cristi arad scrie:cam asta este; dar ramane intrebarea la care nu stim daca gasim raspuns ... ce sa facem ca sa traim pe un pamant dat de Dumnezeu respectand un principiu fundamental al bunului simt - principiul exploatarii durabile. M-am implicat cu ceva ani in urma cu un paznic de vanatoare in impaduriri - am plantat salcam; paznicul s-a retras din activitate din pricina sistemului si a cazut cu el si o gramada de posibilitati de executie; daca vii cu propuneri pe la consiliile locale primarii nu-s interesati decat de urmatoarea campanie electorala, tiganilor le tii greu piept sa nu taie crangasul, iti faci mai multi dusmani decat prieteni ( nu asta ar fi problema) dar ramane intrebarea ce vom face pe viitor; masuri ar fi : interzicerea exportului de material lemnos (exceptand doar produdul finit) de lucru si foc; obligativitatea detinatorilor de terenuri de a impaduri min 20% din suprafete; inasprirea pedepselor pentru furt; munca obligatorie in puscarii (inclusiv pt impaduriri) - ei dar cine le pune in practica, cum ii vor sensibiliza pe "conducatorii " tarii cu obraz gros si haine scumpe?
Pe viitor sper sa nu mai fim discriminati ca romani in tara noastra : etniile au mai multe drepturi ca romanii ( vezi inscrierile in facultati ), hotii , criminali si tilharii au repartizati mai multi bani decit pensionarii ( adica dupa ce ma fura sau violeaza sa il tin la ingrasat pe bani mei ? ,ar trebui sa munceasca ca sa manince ) vezi cit aloca statul pentru un puscarias,...........
Hotia este principala cauza a saraciei in care traim si numai aplicarea unei legislatii mai drastice poate ameliora fenomenul , caci, ''frica pazeste via''.
ps. scuze de off......