Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

erbicidare peste stupi...sa ma ingrijorez?

Mesajde mihai33 » 06 Dec 2012, 17:22

Astazi am primit telefon de la proprietarul de teren, precum tractoristul a venit mai devreme cu erbicidare cu 3 zile, iar erbicidarea a avut loc dimineata devreme pe iarba verde...de mutat nu ii puteam muta datorita temperaturilor scazute 1-2 grade pe timp de noapte 5-8 grade pe timp de zi , ca sa ii tin inchisi 1 saptamana nu puteam.
Am fost imediat la stupina, fetele erau bine,..mortalitate inca nu am observat, dar stiu ca efectul este pe termen lung..tipul de erbicid nu il cunosc...peste 3 zile ma duc sa verific, este prea devreme?

Sa ma ingrijorez?
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Re: erbicidare peste stupi...sa ma ingrijorez?

Mesajde kamy » 06 Dec 2012, 19:09

Intotdeauna cere un prospect,acolo scrie ce substante active contine,ce clasa de toxicitate,samd.
In primavara lu 2004 am fost la rapit a in ct si au insecticidat cu elicopteru fiind vreme rece nu s-a intamplat nimic!
kamy

Mesajde Mircea_63 » 06 Dec 2012, 19:19

Este difereanta intre ERBIcid si INSECTIcid. Primul omoara plante, iar celalalt insecte.

Foarte probabil ca erbicidul nu are efect asupra albinelor tale. Stai linistit!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cantemir » 06 Dec 2012, 19:31

Mircea_63 scrie:Este difereanta intre ERBIcid si INSECTIcid. Primul omoara plante, iar celalalt insecte.

...si ambele, ne omoara pe noi! Incet, dar sigur. Vorba ta: stai linistit!
cantemir

Mesajde topy » 06 Dec 2012, 20:27

puteai sa ii tii si inchisi.am patit cu doi stupi.pe la inceputul unui septembrie nu mai stiu anul cand am descarcat stupii pe vatra de iernare am ametit niste lazi intre ele.doua lazi cu albina (unul pe vreo 7 rame si unul pe 3) au fost puse la lazi goale.dupa vreo luna am dat de ele.traiau.(am fund de sita).acum e mai frig...
topy

Mesajde mihai33 » 06 Dec 2012, 21:08

va multumesc de incurajari,...nu mai am rabdare 3 zile,..maine ma duc la ele, am sa va tin la curent si am sa vin si cu fotografii, sper sa pot zambi..
mihai33

Mesajde brianoo_bz » 06 Dec 2012, 23:25

erbicidul omoara buriana sau anumite plante daca este selectiv'
insecticidul omoara insectele si daca este selectiv numai un anumita specie de insecte
ex. biscaya , mospilan insecticid pentru rapita omoara tot in afara de albina :)
deci stai linistit ca nu o sa ai paguba
brianoo_bz

Mesajde mihai33 » 08 Dec 2012, 16:11

ati avut dreptate colegi..paguba nu am avut..deci pot zambi.. :D ..multumesc
mihai33

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Dec 2012, 18:13

brianoo_bz scrie:erbicidul omoara buriana sau anumite plante daca este selectiv'
insecticidul omoara insectele si daca este selectiv numai un anumita specie de insecte
ex. biscaya , mospilan insecticid pentru rapita omoara tot in afara de albina :)
deci stai linistit ca nu o sa ai paguba

din cate stiu eu si Calypso este un insecticid care nu este periculos pentru albina !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cantemir » 08 Dec 2012, 18:52

ves.lucian.zabrani scrie:

din cate stiu eu si Calypso este un insecticid care nu este periculos pentru albina !!! :P :P :P

Nu-mi vine a crede ochilor: un insecticid nepericulos pentru insecte! Ma duc sa beau o tuica si mai citesc o data!
cantemir

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Dec 2012, 19:37

am spus pentru albina !!! daca vrei sa ma crezi , bine !!! daca nu ... asta este !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cantemir » 08 Dec 2012, 20:10

Am vizionat acum un timp pe un canal Discovery, un documentar dintr-o provincie chineza unde se cultivau intensiv peri. In urma nenumaratelor tratamente chimice n-a mai supravietuit nici o insecta polenizatoare.
Si sa vezi atunci chinezii , cu scarile in spinare si pamatufuri in maini, la polenizare... Miere nu produceau, polen doar ce adunau in parul din nas, iar daunatorii erau in continuare ca la ei acasa. Acu impachetau in pom, fiecare para in pungi de hartie, si se chinuiau s-o vanda ca pe-o trufanda! Chestie de marketing!
cantemir

Mesajde peterneamt » 08 Dec 2012, 20:48

Erbicidul '' TOTAL '' ce se aplica toamna omoara tot ce prinde inclusiv soarecii de cimp.
ps. se pare ca ai scapat " ploaia care va veni,
le va potopi pe toate....." Florian Pitis ( Colibri ).

Insecticidele sau mai bine zis toate pesticidele dauneaza grav florei si faunei si implicit si omului. :cry:
peterneamt

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE