Da! Florine ai dreptate, numai ca am un anumit job in satul asta si mai erau niste oameni de fata. Daca faceam asa, fara sa incerc cat de cat sa argumentez, lasam loc in urma mea de discutii gen: "ia uite-l ma si pe asta, credea ca ii dau gratis." De fapt trebuia sa insist la telefon sa-mi spuna pretul prima data. Nu e prima data cand ma las momit cu "las ca ne intelegem noi- d-nu- ca doar oameni suntem" si apoi sa fiu nevoit sa refuz marfa in ultimul moment si sa am parte de reprosul " ce te bagi d-le daca nu vrei sa cumperi".
Poate e vorba de felul de a face negot, al locului. Pe marginea soselei stau "gradinari" cu trufandale la preturi exorbitante, cu marfa cumparata din depozite si deseori fara gradini. Preturi afisate ioc. Cate un fraier opreste limuzina si cumpara de la "tarani" ca e proaspat si ecologic.

Preturi de lux! Expresie:"Da-ti-l dracu dom` inginer ca asta are bani. N-ai vazut ce masina are?"
Daca tu cauti sa cumperi ceva, te-ai ars. Daca vrei sa vinzi, esti privit ca unul dubios...targuieli peste targuieli. Vine si maine si poimaine sa te intrebe daca totusi nu mai lasi din pret, desi n-aveai unde sa mai lasi. Dupa ce ai vandut, iti mai bat altii la poarta sa vada daca mai ai "de alea" la pretul ala, desi pana atunci te rugai de ei si strambau din nas.
O faza caraghioasa: o baba se vaicareste ca au furat-o unii. Telefon, politie etc In final rezulta ca baba vroia sa vanda viteaua. Oameni i-au oferit un pret si baba a acceptat. Facut targul, apoi baba afla din vecini ca a vandut cutare o alta vitea la un pret mai mare. Baba se ia cu mainile de cap si iese in strada strigand ca fost furata. Explica-i asteia ca n-a furat-o nimeni. Politia se face de rahat fugind dupa un nevinovat, baba urla ca a fost furata si politaiu e mana in mana cu ei etc
Vine unu si face o lucrare. Achiti pretul stabilit inainte si individu mai cere, ca deh totusi e cam putin numa atata, chit ca pana atunci i-a mai trebuit de baut, tigari etc chestii neprevazute in plata si pe care le-ai dat din omenie, iar banii erau cei stabiliti initial. Daca-i dai in plus la plata, te poti trezi si maine ca mai vrea ceva de baut. Daca nu-i dai, oricum omul cherchelit bine, pleaca povestind la toata lumea cum ti-a muncit el si nu l-ai platit destul.
Acuma, pe bune, nu e nici pe departe toata lumea asa. Numai ca exista si unii mai altfel si de care e mai bine sa te feresti, mai ales daca esti cu obrazul subtire si nu vrei sa te faci de "panarama" cu ei.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)