Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde Hunbee » 10 Apr 2017, 08:18

Pai da. Te credem.
Dar in afara de tei si salcam( ambele culesuri incerte) ce sa faci bio?
Oricum Masivele de salcam pe care le stiu in zona au toate rapita si fs langa ele. Asa ca bio doar pe hartie.
Ca sa nu mai spun ca abia controlam varoa cu tratamente clasice, sa vezi pierderi cu alternativele bio.
Romanu nu poate( nu are conditii) si nu vrea( sa se complice) sa produca ceva la standarde.
Procesatorul se gandeste ca mierea ieftina conventionala o poate importa, asa ca va incerca sa cumpere local doar premium.
Anul trecut imi spunea procesatorul sa trec pe bio ca " se merita".
Se merita...pentru el. Tu du-te in munti si fa-i miere de faneata la cota. 1200.
Hunbee

Mesajde thomas » 10 Apr 2017, 18:12

Toti apicultorii corecti produc miere bio. Numai cine falsifica si cine face rapita , fs si alte culturi stropite nu sunt bio. Daca se fac analize la mierea romaneasca conventionala, se vede ca sunt echivalente cu cele de bio din orice tara ue. Totul e sa fie miere curata nu falsificata. Vrajeala cu miere bio e a procesatorilor si bijnitarilor. Si pentru ce? Se ofera 15 ron/kg la poliflora bio! Un pret de toata jena zic.
Este corecta si varianta voastra, cine are hartie de bio, poate lua miere conventionala curata, si uite asa face traeaba sa fie buna, vanzand-o ca bio.
Pana acum n-am auzit de bio la rapita si fs. Consider ca e imposibil in conditiile din tara. Daca o sola, tarla e insamantata bio si la 1km e o alta conventionala, cum opresti albina sa nu se duca si acolo??! Deci treaba e vrajeala de marketing, pt cine pune nasul.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde teinegru64 » 10 Apr 2017, 21:23

Si eu domnule balasbebe am avut aceleasi ...oferte de la procesatori.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde teinegru64 » 10 Apr 2017, 21:57

teinegru64 scrie:Si eu domnule balasbebe am avut aceleasi ...oferte de la procesatori.

Ups...Nu mai este postarea lui balasbebe.Din doua una...Ori balasbebe este moderator ...sau balasbebe a fluierat dis de dimineata in biserica.Pardon la...PRETUL MIERII 2015,2016...
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde balasbebe » 11 Apr 2017, 11:05

Moderator nu sunt,poate ca a deranjat cumva.
Nu ma simt vinovat. Nu am facut nimic rau.
balasbebe

Mesajde a_costy » 12 Apr 2017, 21:36

Fileomera ofera 11 lei/kg miere salcam
a_costy

Mesajde clncatalin » 12 Apr 2017, 23:35

thomas scrie:Toti apicultorii corecti produc miere bio. Numai cine falsifica si cine face rapita , fs si alte culturi stropite nu sunt bio. Daca se fac analize la mierea romaneasca conventionala, se vede ca sunt echivalente cu cele de bio din orice tara ue. Totul e sa fie miere curata nu falsificata. Vrajeala cu miere bio e a procesatorilor si bijnitarilor. Si pentru ce? Se ofera 15 ron/kg la poliflora bio! Un pret de toata jena zic.
Este corecta si varianta voastra, cine are hartie de bio, poate lua miere conventionala curata, si uite asa face traeaba sa fie buna, vanzand-o ca bio.
Pana acum n-am auzit de bio la rapita si fs. Consider ca e imposibil in conditiile din tara. Daca o sola, tarla e insamantata bio si la 1km e o alta conventionala, cum opresti albina sa nu se duca si acolo??! Deci treaba e vrajeala de marketing, pt cine pune nasul.

Si eu am banuiala ca miere romaneasca asa-numita "conventionala" este data la export ca "bio".
Am tot cautat sa gasesc niste standarde clare ale mierii conventionale si ale mierii bio (ca analize, compozitie), dar in Romania nu am gasit nimic oficial . Voi mai incerca prin documentele UE, dar deoamdata cred ca este o mare VRAJEALA.

Daca are cineva astfel de documentatie oficiala, il rog sa o posteze aici, sa ma pot conforma si eu standardelor, ca la cursul de apicultor si prin cartile citite de mine nu am gasit aceste standarde.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde clncatalin » 12 Apr 2017, 23:44

Pana una-alta, tin sa reamintesc LEGEA 72/2013, care stabileste clar obligatia ca procesatorul sa plateasca toata suma de bani in maxim 30 de zile de la primirea marfii, daca intre parti nu exista un contract care sa stabileasca altfel.

Dupa 30 de zile (termen in care are timp sa analizeze si marfa), datoreaza dobanda pentru fiecare zi de intarziere.

Respectarea prevederilor legale este o dovada de bun-simt si de respect pentru partenerii de afaceri!
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde ilalexandru » 20 Apr 2017, 00:39

eu vand miere conventionala apicultorilor bio! OAre de ce????am avut o oferta de 18 lei pt salcamul din 2015....de la un apicultor bio....care apoi urma sa o vanda cu 24 lei! Diferenta intre bio si conventional....intre apicultoriii corecti.....e doar hartia!
ilalexandru

Mesajde daffid mihailov » 20 Apr 2017, 03:07

Pentru ca ala Bio are o factura de 2000 de lei de platit la fiecare control si e anual. Apoi e riscul lui daca ia miere si iese la analize amitraz sau mai rau antibotic. Nu mai intra la bio in veci. Oricum la bio se declara un spor de kg pe familie, si astia cam stiu cat se produce in medie. Asa ca nu poate baga prea multa "de la prieteni" ca apoi il ia la puricat.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde cucubau » 20 Apr 2017, 10:56

Un ochi rade si altul plange. Vremea rea de afara imi da speranta ca planurile procesatorilor de a manarii mierea coventionala spre bio nu va functiona , dar in acelasi timp ma intristeaza faptul ca la capitolul miere de salcam va fi pauza.
........
cucubau

Mesajde vicpo » 20 Apr 2017, 11:15

cucubau scrie:Un ochi rade si altul plange. Vremea rea de afara imi da speranta ca planurile procesatorilor de a manarii mierea coventionala spre bio nu va functiona , dar in acelasi timp ma intristeaza faptul ca la capitolul miere de salcam va fi pauza.

nu e sigur ca va fi pauza
vicpo

Mesajde thomas » 03 Mai 2017, 16:14

tocmai de aceea pretul va scadea catre 10 ron salcamul..
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Shrek » 03 Mai 2017, 20:09

Am asistat zilele trecute la o discutie in care un.....intermediar/achizitor povestea unui producator de miere sa nu se grabeasca sa vanda mierea de salcam. Se pare că vor face iar o ghidusie ca acum 3 ani sa crească brusc pretul de achiziție pe fondul unei lipse a sortimentului de miere. Chestia e' ca nu o sa fie miere. Doar cei cu stupi in oras vor face ceva miere in zona Resita.
Shrek

Mesajde mellis » 11 Mai 2017, 17:15

Din povestile despre maturarea mierii de mai jos:
http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=18&t=3648
echo scrie:Revenind la masina de reducere a continutului de apa din miere,
...
Masina asta isi are rostul doar la o firma care se ocupa cu colectarea mierii si trimiterea ei catre un procesator. Asta pentru ca la cantitati mari se vorbeste deja de greutatea hectolitrica a mierii si nu de kg simple.
Atunci este in avantajul vanzatorului sa trimita catre procesator o miere cu continut mai redus de apa, fiind mai scumpa per kg.

Concluzie - pretul mic actual de pe piata mierii - este pt cea cu 50% - 60% apa (indoita) ;)

Sanatace.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde tiih » 12 Mai 2017, 09:24

mellis scrie:Din povestile despre maturarea mierii de mai jos:
http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=18&t=3648
echo scrie:Revenind la masina de reducere a continutului de apa din miere,
...
Masina asta isi are rostul doar la o firma care se ocupa cu colectarea mierii si trimiterea ei catre un procesator. Asta pentru ca la cantitati mari se vorbeste deja de greutatea hectolitrica a mierii si nu de kg simple.
Atunci este in avantajul vanzatorului sa trimita catre procesator o miere cu continut mai redus de apa, fiind mai scumpa per kg.

Concluzie - pretul mic actual de pe piata mierii - este pt cea cu 50% - 60% apa (indoita) ;)

Sanatace.

Eu nu cred ca pretul actual al mierii ,in scadere dupa 2014 este pentru ca mierea ar avea 50%-60% apa,iar in perioada 2010-2014 a fost in crestere pentru ca mierea era conforma normelor..18%-19% apa..
Eu nu cred ca oamenii care produceau tone de miere in acei ani,stiau cum si cand sa faca extractie iar dupa 2014 nu mai stiu....
Pretul mic al mierii de acum(la vanzarea en gross)are multe cauze,inclusiv faptul ca nu santem uniti si organizati,implicati mai mult in procesul vanzarii,mai ales acum in situatie de criza..(suntem la mana procesatorilor,cum vor muschii lor....)
Ca mai sunt unii care fac rabat de la calitatea mierii...vor disparea treptat...treptat...
Sa facem noi multa miere de salcam,pura ,incolora cu parfum specific si inconfundabil(nu din aia amestecata cu rapita,nu din aia ingalbenita si cu parfum de paducel,iasomie,gladis...) ca vom avea cui o vinde la un pret bun.... ;)
tiih

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE