Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cu astia ce ma fac ?

Mesajde Cristian IONITA » 11 Oct 2012, 21:13

pastura nu o vor muta .... ewventual o vor consuma ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde paul » 11 Oct 2012, 21:18

Cristian IONITA scrie:pastura nu o vor muta .... ewventual o vor consuma ....

Bun si ... asa !!! Astea care ies isi vor face corpul gras din pastura respectiva !Ma rog la Dumnezeu sa mai tina vremea calduta !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde andrei_calinescu » 11 Oct 2012, 22:39

"Consecinta ... 3 din 4 regine s-au apucat de ouat ... Cu toata racirea vremii "

Paul, nu imi pare nimic anormal ca au inceput sa oua. Aspectul asta nu denota obligatoriu faptul ca sunt sau vor fi matci elitiste, ci e mai degraba o atitudine indusa de stresul lor de a nu avea populatii pe masura unei familii normale. De ce matcile din roi in general tin ouatul pana mai tarziu?
Deficitul asta de albine induce matcii o stare de necesitate cauzata de dorinta de supravietuire; de unde prelungirea inutila a pontei.
andrei_calinescu

Mesajde Badea. claudian » 12 Oct 2012, 12:33

Paulica,... albinele isi fac corpul gras in august nu la sfarsit de octombrie !...
Badea. claudian

Mesajde paul » 12 Oct 2012, 18:43

Badea. claudian scrie:Paulica,... albinele isi fac corpul gras in august nu la sfarsit de octombrie !...

Corect ... numai ca ale mele atunci erau la dieta ! ;)
Si-n august nici macar nu erau ale mele ! Sunt ale mele de o saptamana .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ruben » 12 Oct 2012, 19:18

paul scrie:Mai deunazi o cunostinta care stie ca am albine vine cu o oferta ... cadou ! Sa vin la ea sa-mi dea 4 roiuri ... moca ! Roiuri prinse din copaci ...
Bineinteles ca n-am putut rezista ... tentatiei si ma duc ! Acolo ... minune mare ! Avea 4 nu stiu cum sa-i numesc ... maximum 100 albine fiecare cu cate o regina .

Sa nu fi primit "moca" un focar de CCD :idea: Vezi ca CCD-u umbla prin tara iar.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde pst_claudiu » 12 Oct 2012, 20:19

CCD-ul nu e o boala, e cumplex de factori care duc la fenomenul CCD, in majoritate insecticide.
pst_claudiu

Mesajde paul » 12 Oct 2012, 20:25

Si eu mai stiu ca la CCD dezerteaza tot poporul ! Nu ramane regina cu un pumn de albine !
Mie imi este clar ... albinutele acestea au facut o foame cumplita ! Cum le-am administrat siropelul , cum s-au pus pe treaba . Am vazut si cateva celule cu pastura ... Pacat ca-s prea putine ...
Cum aduc celelalte familii de la padure , dau iama in toti si unde mai gasesc rame cu puiet le iau si le dau ... amaratilor ! Cumva tre' s-o scot la socoteala !!!
paul

Mesajde Ruben » 12 Oct 2012, 20:36

paul scrie:Si eu mai stiu ca la CCD dezerteaza tot poporul ! Nu ramane regina cu un pumn de albine !
Mie imi este clar ... albinutele acestea au facut o foame cumplita ! Cum le-am administrat siropelul , cum s-au pus pe treaba . Am vazut si cateva celule cu pastura ... Pacat ca-s prea putine ...
Cum aduc celelalte familii de la padure , dau iama in toti si unde mai gasesc rame cu puiet le iau si le dau ... amaratilor ! Cumva tre' s-o scot la socoteala !!!

Fa cum vrei, tu, dar din aia(daca-s o mana de albine) nu mai scoti stupi din iarna :( Imi pare rau ca te dezamagesc.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde paul » 12 Oct 2012, 20:49

Ruben ... nu vreau sa fac pariu , pt. ca ar fi hazardant din partea mea , dar , fac tot posibilul sa-i scot in primavara ...
Etapa 1 - tot ce mai gasesc puiet li se administreaza ...
Etapa 2- iau rame cu miere capacita de la "bogati" si ... li de administreaza ...
Etapa 3 - scutur cate o rama cu albina de la "bogati" ...
Etapa 4 - ii iernez pe 3 rame (2 intervale) , pe mijlocul cutiei incadrati de 2 diafragme ...
Etapa 5 - cand se statornicesc temperaturile nocturne negative ii mut intr-un solar acoperit cu folie ...
Sper sa reusesc !
Daca au ajuns la mine FAC TOT POSIBILUL SA-I SALVEZ DE LA MOARTE !!!
paul

Mesajde danipowsoft » 12 Oct 2012, 21:26

dupa cele 2 diafragme si peste podisor ar fi bune si saltelute cu paie
danipowsoft

Mesajde panshe85 » 12 Oct 2012, 21:49

nu merita efortul,nu ingrasi porcul in ajun si ii mai saracesti si pe cei ''bogati'' ; uneste i pe toti si daca nici atunci nu ocupa bine trei rame uneste i cu unu mai slab din ai tai....astfel vor supraviatui iernii....paradoxal e ca ai mai multi stupi in primavara atunci cand in prag de iarna ai putini si puternici decat atunci cand ai multi si slabi :D ....si promit ca la anul iti trimit eu doua regine imperecheate daca esti de acord sa le platesti tu ''biletul''
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85

Mesajde Ruben » 12 Oct 2012, 21:56

paul scrie:Ruben ... nu vreau sa fac pariu , pt. ca ar fi hazardant din partea mea , dar , fac tot posibilul sa-i scot in primavara ...
Etapa 1 - tot ce mai gasesc puiet li se administreaza ... Nu e normal puietul mult la ora asta
Etapa 2- iau rame cu miere capacita de la "bogati" si ... li de administreaza ...
Etapa 3 - scutur cate o rama cu albina de la "bogati" ...nu poti. Se intoarce la stupul vechi
Etapa 4 - ii iernez pe 3 rame (2 intervale) , pe mijlocul cutiei incadrati de 2 diafragme ..
Etapa 5 - cand se statornicesc temperaturile nocturne negative ii mut intr-un solar acoperit cu folie ...
Sper sa reusesc !
Daca au ajuns la mine FAC TOT POSIBILUL SA-I SALVEZ DE LA MOARTE !!!
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde jenica67 » 12 Oct 2012, 22:14

De ce sa risti, sa ii iernezi singuri in cutie, ca le va fi foarte greu, sa isi asigure caldura. De ce nu ii iernezi toti patru, cum ti-am zis, uite aici la teinegru64 : http://teinegru64.sunphoto.ro/Iernare_matci_rezerva cum a iernat pentru matci.
Uite ce roi am eu si ii iernez cate doi :
Fişiere ataşate
Picture 003_resize.jpg
jenica67

Mesajde Mircea_63 » 12 Oct 2012, 23:38

Paul, daca D-zeu i-a trimis la tine...daca printr-o minune trec iarna, de astia te vei bucura cel mai tare.
Pe astia i-ai primit in locul alora din peturile-hranitor! :idea: Nu le refuza sansa! Oricum, n-ai nimic de pierdut.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde un OM » 12 Oct 2012, 23:41

Cel mult sa micsoreze sansa unor familii sa zboare la primavara.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE