yokoz777 scrie:Salutare.Mai baieti nu mai speriati omu..Domnule eu am cumparat toti stupii unui prieten aflat la 5-600 de metri distanta de casa mea si am procedat in felul urmator:i-am luat in seara asta,i-am tinut in magazie la intuneric si racoare,a doua zi seara le-am dat drumu si in locul unde au fost stupii lui ziua urmatoare erau doar ceteva albine,am stat zilele alea mai mult pe la el pentru a vedea daca intradevar este adevarat ca se intorc albinele..si eu am vazut ca nu este chiar asa!1la mana albina se va reorienta 2la mana percepe feromonii matcii si se intoarce inapoi 3la mana albina ca si omu se intoarce intodeauna acasa!doar nu uiti unde stai..te imbeti,te ametesti dar tot acasa ajungi.se mai duce culegatoarea(farte putine in cazul meu caci puteam spune ca este albina in trecere) in vizita la fosta vatra dar se intoarce inapoi!fapt observat cu ochii mei.Inca o chestie observata este ca albina nu trebuie menajata..cu cat menajezi si bibilesti stupii mai mult cu atat merg mai prost.nu ma refer la neglijenta atentie!
Floryn scrie:Buna ziua! Am si eu o intrebare: Doresc sa imi cumpar albine si as dori sa stiu daca este recomandat sa cumpar albine de la persoane care stau aproape de mine la 1 km?? multumesc,
Floryn scrie:Buna ziua! Am si eu o intrebare: Doresc sa imi cumpar albine si as dori sa stiu daca este recomandat sa cumpar albine de la persoane care stau aproape de mine la 1 km?? multumesc,
liviutzbogos scrie:As mai avea eu o nelamurire...raspunsul poate il ajuta si pe autorul topicului. Daca duci stupii la marginea lanului de rapita sau la la marginea padurii de salcam, la un cules puternic, este adevarat ca nu se mai intorc pe vechea vatra, chiar daca aceasta este la mia putin de 2 3 km? Stiu, din auzite si citite, ca atunci cand le pui la dispozitie un cules abundent, ele nu mai pleaca in cautare de nectar la 3km.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 48 vizitatori