Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Magazin de plante, arbori si arbusti!

Mesajde delorin I » 19 Oct 2012, 11:28

Salut! Citind prin diverse carti de apicultura, pe care le-am gasit in ultima vreme, am ajuns la concluzia necesitatii unui magazin sau macar a unei baze de date cu diverse persoane ce produc sau detin arbusti, arbori sau plante melifere, pe care fie doresc sa le vanda, fie doresc sa le dea la schimb! Daca vom posta pe 1000 de pagini acest tip de informatii va fi greu sa le identificam! Nu ma refer aici doar la evodia, la facelia sau la teiul cu frunza lata ci si la gardenita(goji), etc. Cum am albine de vreo cateva(4) luni, inca nu am o colectie de plante melifere, dar sunt interesat sa o fac! In masura in care sunt si alti doritori sau furnizori, rog sa posteze aici.
P.S.
Am asistat de curand la o discutie in care se vorbea despre cum s-a modificat flora Moldovei in vremea invaziilor rusesti datorita semintelor de plante de stepa aduse intre copitele cailor de rusi! Daca voi face rost de materialul scris o sa il postez aici pentru cei interesati!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Magazin de plante, arbori si arbusti!

Mesajde stefanmadalin » 19 Oct 2012, 12:14

delorin I scrie:Am asistat de curand la o discutie in care se vorbea despre cum s-a modificat flora Moldovei in vremea invaziilor rusesti datorita semintelor de plante de stepa aduse intre copitele cailor de rusi! Daca voi face rost de materialul scris o sa il postez aici pentru cei interesati!

Daca te vei uita pe o harta de pedologie vei observa ca ,Campia Rusa se intinde pana aproape de lantul Carpatic. Conditiile climatice au dus la formarea unor soluri asemanatoare,specifice zonei de stepa ,bogate in humus,astfel ca vegetatia este cam aceeasi.
Fişiere ataşate
harta pedologica a europei.JPG
stefanmadalin

Mesajde delorin I » 22 Oct 2012, 19:54

Salut! Frumoasa harta, dar nu cred ca o harta pedologica similara descrie totusi un peisaj floral identic! Ca unul ce am crescut la umbra unui malin pot sa-ti spun ca spre deosebire de mama Rusia unde exista paduri intregi de malin si unde fructele sunt chiar folosite, acest copac a fost adus la noi destul de curand, ca arbore de decor...si cu siguranta nu este un unicat. Cred ca abordarea geografica si geologica este doar partiala si doar un botanist:) ne poate lumina. Plus de asta imi aduc aminte de niste limite ale culturii vitei de vie sau ale sfeclei de zahar...limite nordice...sa fie oare singurele plante cu limitari geografice? Si doar Nordul genereaza limite? Cu siguranta nu!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde stefanmadalin » 22 Oct 2012, 23:49

Deci sa inteleg ca se vrea intocmirea unor "liste" cu tot felul de arbori minune,producatori de miere?
stefanmadalin

Mesajde delorin I » 23 Oct 2012, 05:57

Nu! Sa nu intelegi asta decat daca insisti in mod special! Am si eu ceva carti cu arbori producatori de miere! Ma intereseaza sa achizitionez o parte a lor si nu sa-i inventariez...E ok acum ca am tradus ?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 23 Oct 2012, 19:49

Daca doreste cineva seminte de otetar galben...sa de a un semn! Am adunat ceva si inca o sa mai adun! In parcul Titan au inceput sa curete o zona mai salbatica pana acum si sunt multe crengi de otetar galben cu seminte pe jos!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cristi arad » 25 Oct 2012, 21:54

delorin I scrie:Salut! Citind prin diverse carti de apicultura, pe care le-am gasit in ultima vreme, am ajuns la concluzia necesitatii unui magazin sau macar a unei baze de date cu diverse persoane ce produc sau detin arbusti, arbori sau plante melifere, pe care fie doresc sa le vanda, fie doresc sa le dea la schimb! Daca vom posta pe 1000 de pagini acest tip de informatii va fi greu sa le identificam! Nu ma refer aici doar la evodia, la facelia sau la teiul cu frunza lata ci si la gardenita(goji), etc. Cum am albine de vreo cateva(4) luni, inca nu am o colectie de plante melifere, dar sunt interesat sa o fac! In masura in care sunt si alti doritori sau furnizori, rog sa posteze aici.
P.S.
Am asistat de curand la o discutie in care se vorbea despre cum s-a modificat flora Moldovei in vremea invaziilor rusesti datorita semintelor de plante de stepa aduse intre copitele cailor de rusi! Daca voi face rost de materialul scris o sa il postez aici pentru cei interesati!

ca veni vorba de sursa melifera hai s-o discutam putin; in calitate de agronom si silvicultor sunt cateva specii si/sau categorii de plante care dau nectar, in principal,dupa cum urmeaza:
1. flora spontana arbori si arbusti( salcam, teii, jugastru, artar tatarasc, cenuser,paducel, mur si zmeur,amorfa si mana de la rasinoase, mana la quercinee-stejarii, mana la salcie, ); flora spontana erbacee: scaiul vanat, trifoiul alb, sulfina, menta si alte buruieni
2. flora cultivata (floarea soarelui, rapita,pomii fructiferi, mazariche, trifoi alb, sparceta, dovlecii si pepenii si altele cu pondere mai mica); unele plante ornamentale: ex cotoneaster
cristi arad

Mesajde delorin I » 25 Oct 2012, 22:39

Imi place propunerea dumneavoastra! Va invit daca sunteti interesat sa incepem sa adunam seminte din diverse aceste plate si sa facem schimb mai tarziu daca acum nu se poate! Deja in ultimele zile am stabilit cateva contacte! Din pacate stau ceva mai prost cu timpul in aceste zile.....dar sunt din cand in cand in fata calculatorului in scurte pauze!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cristi arad » 26 Oct 2012, 20:37

delorin I scrie:Imi place propunerea dumneavoastra! Va invit daca sunteti interesat sa incepem sa adunam seminte din diverse aceste plate si sa facem schimb mai tarziu daca acum nu se poate! Deja in ultimele zile am stabilit cateva contacte! Din pacate stau ceva mai prost cu timpul in aceste zile.....dar sunt din cand in cand in fata calculatorului in scurte pauze!

sa nu fie cu suparare dar ce doresti sa faci impaduriri sau agronomie sau apicultura ca nu mie clar
cristi arad

Mesajde delorin I » 27 Oct 2012, 09:21

Am de gand sa ajut vegetatia melifera a locului plantand tot ce are loc...si se prinde..:) daca asta presupune si impadurire..de ce nu...nu e nevoie? Daca presupune si agronomie de ce nu...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde nicu » 28 Oct 2012, 14:10

.....si pina la urma dai din semintele alea de otetar sau faci numai reclama?........
vremea vine...vremea trece...sa nu uitam ca suntem muritori.
cumpar intelepciune...
nicu

Mesajde delorin I » 29 Oct 2012, 10:09

nicu scrie:.....si pina la urma dai din semintele alea de otetar sau faci numai reclama?........

Stimabile! Eu am spus ceva aici! Nu cred ca e cazul sa ma acuzati de reclama! Si normal ca le dau! Dar v-am scris inca ceva pe PM , v-am explicat ceva si se pare ca nu prea tineti cont! Si asa cum si eu am riscat sa-mi postez aici tot felul de date cred ca puteti adauga acolo o locatie de unde sunteti si nu sa va comportati infantil! Daca vreti sa intelegeti bine, daca nu...lasati pe PM adresa si o sa expediez prin posta! Daca sunteti insa nerabdator, si chiar doriti otetar galben si nu doar colectionati numere de telefon(deja ma gandesc cu groaza ca, daca as fi dat si numarul de telefon, la cateva zile de cand am postat anuntul, si nu o luna, cred ca as fi primit de la dumneavostra 70 de telefoane), puteti da o cautare de imagini pe google pentru otetar galben, si cu o simpla plimbare in parcul TItan in partea de sus si nu in parcul Cuza, pe malul opus clubului Kara, dar si pe bulevardul din fata clubului Kara catre statia de metrou Titan, sunt nenumarati Otetari galbeni! De acolo am si eu, si de acolo, voi expedia celor care au solicitat din tara, cu prioritate!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde nicu » 29 Oct 2012, 12:42

stai linistit omule ,nu inteleg de ce te agiti asa,imi cer scuze pentru deranj........
vremea vine...vremea trece...sa nu uitam ca suntem muritori.
cumpar intelepciune...
nicu

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE