Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: transportul stupilor cu urdinisu deschis

Mesajde dorindafi » 20 Ian 2013, 23:00

kamy scrie:
sakala scrie:vreau sa fac pastoral la salcam,tei si floare
intrebarea mea este seara dupa ce se linistesc albinele le incarc pe platforma si le transport cu urdinisul deschis sau le pun cate o plasa la urdinish sau inchid urdinisul cu scandurica de zbor lasandule aerisirea din capac ?
distanta salcam 1 -25 km
salcam 2- 100 km unde fqac si teiul
floare 70 km
deci cum sa procedez?

Cum vrei incearca si si nespui ce preferi da io fac pariu c-o sa preferi deschis.cand ajungi la destinatie o familie inchisa e agitata si te cam mananca una deschisa e foarte linistita,am dus stupii de la rapita erau inghesuiti si atat de populati c-am afumat o juma de ora sa intre barbile,foarte cuminti si fara ace.

intra mai repede daca pulverizezi cu apa
dorindafi

Mesajde kamy » 21 Ian 2013, 07:02

Barbile erau mult in jos si daca le uzi mai cad pe jos si ai cam pus-o tre sa le pui scara ca la gaini.
kamy

Mesajde Mircea_63 » 21 Ian 2013, 08:44

Kamy! Intreb si eu. Pastoral n-am apucat sa fac.

Avand sita la fundul stupului, are rost sa duci stupii cu urdinisul deschis? Trafic, circulatie, vreo oprire neprevazuta si poate inteapa pe careva. Doamne fereste sa nu se intample ceva ca esti raspunzator nu numai in fata legii ci si a propriei constiinte.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kamy » 21 Ian 2013, 08:55

mircea prietene,sa duci albine la 900 de kilometri fara sa simta la transport altceva decat gropile patriei,chiar cand opresti dupa tot 900 de km sa nu fie agitate ba din contra mult mai linistite decat daca ar fi fost inchise,ti-o spun ca unu care la primul drum am devenit beekiler in 97 si am promis atunci ca nu mai omor albine la transport.nu e vrajeala e realitate daca incerci odata ai sa te convingi,in plus poti transporta chiar daca in ziua dinainte a fost cules de 18 kile(adeca pestisoru de aur).
kamy

Mesajde johny77 » 06 Mar 2013, 13:04

am si eu o intrebare.
as putea ca la transport, sa iau jos podisorul, si sa nu mai fie nimic intre rame si capac, capacul oricum are gurile laterale de ventilatie?
nu ar fi in regula?
johny77

Mesajde kamy » 06 Mar 2013, 17:19

johny77 scrie:am si eu o intrebare.
as putea ca la transport, sa iau jos podisorul, si sa nu mai fie nimic intre rame si capac, capacul oricum are gurile laterale de ventilatie?
nu ar fi in regula?

Poti sa iei podisoarele de pe capete in rest lasa-le peste rame.
kamy

Mesajde johny77 » 06 Mar 2013, 22:27

Si nu e problema ca albina se aduna intrecapac si podisor, nu?
johny77

Mesajde kamy » 07 Mar 2013, 09:19

nu,stau linistite pe capac ,podisor !
kamy

Mesajde stuparul2011 » 08 Mar 2013, 00:38

buna seara,
Problema mare la transportul cu urdinisele dechise este oprirea neanuntata din cauza unei pene, fix in dreptul unui bec de iluminare nocturna sau in cazul unei patrule cu cascheta. Atunci prefer un bec, pentru prietenii cu ...cascheta :mrgreen:

atunci sa vezi distractie...... :D
eventual repede inchiderea urdiniselor, nu stiu cat cum s-ar putea face acest lucru. oricum va doresc ca toate sa mearga bine.
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde kamy » 08 Mar 2013, 08:47

stuparul2011 scrie:buna seara,
Problema mare la transportul cu urdinisele dechise este oprirea neanuntata din cauza unei pene, fix in dreptul unui bec de iluminare nocturna sau in cazul unei patrule cu cascheta. Atunci prefer un bec, pentru prietenii cu ...cascheta :mrgreen:

atunci sa vezi distractie...... :D
eventual repede inchiderea urdiniselor, nu stiu cat cum s-ar putea face acest lucru. oricum va doresc ca toate sa mearga bine.
sanatate si numai bine

Acu stiti vorba aia care spune ca ,,nici ....ala nu-i chiar atat de negru,ppoti opri noaptea linistit cu urdinisurile deschise,ca pierzi 20-30 de albine,nu-i ca-n parabola cu oaia pierduta iti raman celelalte 99,99 sanatoase si nestresate.
Am patit cu autobuzul cu stupii deschisi,la dealu negru aveam o curea la ventilator de proasta calitate care s-a rupt,la ora 11 ziua,au iesit albinele fiind oprit in statie de autobuz,am schimbat cureaua si catinel catinel am iesit din localitate undeva la 2 km pe pasune,am lasat acolo o lada la care erau 30-50 de albine.de atunci circul doar noaptea iar ziua stationez la intoarcere nu mai conteaza.
kamy

Mesajde johny77 » 08 Mar 2013, 17:28

kamy scrie:nu,stau linistite pe capac ,podisor !

multumesc de ajutor !
johny77

Mesajde mechenici » 18 Mar 2013, 19:43

Salut.Vreau sa transport stupii la 100km azi miine ,ce riscuri am la vremea de afara,mai pe la h14 _15
mechenici

Mesajde kamy » 18 Mar 2013, 19:51

Asteapta sa se-ncalzeasca ,propteste bine ramele sa nu bata la drum,inchide urdinisele sa nu fie curent,dar sa stii daca ai transvazat familiile si nu pui ramele la fel,nu apuca sa propolizeze bat rau albina si scapi de cate-un interval de albina ti-o spune stan patitul!
kamy

Mesajde mechenici » 18 Mar 2013, 20:00

Salut.Multzumesc.Au iernat in lazile acestea sunt lipite bine mutarea in alte lazi probabil aprilie
mechenici

Mesajde valentin » 21 Mar 2013, 06:50

si eu cind plec in pastoral cu pavilionu nu inchid urdinisu.la mine pastoral inseamna max10km pedistante mai mari riscu de pana sau ceva neprevazut sa fii nevoit sa opresti este cam riscant
valentin

Mesajde kamy » 21 Mar 2013, 06:58

valentin scrie:si eu cind plec in pastoral cu pavilionu nu inchid urdinisu.la mine pastoral inseamna max10km pedistante mai mari riscu de pana sau ceva neprevazut sa fii nevoit sa opresti este cam riscant

Valentine io nu inchid nici stupii varsati nici pavilionu si fac 900 de km la un drum ,am riscuri de 90 de ori mai mari,acuma sincer crezi ca din teribilism circul astfel?
kamy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE