yuonyuon scrie:salut.......
si a doua obs (de roit nu mai zic nimic...si de boli nici atat.nu are rost :lol ...acestea doua sunt "subiecte tabu")
.......in perioada asta ...se noteaza familiile care au cules extrem de bine si cele care au cules mediu...si se tine cont ca cele care au cules foarte bine ..au albina epuizata....pentru ca deacum incep ...inceputurile mortalitatii pe iarna ...o greseala si se schimba viitoru radical....
A sosit domu' Yonn, însemna că s-a deschis sezonu' la ....fazani! Glumesc! Va salut domnu' Yonn!
Referitor la chestia cu stupii care intr-un an bubuie de albina și strica cantaru' la cules, anul următor se duc în cap! Asta dacă ajung în iarna și o și trec. Uite un subiect de dezbătut, dacă aveți timp.
Singurul lucru care îmi vine în minte, este înlocuirea matcii cu una tânără și tratamente la greu pentru păduchi. Dar nici asta nu garantează " succesul"! O matca cumpărată nu are nici o garanție ca va egala sau depăși performanta celei înlocuite. Despre tratamente, ce sa zic.Testez ceva apivax sau oxivax, dar parca nu vad rezultate cuantificabile. Rămân la clasicul varachet sau mitak.
Aveți cuvântul, dacă gazda ne lasă să givanim!
PS . Intr-o discuție cu mai mulți apicultori hobbysti, unul o ținea langa ca nu ii mai roiesc stupii de câțiva ani! Curioși, noi având calitatea de veșnic incepatori, incercam sa vedem ori sa auzim " secretu'" . Răspunsul a venit intr-un tarziu: cum sa îmi roiasca dacă mi-au murit toți acum câțiva ani?