Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stup vertical

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 18:46

paul scrie:Mai Elis , nu stiu de ce , dar mie imi miroase a stou ... :oops:

Sa vb romaneste... stou = ???
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 18:49

Nush dar am de 4 ani albine si inca nu mi-a murit nici un stup si de aceea sunt putin grijuliu cu iernarea... Dar in acesti ani nu am intalnit o astfel de situatie... ;)
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde iunicu » 10 Sep 2012, 21:09

Nene Achime, hrana, liniste si cuib uscat sa aiba. Nu le mai infofoli atata ca nu frigul le omoara pe albine.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 22:15

Bn mai. uite ca ma apuc de treaba...
Daca va mai vin alte idei reveniti cu raspunsuri! :D
Elis Achim

Mesajde paul » 10 Sep 2012, 22:27

Elis Achim scrie:Bn mai. uite ca ma apuc de treaba...

Bai nene Achime ...
1- spui ca ai albine de 4 ani , spui ca nu ti-ai prapadit in aceste 4 ierni nici o familie ,dar totusi pui niste intrebari de parca ai avea albine de o luna ... :oops:
2- spui la profil ca ai ... 14 ani :oops: si o dai "pe rever"ca un om mare :oops: Cred ca mai degraba esti taticul lui Elis ...De asta m-am adresat cu ... "nene Achime"! Apropos "stou" este argoul lui "mistou"! Asta se invata in clasa a VIII-a ! :oops:
3- parca voiai sa ne spui ceva de stupul vertical ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde nae » 11 Sep 2012, 00:13

Paule ,sper sa ai dreptate ca altfel va cumpara miere la anul .
Daca nu e la ''sto'' atunci la intrebarea'' ce rame aveti?'' raspunsul nu este 8 (nr. lor ) ci:1/1, 3/4, 1/2 .
nae

Mesajde Adi Hodis » 11 Sep 2012, 02:01

Elis Achim scrie:Bn mai. uite ca ma apuc de treaba...

Daca ne mai vin ideii ? ... nu dom'le, s-au epuizat.
Dar vezi ca mai sint cateva scrise prin forumul asta ... daca binevoiesti, desigur.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 12:32

Paule... sa sti ca ce ii scris acolo la profil ii adevarat!!! crezi tu ce vrei :oops:
Partea cu intrebarile banale ii ca eu nu am mai avut stupi verticali pana anul acesta asa ca nush ce te intere pe tn ca am pus o intrebare din asta daca nu iti place nu raspunde... :!:

P.S.: fara ,,nene'' direct Elis

Adi, cand am spus idei m-am referit la idei despre problema mea (o alta rezolvare rezolvare) shtiu si io ca sunt multe altele pe forum... :oops:
Elis Achim

Mesajde iunicu » 11 Sep 2012, 13:34

Elis tu, in postarile tale, dai impresia ca nu prea ai habar despre cresterea albinelor si pe deasupra parca iei putin in zeflemea interlocutorul.
Ar fi mult mai util daca ai pastra un minim de recunostinta fata de apicultorii cu state vechi care incearca sa te sfatuiasca.
Acum cinstit te intreb. Crezi ca sufera cineva de aici dupa albinele tale? Daca tu vorbesti in doi peri asa ti se va raspunde.
Ia paseste pe o treapta mai jos si mai intreaba odata ce vrei sa afli sa vezi ce raspunsuri frumoase primesti. Nimeni nu pierde vremea sa invete un destept care se pricepe deja.
Uite, eu de exemplu, as fi recunoscator daca Adi Hodis, Paul, Nae, un OM si Cristian Ionita s-ar fi interesat de problema mea. Sunt oameni cu ani de experienta al caror sfat ar trebui sa nu il nesocotesti.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Sep 2012, 16:16

tot nu am inteles daca ai corpul de sus pe rama 1/1 sau mai mica !!!
lasa-le asa !!! daca vrei sa izolezi izolezi deasupra corpului de sus !!!
ai fund din sita ???
ai podisor ???
daca au mancare destula le vei vedea la zbor de curatire la iarna !!!
mai vii cu detalii si poate mai primesti informatii utile !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 11 Sep 2012, 19:03

iunicu scrie:Uite, eu de exemplu, as fi recunoscator daca Adi Hodis, Paul, Nae, un OM si Cristian Ionita s-ar fi interesat de problema mea. Sunt oameni cu ani de experienta al caror sfat ar trebui sa nu il nesocotesti.

Iuniculeee ... merci frumos pentru incredere da' scoate-ma repede din galerie ... Cred ca nici in 10 ani nu o sa pot sta alaturi de cei mentionati de tine in materie de apicultura :!: Abia am invatat si eu cate picioare are regina ... :oops:
Elis , o dai cu putin tupeu ... Ai 14 ani , ai albine de 4 ani , nu ti-a murit nici o familie in iernile astea si ... ceri "idei" despre iernare ;) Uite ... "o idee" ... ierneaza cum ai iernat si in ultimele 4 ierni si va fi OK !!! Eu sunt mai incepator ca tine ... aceasta ar fi a doua iarna ! Nici mie nu mi-a murit nici o familie , altfel iti ceream eu tie sfatul !
P.S. Totusi , ce nelamuriri aveai cu ..."stupul vertical" :?:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 19:56

ves.lucian.zabrani scrie:tot nu am inteles daca ai corpul de sus pe rama 1/1 sau mai mica !!!
lasa-le asa !!! daca vrei sa izolezi izolezi deasupra corpului de sus !!!
ai fund din sita ???
ai podisor ???
daca au mancare destula le vei vedea la zbor de curatire la iarna !!!
mai vii cu detalii si poate mai primesti informatii utile !!! :P :P :P

Am rama sus de 3/4
da am fund din sita
nu am podisor ci un capac cu sita
mancare au destulaa .
Daca m-ai vreti detalii screti-mi va rog...
Ultima oară modificat de Elis Achim pe 11 Sep 2012, 20:06, modificat 1 dată în total.
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 20:04

Iunicu:

Am inteles, nu am nici cea mai mica treaba cu nimeni doar ca nush.... citeste si tu mesajul ce l-a scris paul mai sus... umpic m-a luat peste picior eu am pus o intrebare si el a venit cu un raspuns total aiurea de genu' ,,pui niste intrebari de parca ai avea albine de o luna'' ... sti mie nu mi-a placut asa ca am incercat sa repar putin din ceea ce a spus el... asta e tot ;)
Scuzati-ma daca am jignit pe cnv :(
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 20:13

Paul scz daca te-am jignit .... Chestia cu 14 ani nu-i o scuza ;) Daca tu ai 42 de ani nu inseamna ca, in domeniul apiculturii vorbind, ai mai multa experienta: poate da sau poate nu. Acm, eu am avut o situatie speciala,cu care nu m-am mai intalnit, la un stup verticali si am vrut sa aud niste idei de la niste profesionisti. daca sti sa imi raspunzi e OK daca nu nu-i nici o suparare... :)
Inca o data scuze sper sa nu se mai intample>>>> :!:
Elis Achim

Mesajde vlad » 11 Sep 2012, 20:16

ce-am inteles eu : sus rame mai mici decat in cuib ( de aici si actiunea lui de a baga pe margini doua rame din cuib ca sa le coboare, dar a confirmat si el ) , dar daca matca e sus la aceasta data , deci acolo are cuibul , ii mai si oua ( si tot acolo ) ......nu-l trece iarna . ma bazez in argumentatie pe urmatoarele : are cuib in cat , ramele sunt de 3/4 , are puiet ( sa presupunem numai de latimea unei palme in partea de jos a ramelor ) si ii mai raman ~ 10 -15cm de coronita . insuficient
ps elis , achime , sau cum vrei tu e o diferenta mare de tot intre podisor si capac ( la fel ca la casa ) exista capace cu si fara sita asa cum exista si podisoare cu si fara sita . si o intrebare pt tine . ceilalti stupi din ,,stupina '', ce fel sunt ?
vlad

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 20:18

Toti ceilalti sunt orizontali... :!:
,,Capac'' ce sa spun... nu este podisor ca la cei orizontali dar nici capac este totul dintr-o bucata... cu sita... ;)
Elis Achim

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE