Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde tinumaftei » 13 Dec 2016, 18:14

filip scrie:
tinumaftei scrie:
filip scrie:
tinumaftei scrie:@Filip: Dintre toți cei care scriu câte ceva despre subvenții, dumneavoastră ați susținut că nu aveți nevoie nici de subvenția pe familie nici pe kg. Nu pricep de unde atunci preocuparea această a dumneavoastră pentru aceasta idee fixă cu subvenția pe kg!?!
Cred că mai degrabă una ziceți si altceva urmăriți? Just?

Subventia pe KG de miere adevarata ar rupe lantul intre procesatorii care vand siropuri si cumpara miere.
Daca eu cumpar 1000 de litri de sirop de la tine ,e normal sa cumperi si tu 1000 kg de miere de la mine,desi poate ai dubii ca sti ca am cumparat sirop.

Nu are coerență ceea ce spuneți.
Dacă v-ați exprimat dezinteresul fata de încasarea unei subvenții de ce insistați pe acest subiect?

Multi din cei care ma abordeaza ma intreaba:
E miere adevarata fara siropuri?
Normal ca explic omului cum stau lucrurile si am un argument forte:
Poti face analiza din orice borcan ,fara sa-mi spui cand.
Si unii au facut si am fost recomandat.
Din pacate cantitatea de siropuri si turte vandute de procesatori a depasit de doua trei ori cantitatea de miere cumparata.
Spre ce ne indreptam?
Spre ”albina furajera„haranita din sac ori spre ”albina melifera ”care produce miere din floare?

@ Filip: Chiar nu puteti face diferența între două noțiuni care încep cu litera "s"? Subvenție si sirop? Ce legătură este între acestea două? Ce vreți să insinuati, că sunteți singurul apicultor care nu folosește sirop? Ați mers până în pânzele albe si înapoi cu această susținere a subvenției pe kg, dar la două cuvinte va încurcați de trei ori în argumente. Am făcut apel la coerență! Chiar este inutil?
tinumaftei

Mesajde filip » 13 Dec 2016, 18:55

Ajungem sa avem 5 milioane de fam de albine daca se merge in ritmul asta,dar le tinem pe ”sac” ca productia ramane tot 22 ooo tone.
Si atunci de ce cel care face 1000 de fam trebuie ajutat si cel cu 70 nu e profesionist e amator si are serviciu si alte venituri.
Cand ai facut 1000 de fam nu te-ai gandit la costurile de intretinere si cheltuieli?
Subventie pe kg de miere si sa vedem o concurenta reala.
Atunci cine e meserias si stie face miere nu inghesuie 1000 de fam pe 2 km patrati.
filip

Mesajde tinumaftei » 13 Dec 2016, 20:32

filip scrie:Ajungem sa avem 5 milioane de fam de albine daca se merge in ritmul asta,dar le tinem pe ”sac” ca productia ramane tot 22 ooo tone.
Si atunci de ce cel care face 1000 de fam trebuie ajutat si cel cu 70 nu e profesionist e amator si are serviciu si alte venituri.
Cand ai facut 1000 de fam nu te-ai gandit la costurile de intretinere si cheltuieli?
Subventie pe kg de miere si sa vedem o concurenta reala.
Atunci cine e meserias si stie face miere nu inghesuie 1000 de fam pe 2 km patrati.

Nicaieri in lume nu se subventioneaza activitatea din timpul liber. Trebuie sa faceti o asociatie cu vanatorii, pescarii, columbofilii, filatelistii. Si acestea sunt activitatii care aduc venituri in unele situatii.
Cat despre mine, eu militez pentru exploatatii apicole comerciale. Toate bolile se inmultesc in stupinele mici, multe neingrijite, netrate. Nu vreau sa jignesc prin aceasta afirmatie pe cineva, dar stupinele mari insemna in primul rand igiena altfel in al doilea an nu mai sunt decat stupii.
Cat despre subventie ea ar trebui sa se adreseze stupinelor cu 150-200 de stupi minim. Doar acestea pot regla pretul mierii..
tinumaftei

Mesajde jiji » 13 Dec 2016, 20:43

ai ca , s au mai scris 3 pagini degeba despre subvenie in orice mod si dupa parerea mea inaplicabile deocamdata . in loc ar trebui presati procesatori sa dea un leu mai mult si statul cu controale in magazine sa nu fie miere indoita la 3 lei kilu, si pe tot ce contine sirop sa nu mai scrie miere punct.
jiji

Mesajde kovacslg » 14 Dec 2016, 18:09

Dl Filip nu citeste postarile, doar scrie...

Indiferent ce se scrie, are aceeasi monolog, sa se dea subventie pe miere. Cum se poate oprii tiparirea de facturi, bonuri, si declaratii cu cantitati inexistente, nu ne spune.
Dupa parerea dansului ar trebui sa primeasca subventie DOAR CEI CARE PREDAU MIEREA LA PROCESATOR.
Dupa parerea dansului, daca intr-un an nu facem miere, nu avem ce vinde, nici o problema, putem sa dam mierea tinuta din anul trecut.
Cine nu a tinut mierea din 2015....Ghinion...
Sustine ca cine s-a dezvoltat la 1000 de familii ar fi trebuit sa se gandeasca ca o sa aiba costuri. O atitudine ostila fata de apicultorii mai mari, care nu merita nici comentat.

In contrast, celelalte pareri sunt grupate in jurul unor subventii care s-ar aplica tuturor, cum este subventia pe efevive, sau minimis in anii slabi.
Totodata aceste modalitati de sustinere a apiculturii sunt aplicabile, in cadrul legislativ existent.
Trebuie stabilit sistemul de control, simplu si eficient. Controale inopinate, neanuntate in perioda rece!
kovacslg

Mesajde kovacslg » 14 Dec 2016, 18:26

jiji scrie:ai ca , s au mai scris 3 pagini degeba despre subvenie in orice mod si dupa parerea mea inaplicabile deocamdata . in loc ar trebui presati procesatori sa dea un leu mai mult si statul cu controale in magazine sa nu fie miere indoita la 3 lei kilu, si pe tot ce contine sirop sa nu mai scrie miere punct.

Tipurile de subventii enumerate sunt aplicate in celelalte ramuriale agriculturii.
Intr adevar, ar trebui sa insistam sa fie controlate, atat magazinele, cat si apicultorii. Am vazut prea multe...

Eu nu vand la procesatori, si nu pot face presiuni. Insa, nu pot face presiuni nici la o persoana fizica sa mi dea mai mult pe kg de miere, decat este pretul de piata pt mierea de calitate.
Ca s-a scris degeaba... Forumul ar putea fi un mediu de presiune, de sensibilizare, de sesizare avand ca finalitate sustinerea apiculturii.

Haideti noi sa insistam si "autoritatile" sa spuna ca nu se poate... Dar noi sa cerem in continuare... Asa se procedeaza.
Daca noi, apicultorii spunem ca nu dorim, nu e posibil, este in detrimentul nostru.
Cu respect,
kovacslg

Mesajde filip » 17 Dec 2016, 21:01

Daca nu se poate...............am inteles,nu se poate.
Nici cu compiuterele performante ale ANAZR nu se poate afla cati stupi avem cu tablite.
Nici cu NUMAR UNIC de la Autorizarea stupinei cate exploatatii apicole avem.
Nici cate kg de miere predate procesatorilor pentru a beneficia de subventie,nu vom afla.
Raspunsul sablon e :Nu se poate!
Din ce cauza nu se poate,nu explica nimeni.
Intrebarea s-a dorit asa ceva cu adevarat?
filip

Mesajde daffid mihailov » 17 Dec 2016, 21:26

Subventia pe kg de miere, data cu factura si cu ordin de plata, se poate da, fara sa se confunde cu ajutor de calamitate. Dar ramane o intrebare, multi apicultori din vest,nord centru s-au axat pe vanzarea de roi si familii de albine. Pe ei cum ii impacam? Ne intoarcem iar la PNA. Deci, eu cred ca mai bine e asa cum e acu. Sa nu va mire ca putini il acceseaza ca putini sunt si cei care fac miere si cu un nr de stupi decent. Apoi nimeni nu garanteaza ca procesatorul va mentine pretul corect si nu o sa intre subventia in buzunarul lui.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde kovacslg » 17 Dec 2016, 21:57

Dl Filip

Ba se pot face multe!
Numai ce vreti dvs nu se poate.
Adica sa se dea subventie numai pe mierea predata la procesator. Ceilalti care nu vand la procesator... PA.

Se poate imbunatatii pna - in alte tari e cu totul altfel, si accesibil pt toti (am atasat modelul maghiar)
Se poate da minimis in anii slabi - accesibil tuturor
Se poate da o subventie pe familie - accesibil tuturor
Cei cu numar mare de familii, care vor sa investeasca in apicultura exista masura 4.1, cu cofinantare 50-90%, si aport propriu 10-40%
Tanar fermier etc

FAMILIILE SE POT VERIFICA EFICIENT DACA SE DORESTE
REGULAMENT nr. 1366/2015 de completare a R (UE) nr. 1308/2013 al
Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte ajutoarele
din sectorul apicol
Art. 2: Metoda de determinare a numărului de stupi
Statele membre care prezintă programe naţionale pentru sectorul apicol în conformitate cu
articolul 55 din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 ("programe apicole") trebuie să aplice o
metodă fiabilă pentru a stabili, în fiecare an în perioada 1 septembrie-31 decembrie,
numărul de stupi pregătiţi pentru iernat, prezenţi pe teritoriul lor.

Respecte,
kovacslg

Mesajde filip » 17 Dec 2016, 22:10

Daca cresti matci si vinzi roi nu ai nevoie de subventia pe miere.Pentru ROI si MATCI se fac bani prin clientii PNA,indiferent daca produc efectiv ori invart doar facturi.
Cel mai corect e SUBVENTIA pe MIERE.
Produci o miere adevarata o vinzi atat la procesatori si castigi PRET+SUBVENTIE cat si la CLIENTI la pret bun.
filip

Mesajde kovacslg » 17 Dec 2016, 23:02

FAC DOAR MIERE!
Nu mai faceti aprecieri in legatura cu activitatea altcuiva, ca sunteti un ghicitor neinspirat.

Nicaieri nu se incurajeaza lantul lung de distributie ci integrarea procesarii si vanzarii, valoarea adaugata, adica lantul scurt.
Sunt exemple extrem de putine cand se subventioneaza productia predata la procesator si doar in cazul unor produse care prin natura lor nu pot fi vandute direct.

Dati un exemplu va rog cu o tara din UE unde se aplica asa ceva la miere?
Chiar nu inteleg de ce va cramponati atat de inversunat de acest aspect. Nu aveti o problema ca ar fi cu dedicatie? Doar cei care se duc la fs predau miere la procesator.
Am raspuns cu respect, argumentat, la postarile dvs, insa nu are nici un efect, reveniti iar si iar cu aceasta idee vaga..., dar fara nici un element nou.
....asa trebuie facut, exista doar o singura cale, doar subventia pe miere e corect....

Eu renunt... Sa fie cum vreti dvs.
Ultima oară modificat de kovacslg pe 17 Dec 2016, 23:11, modificat 1 dată în total.
kovacslg

Mesajde filip » 17 Dec 2016, 23:11

Ideea e asa:
Fiecare apicultor gandeste doar pentru el ori pentru un grup restrans.
Eu am specificat ca nu vand miere la procesator ,deci nu sunt avantajat in cazul in care ar fi Subventie pentru Miere.
PNA si alte forme de sprijin nu au fost gandite pentru toti apicultorii ci un grup restrans.
In cazul asta eu de ce as sustine o forma de sprijin care se adreseaza doar unora si nu tuturor apicultorilor?
Daca nu se poate pentru toti,atunci pentru nimeni.
filip

Mesajde kovacslg » 17 Dec 2016, 23:15

Se poate imbunatatii pna - in alte tari e cu totul altfel, si accesibil pt toti (am atasat modelul maghiar)
Se poate da minimis in anii slabi - accesibil tuturor
Se poate da o subventie pe familie - accesibil tuturor
Cei cu numar mare de familii, care vor sa investeasca in apicultura exista masura 4.1, cu cofinantare 50-90%, si aport propriu 10-40%
Tanar fermier etc

Dvs vedeti ce scrie mai sus?
Am scris de mai multe ori: ACCESIBIL PENTRU TOTI! ACCESIBIL TUTUROR!!!
Dvs vedeti doar ce doriti, si faceti aprecieri gratuite.
Respecte,[/quote]
kovacslg

Mesajde filip » 17 Dec 2016, 23:25

Postarile mele au fost facute sa obtin un punct de vedere,o reactie.
Se pare ca se merge in continuare spre ideea ca trebuie cumparate albine si regine care mor peste iarna.Fara productie de miere naturala.
Promovam rasa de ”albina furajera”care fara sirop si haranitor nu supravietuieste.
Mare pacat!
filip

Mesajde tinumaftei » 17 Dec 2016, 23:35

Dl. Filip nu citește postările doar scrie. Orizontul domniei sale este un punct. Punctul lui de vedere!!!!
tinumaftei

Mesajde kovacslg » 17 Dec 2016, 23:48

tinumaftei scrie:Dl. Filip nu citește postările doar scrie. Orizontul domniei sale este un punct. Punctul lui de vedere!!!!

Dovada ca Dl nu citeste postarile, este ca eu in nenumarate randuri am sustinut reducerea bugetului pt achizitii de familii de albine, postand pna ul maghiar, unde sunt subventionate doar matcile, dar Dl Filip insinueaza altceva...
Insa, inteleg si impartasesc nemultumirea si in multe aspecte sunt de acord cu Dl Filip.
Nu pot intelege inversunarea, si pozitionarea conflictuala permanenta, de multe ori, chiar fara rost.
kovacslg

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE