Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Fund stup

Mesajde redoo » 02 Oct 2012, 16:46

Intrebare,intrebare...daca fac un fund de stup din OSB ce grosime i-mi recomandati?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Re: Fund stup

Mesajde iunicu » 02 Oct 2012, 16:52

Cred ca ai putea sa folosesti cea mai subtire foaie pe care o gasesti. Eu as vopsi OSB-ul si pe interior.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde popageorgian » 02 Oct 2012, 16:58

iunicu scrie:Cred ca ai putea sa folosesti cea mai subtire foaie pe care o gasesti. Eu as vopsi OSB-ul si pe interior.

de ce?
asa ai facut in propia stupina?
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde iunicu » 02 Oct 2012, 17:26

Eu nu as baga OSB la stup in nici un caz. Dar daca cineva ar vrea sa foloseasca, nu am nimic impotriva.
iunicu

Mesajde FLORINELU » 02 Oct 2012, 20:01

as fi curios si eu sa aflu pareri pro si contra OSBului folosit ca fund de stup,si motive.
eu unul am inlocuit fundul la unii stupi vechi care era distrus cu osb si nu vad nici un inconvenient. atentie,ma refer numai la fundul stupului.
FLORINELU

Mesajde redoo » 02 Oct 2012, 20:39

FLORINELU scrie:as fi curios si eu sa aflu pareri pro si contra OSBului folosit ca fund de stup,si motive.
eu unul am inlocuit fundul la unii stupi vechi care era distrus cu osb si nu vad nici un inconvenient. atentie,ma refer numai la fundul stupului.

Doar fund vreau sa fac,motivul fiind simplu...pot taia la dimensiune si dintr-un stup pe 10 rame cu cat normal sa fac doi stupi. Ma gandeam sa folosesc osb de 15
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde iunicu » 02 Oct 2012, 20:44

Placile de OSB produc emisii de formaldehida si sunt imbibate cu acizi borici pentru ignifugarea placilor si protejarea impotriva fungiilor. Probabil, desi nu sunt sigur, sunt tratati si cu ceva insecticide impotriva daunatorilor lemnului.
iunicu

Mesajde Dila Daniel » 02 Oct 2012, 20:55

redoo scrie:Intrebare,intrebare...daca fac un fund de stup din OSB ce grosime i-mi recomandati?

http://stuparitul.3xforum.ro/post/399/1/Stupi_din_OSB/
doar cu atat pot sa ajut!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde CATALIN » 03 Oct 2012, 20:56

nu am folosit osb niciodata da amvazut stupi facuti din asa ceva si probleme nu asa ca eu zic ca merge dara probleme cam asta voiam sa fac si eu la anu din etaje cuiburi cat despre grosime nu cred ca conteaza prea mult alti folosesc doar sita deci...?
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde vasilescu adrian » 03 Oct 2012, 21:48

atunci cand se face tratamentul cu varachet(metoda clasica)nu exista posibitatea de a se produce emana vre-o substanta toxica ?..intreb pentru ca temperatura de ardere a fitilului este foarte mare..
salutari tuturor!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde danman » 01 Noi 2012, 01:25

Problema cea mai mare nu sunt substantele impregnate ci faptul ca nu rezista la umezeala si nici la cuie sau holz-suruburi, asa incat nu se recomanda, mai ales pentru fund (care trebuie sa fie si solid si rezistent la umezeala). Probabil ca in pavilion ar fi alta situatie... Personal, pentru stupii de exterior as incerca un Tego dar cel care se gaseste acum in comert, chinezesc, este si el destul de slab, trebuiesc cel putin impermeabilizate bine canturile.
danman

Mesajde jenica67 » 01 Noi 2012, 11:33

Confuzie, exista OSB pentru exterior, care rezista f bine la apa. Intrebarea mea este de ce te complici, ca daca faci fundul cu sita, iti trebuie foarte putin lemn si va fi si detasabil.
jenica67

Mesajde EugenVoinea » 01 Noi 2012, 15:53

Am folosit OSB de 8mm la roinite ,doar pt. laterale si capace, deocamdata nu sunt probleme.
Doua fam. vor trece iarna in asa ceva,dar captusite cu polistiren extrudat.
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde mircea_tm » 01 Noi 2012, 21:03

si acum o intreabre off topic...ma scuzati, daca se foloseste la podisor si este facut dintr-o singura bucata osb-ul...apare riscul de condens?
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde paul » 01 Noi 2012, 21:16

mircea_tm scrie:si acum o intreabre off topic...ma scuzati, daca se foloseste la podisor si este facut dintr-o singura bucata osb-ul...apare riscul de condens?

Condensul apare sau ... nu apare , functie de o multitudine de factori : raportul corect de nr. de rame cu albine si ... deschiderea urdinisului sau ... fund AV ;izolarea dintre podisor si capacul stupului ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mircea_tm » 01 Noi 2012, 21:29

lada cu FA, inchis cu tavita...
CARPE DIEM !
mircea_tm

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE