Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

poluarea si apicultura

Mesajde cristi arad » 22 Oct 2013, 21:50

Este stiut ca activitatea noastra apicola profitabila se leaga strans de un mediu curat, teren fertil, primaveri caldute si lungi, ploaie la buna vreme etc. La fel de stiut este ca in ultimii ani, productia de mierei s-a cam redus la jumatate fata de anii de odinioara; bineinteles ca mersul prost al vremii care pare-se ca nu tine cu stuparul, este tot vina noastra. Si acu ca am facut introducerea sa trecem la subiect. Poluarea ne afecteaza culesul de nectar prin capriciile vremii si nu numai, asadar avem urmatoarele tipuri de poluare:
1. poluarea aerului cu efecte directe asupra albinei (tratamentele agricole din avion, lipsa de nectar - vezi apicultura urbana) si efecte indirecte - schimbarile climatice nefavorabile
2. poluarea solului - cu diverse pesticide (erbicide) care inlatura flora spontana atat de necesara culesului;
3. poluarea apelor - poate cea mai importanta, pt ca cea mai mare comoara a pamantului este apa dulce, poluarea apelor se face simtita atat in rauri printr-o poluare liniara dealungul albiilor dar cea mai periculoasa este poluarea apelor freatice intrucat aceasta forma de apa o folosim din fantani, aceasta forma de apa alimenteaza plantele verzi (ex floarea soarelui are radacini si la 3-4m adancime alimentandu-se cu precadere si din freatic), apa freatica otravita face ca arborii meliferi, plantele tehnice melifere sa nu mai produca nectar, si astfel munca noastra va deveni zadarnica in ciuda miloagei (fondurilor) primite de la imperiile moderne.
Eu cred ca mai cu seama noi cei dependenti de natura curata trebuie sa ne opunem degraba si fara sovaiala oricarei forme de poluare si mai ales in situatia actuala cand niste ciudati vor sa ne exploateze bogatiile subsolului (care le mai avem) fara noima si sa ne distruga apele si natura de care depindem direct. Asadar fratilor aici trebuie insistat cu staruinta ca nu cumva copii nostri sa aiba sub picioare un pamant otravit
cristi arad

Re: poluarea si apicultura

Mesajde ovidiu_78 » 22 Oct 2013, 21:58

e un topic cu rosia montana.... :!:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Mircea_63 » 22 Oct 2013, 22:02

Cristi, ai dreptate. Exploatarea resurselor poate sa aduca o bunastare pe moment. Nu stiu cat din bunastarea asta se va revarsa asupra romanului, in schimb dupa 10-20 de ani fie si un secol resursele acelea se epuizeaza, in schimb pe pamantul asta vor trai urmasii nostri si el va fi resursa principala. Daca il distrugem acum, distrugem viitorul pe termen lung in favoarea viitorului pe termen scurt.

Tot mai multi oameni constientizeza acest aspect. Dar in mod concret ce ar trebui sa facem?

LE: Nu e numai Rosia Montana singura problema. Cristi vorbea de protejare naturii si a pamantului in general. Mai e si Chevron...maine poimaine apare altceva, mai sunt pesticidele.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 22 Oct 2013, 23:01

Sunt doua aspecte dupa parerea mea :
1-nu-l scriu ca-i sensibil ..., am Incredere in ziua de maine .
2-(laic) ce face Nae cu benzile de -mavrirol-/sticlele de Vf ?, le arunc ( :oops: - corect) , voi ce faceti cu ele (sper ca nu le ardeti ! ) ?, adica asa , CONCRET .
E bine cu ''maidanezu''/cu ecologia/cu aurolacii /''sa fie bine , sa nu fie rau ''/''sa staruim''= OK ___ dar concret ,ce sa fac cu benzile ?
nae

Mesajde mircea_tm » 22 Oct 2013, 23:33

buna seara, in cursul zilei de azi am vorbit, defapt m-a sunat un tip de la APDRP cu care tin legatura si, printre altele a specificat ca in franta, nordul spaniei au murit 1 milion de familii de albine din cauza unui insecticid aplicat la culturile de floarea soarelui!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde Cristian IONITA » 23 Oct 2013, 09:29

nae scrie:Sunt doua aspecte dupa parerea mea :
1-nu-l scriu ca-i sensibil ..., am Incredere in ziua de maine .
2-(laic) ce face Nae cu benzile de -mavrirol-/sticlele de Vf ?, le arunc ( :oops: - corect) , voi ce faceti cu ele (sper ca nu le ardeti ! ) ?, adica asa , CONCRET .
E bine cu ''maidanezu''/cu ecologia/cu aurolacii /''sa fie bine , sa nu fie rau ''/''sa staruim''= OK ___ dar concret ,ce sa fac cu benzile ?

eu folosesc benzile de mavrirol pe post de inchizator de urdinis, ba chiar la niste lazi mai cazaturi sa etansez crapaturile

sticlutele de VF le arunc la gunoi .... ca e sau nu e bine prefer sa nu-mi pun intrebari din moment ce nu am alternative.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde filip » 23 Oct 2013, 10:18

Sa va povestesc cum e cu sticlutele de Varachet.
Cineva a adus tratament de la SARBI pentru albine Varamit ori ceva de genul.La un control a trebuit sa dea dreptul.Avand pipeta respectivul s-a gandit ca e bun pentru ochi.Noroc cu un apicultor altfel era o tragedie.Daca e o albina pe produs,nu inseamna ca e produsul albinei.
filip

Mesajde B.K » 23 Oct 2013, 11:13

Cum sa-ti pui picaturi in ochi care nu sunt luate de la farmacie , eventual dupa o reteta prescrisa de un medic.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde doru c. » 23 Oct 2013, 12:38

filip scrie:Sa va povestesc cum e cu sticlutele de Varachet.
Cineva a adus tratament de la SARBI pentru albine Varamit ori ceva de genul.La un control a trebuit sa dea dreptul.Avand pipeta respectivul s-a gandit ca e bun pentru ochi.Noroc cu un apicultor altfel era o tragedie.Daca e o albina pe produs,nu inseamna ca e produsul albinei.

DOAMNE mare e gradina TA.....Probabil ca benzile le folosea la "ceva "inhalatii....
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde delorin I » 23 Oct 2013, 12:46

Astept si eu raspunsul daca il are cineva la "Ce facem cu resturile toxice din apicultura de tip sticlute de varachet,goale sau nu, dar expirate si benzi de Mavrirol! " M-am gandit ca a le arunca intr-o groapa menajera in pamant ar fi o solutie, dar...sigur nu e! Probabil ca e un subiect pe care ar trebui prin intermediul Asociatiilor sa il rezolvam! Le-am putea colecta si refolosi? Cei de la fabrica producatoare de Varachet forte oare nu au nevoie de ambalaje noi? Sau ce solutii ne-ar putea da? Sa sun eu?:)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde nae » 23 Oct 2013, 13:43

Prin postarea mea am incercat sa-i arat initiatorului topicului ''drobul de sare '', nu caut solutii .
Eruptia unui vulcan (din Suedia parca ) produce efect de sera cat omenirea cu toate combinatele si auto in sute de ani (nu retin unde am citit )...
Nu zic sa aruncam planeta in aer dar nici ipocrit nu sunt = nu renunt la masina sau la alt confort de dragul nepotilor ... ; stiu , sunt nemernic .
Eu am intrebat :
... d-le Cristi , concret, ce faci d-ta pt binele albinei ?, promit sa fac si eu .
nae

Mesajde almasel » 23 Oct 2013, 20:10

Cum fac eu:
-bateriile de orcie fel si becurile arse le las la supermarket (in fiecare supermarket exista niste cutii in care se colecteaza gratuit)
-plasticul il aduc in oras, firma de salubrutate colecteaza saptamanal si plasticul
-metalul il adun intr-un colt al gradinii, cam o data pe an vin aia brunetii si il iau fara nici o bataie de cap
-uleiul de la motorul masinilor il las la un service (colecteaza si ei, tot gratis)
-rumegusul de la circular il pun la groapa de gunoi din gradina, in timp putrezeste cu celelalte resturi vegetale si devine gunoi pentru gradina
-medicamente expirate, flacoane , (medicamente pt albine+ cele de uz uman), seringi pentru dozaj- le dam la o firma la incinerat (asta este pe bani si e cam scump)- astea chiar costa, dar trebuie sa platesc deoarece familia mea detine o farmacie umana si ne oblige legea sa facem treaba asta.
-toamna si primavera plantez ceva pomi (nu conteaza ce, idea este sa emane oxygen).
Iubesc albinele, iubesc si natura. Una fara alta nu se poate. Cine sustine idei economice poluante nu are minte. E demonstrat ca o economie bazata pe poluare nu are viata lunga... In consecinta, trebuie sa avem in vedere dezvoltarea durabila, nu idei efemere de genul Rosia Montana, Pungesti, Copsa mica etc.
almasel

Mesajde cristi arad » 27 Oct 2013, 14:35

nae scrie:Prin postarea mea am incercat sa-i arat initiatorului topicului ''drobul de sare '', nu caut solutii .
Eruptia unui vulcan (din Suedia parca ) produce efect de sera cat omenirea cu toate combinatele si auto in sute de ani (nu retin unde am citit )...
Nu zic sa aruncam planeta in aer dar nici ipocrit nu sunt = nu renunt la masina sau la alt confort de dragul nepotilor ... ; stiu , sunt nemernic .
Eu am intrebat :
... d-le Cristi , concret, ce faci d-ta pt binele albinei ?, promit sa fac si eu .

cu scuzele de rigoare pentru intarziiere, nu numai pentru binele albinei trebuie trait si facut , albina este pentru noi ca vacile pentru vacari sau cum sunt oile pentru cioban, ele sunt mijlocul nostru de trai dar nu le aducem veneratie, nu pentru ele traim (eu as putea trai bine merci si fara albine), trebuie prin viata de zi cu zi sa urmarim un fundament al bunului simt in traiul nostru pe pamant si acela al "dezvoltarii durabile" adica in asa fel sa ne dezvoltam azi ca si generatiile viitoare sa poata trai la aceeasi parametri calitativi si cantitativi; daca noi nu ne facem datoria de a nu arunca pe jos deseuri nebiodegradabile, de a nu arunca pe malul apelor cand mergem la pescuit tot felul de gunoaie, inseamna ca n-am facut nimic pentru mediu si implicit pentru albine. Si din nepasarea noastra fata de pamant si apa, vin straini fara Dumnezeu, doritori de bani, si intra pe usi din dos deschise (prin plata de arginti) de cei cica de-ai nostri iarasi fara Dumnezeu si pe viitor ne vor polua pamantul si ne vor otravi apele, asadar sa incerci si tu ca si mine sa ne impotrivim astor actiuni care pun in pericol nu numai albina ci mostenirea noastra. Cat despre ce catastrofe naturale se intampla pe pamant , acestora nu ne putem impotrivi, pentru ca sunt judecatile drepte ale Creatorului facute sa ne aduca aminte ca trebuie sa respectam pamantul apele si oamenii si apoi si albinele
\ PS: nu-i bine sa promiti dinainte, este ca si cum ai zice hop fara sa sari gardul; poate ca nu mai dai de imprejurarile care le-am intalnit eu si atunci cum ramane cu promisiunea?
Ultima oară modificat de cristi arad pe 27 Oct 2013, 14:42, modificat 1 dată în total.
cristi arad

Mesajde cristi arad » 27 Oct 2013, 14:39

almasel scrie:Cum fac eu:
-bateriile de orcie fel si becurile arse le las la supermarket (in fiecare supermarket exista niste cutii in care se colecteaza gratuit)
-plasticul il aduc in oras, firma de salubrutate colecteaza saptamanal si plasticul
-metalul il adun intr-un colt al gradinii, cam o data pe an vin aia brunetii si il iau fara nici o bataie de cap
-uleiul de la motorul masinilor il las la un service (colecteaza si ei, tot gratis)
-rumegusul de la circular il pun la groapa de gunoi din gradina, in timp putrezeste cu celelalte resturi vegetale si devine gunoi pentru gradina
-medicamente expirate, flacoane , (medicamente pt albine+ cele de uz uman), seringi pentru dozaj- le dam la o firma la incinerat (asta este pe bani si e cam scump)- astea chiar costa, dar trebuie sa platesc deoarece familia mea detine o farmacie umana si ne oblige legea sa facem treaba asta.
-toamna si primavera plantez ceva pomi (nu conteaza ce, idea este sa emane oxygen).
Iubesc albinele, iubesc si natura. Una fara alta nu se poate. Cine sustine idei economice poluante nu are minte. E demonstrat ca o economie bazata pe poluare nu are viata lunga... In consecinta, trebuie sa avem in vedere dezvoltarea durabila, nu idei efemere de genul Rosia Montana, Pungesti, Copsa mica etc.

ei ai vazut "Nae " ca sunt si alte exemple bune , nu trebuie neaparat sa renunti la masina atata timp cat iti este un mijloc de productie, fara a lauda pe nimeni dar aceste fapte bune pentru natura sunt bine primite de Dumnezeu de om si de albina
cristi arad

Mesajde modigliani » 27 Oct 2013, 15:03

cristi arad scrie: ..... nu numai pentru binele albinei trebuie trait si facut , albina este pentru noi ca vacile pentru vacari sau cum sunt oile pentru cioban, ele sunt mijlocul nostru de trai dar nu le aducem veneratie, nu pentru ele traim (eu as putea trai bine merci si fara albine), trebuie prin viata de zi cu zi sa urmarim un fundament al bunului simt in traiul nostru pe pamant .....

Exemplar !

Fireste , tendinta de-a proteja mediul , natura , depinde de la om la om , in functie de aria sa de interes . Realitatea insa este ca specia umana a distrus si distruge sistematic tot ceea ce inseamna natura . Distruge si profaneaza arealul tuturor speciilor de pe Terra , abuzeaza inconstient de tot ne inconjoara . Ironic este faptul ca statistici , documentare , stiri , .... demonstreaza continuu acest lucru . Omul insa priveste la toate aceste "semnale de alarma" de pe o pozitie neutra , ca si cum nu l-ar privi , ca si cum nu contribuie cu nimic la dezastrul general .

Tind sa fiu putin exagerat , insa si doar daca va cumparati un dulapior de PAL se numeste ca ati contribuit - inconstient , e adevarat - la afectarea habitatului unei fiinte de pe lumea asta . Surprinzator , nu ? Ei bine , nu e surprinzator deloc . PAL-ul este fabricat din deseuri de la industria prelucrarii lemnului . Ar exista aceste deseuri daca n-am fi pus la pamant cativa copaci ?

Dumneavoastra , colegii , va confruntati direct cu problemele de mediu prezente in apicultura . V-as putea povesti zile intregi despre distrugerea sistematica a arealului piscicol din tara asta . Si din lume ! ( dau doar un exemplu : acum 20 de ani in Marea Japoniei se pescuia ..... de 50 de ori mai mult peste ca astazi ) . Spun piscicol pentru ca sunt in permanenta legatura cu domeniul . La fel , as putea vorbi mult despre dezatrele ecologice din aria montana . Si , cum spuneam , fiecare , in functie de legatura pe care o are cu vreun segment anume ar putea avea ceva de spus .

Insa cata vreme OMENIREA nu realizeaza ( cu acea superioritate intelectuala cu care se impopotoneaza triumfal ) ca toate aceste segmente sunt in deplina corelatie intre ele , cata vreme nu poate percepe natura in intreaga sa maretie - dar si subrezenie - nu se va realiza nimic pe lumea asta . Dimpotriva , vom lasa nepotilor nostri o lume starpita , fada , zdrentuita si chinuita de abuzuri . Dureros sau ingrijorator este faptul ca si daca am opri toate astea ..... nu avem garantia ca natura va mai putea vreodata sa-si revina .......
modigliani

Mesajde nae » 27 Oct 2013, 20:48

cristi arad scrie:
nae scrie:... d-le Cristi , concret, ce faci d-ta pt binele albinei ?, promit sa fac si eu .

\ PS: nu-i bine sa promiti dinainte, este ca si cum ai zice hop fara sa sari gardul; poate ca nu mai dai de imprejurarile care le-am intalnit eu si atunci cum ramane cu promisiunea?

CONCRET , adica concret !?
Prin ce ''imprejurari'' ai trecut nene ?, l-ai ajutat pe Atlas !?
nae

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE