Cristian IONITA scrie:pastura nu o vor muta .... ewventual o vor consuma ....
Badea. claudian scrie:Paulica,... albinele isi fac corpul gras in august nu la sfarsit de octombrie !...
paul scrie:Mai deunazi o cunostinta care stie ca am albine vine cu o oferta ... cadou ! Sa vin la ea sa-mi dea 4 roiuri ... moca ! Roiuri prinse din copaci ...
Bineinteles ca n-am putut rezista ... tentatiei si ma duc ! Acolo ... minune mare ! Avea 4 nu stiu cum sa-i numesc ... maximum 100 albine fiecare cu cate o regina .
paul scrie:Si eu mai stiu ca la CCD dezerteaza tot poporul ! Nu ramane regina cu un pumn de albine !
Mie imi este clar ... albinutele acestea au facut o foame cumplita ! Cum le-am administrat siropelul , cum s-au pus pe treaba . Am vazut si cateva celule cu pastura ... Pacat ca-s prea putine ...
Cum aduc celelalte familii de la padure , dau iama in toti si unde mai gasesc rame cu puiet le iau si le dau ... amaratilor ! Cumva tre' s-o scot la socoteala !!!
paul scrie:Ruben ... nu vreau sa fac pariu , pt. ca ar fi hazardant din partea mea , dar , fac tot posibilul sa-i scot in primavara ...
Etapa 1 - tot ce mai gasesc puiet li se administreaza ... Nu e normal puietul mult la ora asta
Etapa 2- iau rame cu miere capacita de la "bogati" si ... li de administreaza ...
Etapa 3 - scutur cate o rama cu albina de la "bogati" ...nu poti. Se intoarce la stupul vechi
Etapa 4 - ii iernez pe 3 rame (2 intervale) , pe mijlocul cutiei incadrati de 2 diafragme ..
Etapa 5 - cand se statornicesc temperaturile nocturne negative ii mut intr-un solar acoperit cu folie ...
Sper sa reusesc !
Daca au ajuns la mine FAC TOT POSIBILUL SA-I SALVEZ DE LA MOARTE !!!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Kostas, unincepator şi 50 vizitatori