stupii se slabesc inainte cu doua sapt de cules....nu dupa cules...Balian scrie:Ai mei sunt carnice. Se dezvoltă bine în primăvară pot pregăti pentru cules pe mijlocul lui aprilie. Sunt pe muchie de cuțit. Dacă e vreme bună dau atac de mă rupe. Și la rapiță și în continuare la salcâm și amorfă. Dacă e vreme proastă nu ies din stup. Clocesc. Finalul clocirii este piu noi ieșiți.Dacă totul merge binișor după salcâm le slăbesc că iau 2-3 corpuri de albină din magazii și fac roiuri la pachet. Nu este variantă bună dar totuți slăbește bine. Și imediat dau pregătire pentru fs. Acolo e jale. 2-3 runde și mai rămâne full pentru iernare. Sirop 0%. Numai turtă proteică să ocolesc efectul ambrozia. Aia nu este bună la nimic, dar este cât oceanul în jurul meu. Și înflorește al dracului în orice vreme.
daca rapita infloreste la 15-20 aprilie asta insemna ca trebuie sa faci egalizarile acum si din acest moment nu trebuie sa mai extinzi spatiul la ouat al matcii ..asta pentru ca in maxim o sapt familia de albine sa treac din stadiu de dezvoltare in stadiul de acumulare...Balian scrie:Este f corect ce spuneți. Rapița primul cules semnificativ pentru mine vine la mijlocul lui aprilie. În aceste zile
(înlorirea prunului și a cireșii) slăbesc familii sărite în față luând puiet căpăcit cu albine și dat la mai slabi.
Adică egalizare. Acum este momentul. Roi nu-mi trebuie că și așa am prea multe. După salcâm fac roi pentru
intinerirea stupinei. Familiile bătrâne le vând. (nu anul ăsta, acum experimentez restartarea)
eu cred ca daca cineva se gandeste prea multla planul B pana la urma asta ajunge sa faca doar planul B ..iar planul A ramane un vis frumos.....Balian scrie:Cheia succesului să calculezi și cu diferit de optimal. Aia e rezervat pentru naivi, visători.
Argument că și așa cum sunt de calculat cu diferit de ”lapte și miere” sunt mulțumit.
yuonyuon scrie:cum poti sa compari pe DM cu youtubari de azi...ai ales asa ceva extrem ca sa aperi ce nu trebuie....
DM a fascut o serie de lectii...si gata ...nu a facut youtub....adica influiencereala.si generare de vanzari....
adica voi nu vedeti diferenta intre cele doua lucruri ...si le puneti la gramada ....dar cand dati exeple stiti
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori