai 2012, 17:51

Adi Hodis scrie:Am avut eu o situatie similara, la analize a iesit cum ca nu au murit albinele de substantza toxica. :shock:

Asa ca, si matale ... cum vei dovedi in instantza daca nu ai acte care sa justifice cauza mortii ?.

Asta e in Romania ! :evil:
In alte tzari te cheama fermierul ca sa aiba polenizare si iti plateste.
Aici, uite cum " platesc " nemernicii ... :evil:

sal,m-ia venit proces verbal de la garda de mediu in care respectivul recunoaste ca a stropit cu elicopterul fara sa anunte ,eu oricum voi merge in instanta si fara analize,pt ca culegatoarea a murit in cimp .voi vedea ce iese,dar nu pot sa-l mai las pt ca este al doilea an cind face asa.cu respect
nelu bizz

Mesajde geangu » 26 Oct 2012, 21:33

este bine de obicei sa intrebi toti cultivatorii de rapita din zona cu ce stropesc si cand stropesc,(nu pot fi multi). atentie la remanenta substantelor toxice cu care este stropir rapita, degeaba inchizi stupii in ziua in care se stropeste daca otrava are efect mai multe zile sau se reactiveaza in anumite conditii. atentie si la faptul ca de multe ori nu otrava in sine afecteaza albinele ci substanta adeziva care se afla in ele, distrugandu ti astfel culegatoare care se afla la zbor in momentul stropirii.
geangu

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE