nae scrie:Eram cu ''destu'' pe ''raportati'';i-am suportat pe cei cu soare ,pe cei cu polen = daca baga la crescut il''banez''
![]()
Alarma falsa - la mine burniteaza .
Pai.. sa ai albina cerifera in primul rand <15-18 zile parca,POLEN si ''nectar''(1 Kg ceara = 1.6 Kg polen + 8.4 miere , din memorie ), ALBINA cerifera nu doua chioare = si maine ,dupa ultima rama cu puiet - nu-i convine partea larga-rece langa puiet si o ia in crestere .
A.. sa nu uiti !,50 mil sirop pt fiecare interval de albina pt HRANA lui + procentul pt fagure = nu merge cu ''a inflorit ciuperca ''![]()
Cand ai coroane noi , GRASE , albina de nu poti prinde rama si .. nu stiu sa-ti spun, albina in toata cutia ,poti sparge cuibul cu FA = fara sa renunti la mancare artificiala ca a inflorit ''dudul''
( daca ai cantar si arata + , DA )
Daca nu intelegi ... mai cauti pe forum .
florind scrie:nae scrie:Eram cu ''destu'' pe ''raportati'';i-am suportat pe cei cu soare ,pe cei cu polen = daca baga la crescut il''banez''
![]()
Pai.. sa ai albina cerifera in primul rand <15-18 zile parca,POLEN si ''nectar''(1 Kg ceara = 1.6 Kg polen + 8.4 miere , din memorie ), ALBINA cerifera nu doua chioare = si maine ,dupa ultima rama cu puiet - nu-i convine partea larga-rece langa puiet si o ia in crestere .
A.. sa nu uiti !,50 mil sirop pt fiecare interval de albina pt HRANA lui + procentul pt fagure = nu merge cu ''a inflorit ciuperca ''![]()
Cand ai coroane noi , GRASE , albina de nu poti prinde rama si .. nu stiu sa-ti spun, albina in toata cutia ,poti sparge cuibul cu FA = fara sa renunti la mancare artificiala ca a inflorit ''dudul''
Nu se sparge cuibul pana la salcam cu RA
Cand se apuca de crescut cu ceara curata (nu neagra) in rama claditoare sau pe hranitor - pui RA penultima rama dar grija mare - sa ai albina si intre diafragma si ultima rama
Dupa ce creste rama si o ponteaza o pui in mijlocul cuibului
Daca pui RA in mijlocul cuibului albina se concentreaza in mijloc pentru a incalzi si creste acea rama ceea ce pentru ele in aceasta perioada reprezinta un soc
Iar puietul din exterior nu o sa mai aibe albina pentru a fi incalzit si apare puietul racit - si de aici dezvoltare greoaie sau regresie
Deci - lucrati strans cu albina
florind scrie:Nu se sparge cuibul pana la salcam cu RA
albinabuck13 scrie:Cand se pot baga rame la crescut? Si unde in cuib?
nae scrie:florind scrie:Nu se sparge cuibul pana la salcam cu RA
![]()
Florin,ma obligi sa fiu mistocar = ma fortezi !
RA= !?
FA=fagure artificial .
La salcam !?,la ce ora mai exact ?![]()
VREI sa intru pe pagina ta cu ARGUMENTE ? ME =![]()
Poti sa ma vanezi dar .. cu temele facute .(am gafe , le vad eu = tu nu le vezi )
MIHAI BALS scrie:florind scrie:nae scrie:Eram cu ''destu'' pe ''raportati'';i-am suportat pe cei cu soare ,pe cei cu polen = daca baga la crescut il''banez''
![]()
Nu se sparge cuibul pana la salcam cu RA
Cand se apuca de crescut cu ceara curata (nu neagra) in rama claditoare sau pe hranitor - pui RA penultima rama dar grija mare - sa ai albina si intre diafragma si ultima rama
Dupa ce creste rama si o ponteaza o pui in mijlocul cuibului
Daca pui RA in mijlocul cuibului albina se concentreaza in mijloc pentru a incalzi si creste acea rama ceea ce pentru ele in aceasta perioada reprezinta un soc
Iar puietul din exterior nu o sa mai aibe albina pentru a fi incalzit si apare puietul racit - si de aici dezvoltare greoaie sau regresie
Deci - lucrati strans cu albina
ce vorbesti dom le?
despre ce stupi?
din ce zona?
florind scrie:salut
RA - rama artificiala
nu stiu daca ma intelegeti
ce inseamna a sparge cuibul cu RA?!!!!
eu am explicat foarte clar mai sus cum procedez
zona in care activez este Urlati Prahova
Succes
florind scrie:
RA - rama artificiala
nae scrie:florind scrie:salut
RA - rama artificiala
ce inseamna a sparge cuibul cu RA?!!!!
eu am explicat foarte clar mai sus cum procedez
zona in care activez este Urlati Prahova
Succes
Esti pe aratura dar insisti .
RA = albina nu e tamplar .
Ai explicat nestinta d-tale ; daca ai 3 rame cu albina la salcam bagi FA ?
Procedezi DB ,lucrezi cu rama .
Ce conteaza zona ?, insisti sa imi arati NIMIC .
Nu insista , TE ROG = nu am o placere in contre sterile .
florind scrie: Nae
Din exprimarea dv rezulta ca nu sunteti prea educat
asta e ultima postare la adresa dv
am postat pe aceasta pagina ptr ai spune o parere celui care a deschis subiectul mai sus
florind scrie:[quote=''nae'']
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori