Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura Canadiana descrisa de ceva timp in manualele

Mesajde Ruben » 03 Noi 2012, 21:34

:idea:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 03 Noi 2012, 21:34

Din moment ce am citit tot ce am prins despre apicultura, ceva ceva tot stiu. ;)

Dar tu stiai ca Henri Coanda a fost parintele motorului cu reactie? Cel putin asa zic ai nostrii. Vuia a fost primul care s-a ridicat in aer cu un aparat mai greu decat aerul si cu mijloace proprii?
Iar azi?

Si bunica a fost fata mare candva. Azi e oale si ulcele...D-zeu sa o ierte! Curge miere in cercetarea apicola din Romania? Sau ne vom bate cu caramida in piept inca zeci de ani de aici inainte cu Hanganu, Harnaj si alte nume care merita tot respectul?

A`propos, de Stefan cel Mare si Mihai ai auzit? Iti dai seama ca d`aia armia romana e spaima planetei :lol:

Exista apicultori foarte buni in Romania, dar e meritul lor strict individual. Institutional nu mai e chiar asa. Tovarasii aia din institutii ii vor scoate in fata pe acestia pentru a-si justifica lefurile -la nevoie, dar ma indoiesc ca au prea multe merite.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ruben » 03 Noi 2012, 21:39

@tov. Marian Sima:

“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde horia_ch » 03 Noi 2012, 21:41

Bătaie de joc !!! :evil:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Ruben » 03 Noi 2012, 21:56

horia_ch scrie:Bătaie de joc !!! :evil:

Horia, nu intentionam sa imi bat joc de mimeni, ironizam doar anumite hibe de-ale noastre...
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde horia_ch » 03 Noi 2012, 22:10

Uneori am senzaţia că ne lipseşte atât de puţin pentru a fi, cât de cât, spre ceea ce ne dorim... Doar că încă refuzăm să facem acel pas care ne lipseşte. Preferăm să găsin soluţii facile de moment, pompieristic, adică. Ne trebuie doar puţină voinţă şi puţin mai multă muncă. Fir-ar! Că ne lipsesc amândouă, de la un nivel în sus.
Iertaţi-mi, vă rog, ieşirea "în decor"!
horia_ch

Mesajde Ruben » 03 Noi 2012, 22:10

marian sima scrie:Horia nu te impacienta el stie doar ...sa se dezica de multe

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde paul » 03 Noi 2012, 22:14

Mariane , tu inventeaza si apoi ... breveteaza !
Sa vezi apoi ce bani faci din ceea ce-ai brevetat si cati din cei de pe forum o sa se laude ca sunt prieteni cu ... "inventatorul inventiei" !!! :oops:
Eu abia astept !Sa ma laud ... :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 03 Noi 2012, 22:17

horia_ch scrie:Uneori am senzaţia că ne lipseşte atât de puţin pentru a fi, cât de cât, spre ceea ce ne dorim... Doar că încă refuzăm să facem acel pas care ne lipseşte. Preferăm să găsin soluţii facile de moment, pompieristic, adică. Ne trebuie doar puţină voinţă şi puţin mai multă muncă. Fir-ar! Că ne lipsesc amândouă, de la un nivel în sus.
Iertaţi-mi, vă rog, ieşirea "în decor"!

Horia, nu te supara pe mine, dar ce spui tu aici imi par generalitati si vorbe goale, nu departe de o campanie electorala gen Caragiale. :?
Mircea_63

Mesajde horia_ch » 03 Noi 2012, 22:23

Asta-i... M-ai prins! :lol: :lol: :lol:
horia_ch

Mesajde Adi Hodis » 03 Noi 2012, 22:28

kamy scrie:americanii sant foarte avansati ,de-aia cred ca loca le poarta numele!americanii cred ca au o prapastie intre hobi si business la noi cred ca-i granita cam subtire.daca ei nu au probleme cu antibioticele de ce sa-si faca dureri de cap,la ei time is money!

Asa e si ... nu prea.
Avansati sint pt. ca ei au altfel randuite legile si pretzurile, au capitalism cu mult timp inaintea noastra si, cine a investit in albine in scopul de a practica apicultura la nivel de mii de familii, adica industrial, a putut si poate obtine credite bankare.
In Romania, acum 22 de ani a fost daramat Ceaushismul si s-a reorganizat alt sistem sirguincios in a ampinge Romania in jos, nu in sus. Noroc cu UE ca s-au gandit sa de-a ceva bani ...
Avansati sint pt. ca:
- pretul la motorina e de 3,88 $/ 1 galon ( 3,72 l ) ... face-ti d-vs calculul pt. costul galonului in Romania, pret care nu e constant.
- mierea se consuma mai multa per cap locuitor ... aici are influentza si salariliile care, nu se compara cu ale romanilor
- miere se produce mai multa fatza de Romania.
- polenizarile sint platite si stupii sint in sigurantza pe campurile fermierilor ... pe cand in RO, e taman invers.
- nimeni nu impune sa foloseasca numai anumite medicamente ( vezi cei ce sint la BIO ) ...
- firma de asigurari incheie contract si pe materialul biologic si pe lada ... la noi cum e ? ... parca numai lazile se admit.

La toate astea ei sint mai avansati ca noi ... c-asa-i in RO.

Prapastia intre hobby si busines ... nu exista. Sint si aici apicultori cu tot felul de nr. de stupi ... unii cu servici si stupi ( incepand de la 2, 3, 4 pina la cateva sute ), unii cu cateva sute ( mai multe ) si ... altii fara servici dar cu cateva mii de stupi, adica patroni.

Si intr-adevar ... time i'ts money :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Ruben » 03 Noi 2012, 22:32

horia_ch scrie:Asta-i... M-ai prins! :lol: :lol: :lol:

:D ;)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 03 Noi 2012, 22:33

Adi Hodis scrie:
kamy scrie:americanii sant foarte avansati ,de-aia cred ca loca le poarta numele!americanii cred ca au o prapastie intre hobi si business la noi cred ca-i granita cam subtire.daca ei nu au probleme cu antibioticele de ce sa-si faca dureri de cap,la ei time is money!

Asa e si ... nu prea.
Avansati sint pt. ca ei au altfel randuite legile si pretzurile, au capitalism cu mult timp inaintea noastra si, cine a investit in albine in scopul de a practica apicultura la nivel de mii de familii, adica industrial, a putut si poate obtine credite bankare.
In Romania, acum 22 de ani a fost daramat Ceaushismul si s-a reorganizat alt sistem sirguincios in a ampinge Romania in jos, nu in sus. Noroc cu UE ca s-au gandit sa de-a ceva bani ...
Avansati sint pt. ca:
- pretul la motorina e de 3,88 $/ 1 galon ( 3,72 l ) ... face-ti d-vs calculul pt. costul galonului in Romania, pret care nu e constant.
- mierea se consuma mai multa per cap locuitor ... aici are influentza si salariliile care, nu se compara cu ale romanilor
- miere se produce mai multa fatza de Romania.
- polenizarile sint platite si stupii sint in sigurantza pe campurile fermierilor ... pe cand in RO, e taman invers.
- nimeni nu impune sa foloseasca numai anumite medicamente ( vezi cei ce sint la BIO ) ...
- firma de asigurari incheie contract si pe materialul biologic si pe lada ... la noi cum e ? ... parca numai lazile se admit.

La toate astea ei sint mai avansati ca noi ... c-asa-i in RO.

Prapastia intre hobby si busines ... nu exista. Sint si aici apicultori cu tot felul de nr. de stupi ... unii cu servici si stupi ( incepand de la 2, 3, 4 pina la cateva sute ), unii cu cateva sute ( mai multe ) si ... altii fara servici dar cu cateva mii de stupi, adica patroni.

Si intr-adevar ... time i'ts money :)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 03 Noi 2012, 22:51

Mircea_63 scrie:Horia, ..ce spui tu imi par.. gen Caragiale. :?
marian sima scrie:Mircea ce e ''gen Caragiale"daca nu faptul ca tu nu stii nimic despre inaintasi nostri in apicultura.
Ori tu esti "Cetateanul turmentat"?

Treaba cu Caragiale...era vorba de Horia. Chiar nu faceam misto! Nici de tine si nici de el.

Horia...ai simtul umorului. :lol:

Mariane, habar n-am de unde stii tu ce stiu eu despre inaintasi.

Nu inteleg de ce ai impresia ca cineva are ceva cu tine sau ca face caterinca. Un sfat, te rog primeste-l de la mine: cand discuti cu cineva, nu-ti da cu parerea despre ce crezi tu ca nu stie. E suparator.
Cum te simti sa incep cam asa: Mariane, chit ca habar n-ai de nimic si traiesti pe alta lume... iti explic eu cum stau lucrurile si baga la cap? :lol:
Mircea_63

Mesajde paul » 03 Noi 2012, 23:17

marian sima scrie:
Ba unii folosesc conceptul ''Prietenul dusmanului meu i-mi e dusman" cea ce iar nu e frumos dar dusmania i-si arata dinti.
Eram sigur ca asa se va intimpla cind i-am luat apararea lui Dragos dar prefer sa spun adevarul oricare ar fi consecintele.

Off, off ... mai, mai :P
Faci tu ce faci Mariane si cu o anumita ciclicitate o dai in ... lambada !
De unde ai scos ... "adaptarea conceptului "??? :lol:
Mariane , tu nu te-ai prins ? Doar esti si pescar ... Baietilor le place sa te provoace sa dai tot ce ai mai bun in tine ! Iti arunca cate o duda si tu , in loc sa percutezi o dai in ... "concepte adaptate" :lol:
Mah , tu nu realizezi ca baietii te apreciaza sincer , dar cunoscandu-ti temperamentul , le place sa te necajeasca ? :idea: Tu chiar nu te-ai prins ca Dragos este ... simpatia forumului ???
Mariane ... esti un superb ! Mai ales cand te superi! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 03 Noi 2012, 23:40

marian sima scrie:Am prezentat un manual Romanesc care prezenta cu anii buni in urma un model de stuparit pe care Canadieni il folosesc acum.

Pun pariu ca vei gasi acelasi lucru si intr-un manual unguresc! Am o Biblie in limba romana!!!
Oare inseamna ceva?
DM nu afirma ca a inventat ceva in apicultura ci ne prezinta cum lucreaza el. Un roman in Canada. Atat! Nu insemna ca toti canadienii lucreaza asa...nu il acuza nimeni de plagiat pentru ca modul lui de lucru este descris in unele manuale. Un manual in romaneste...nu e lucrare de doctorat care sa afirme ca tot ce e scris acolo reprezinta conceptia autorului.

Asta-i concluzia ta? ca de la relatia ta cu Dragos ti-se trage? Dar inainte de a va declara voi dragostea in public, de la ce ti-se tragea?
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE