Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Matca imperecheata fara oua..

Mesajde alexx » 27 Iun 2013, 12:27

Odey scrie:Multumesc, o sa merg azi sa cumpar protofil si am inteles ca 17 ml la un litru de sirop 1/1, exact asa o sa fac.
Multumesc pt sugestii!

O sa inceapa ponta stai linistit daca este imperecheata
alexx

Mesajde Odey » 27 Iun 2013, 14:26

Multumesc toti celor care m`au ajutat cu sugestii.Mi.o dat cineva protofil ca sa nu mai cumpar o sticla intreaga ca nu am ce face cu atata protofil. Am si facut omogenizarea(17 ml + sirop de zahar 1/1) si deseara la ora 17:00 le dau 100 ml in hranitoare si tot asa la doua zile.
Probabil saptamana viitoare ma voi uita sa vad daca a puiat si daca au mai crescut, daca va fi vreme cu soare, altfel nu le deschid.
Toate cele bune.
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Mesajde mirel » 27 Iun 2013, 15:14

poti sa le dai si zilnic, te asigur ca nu se supara :P
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde Odey » 27 Iun 2013, 15:30

Sau si asa, oricum ramele nu le scot doar dupa 1 saptamana, si daca e vreme buna afara. :D
Odey

Mesajde Mircea_63 » 27 Iun 2013, 15:31

Odey, tu nu mananci decat pe timp frumos? :?

Daca ai hranitorul in stup, il asezi fain frumos intr-o margine (dreapta deobicei) si executi o perforatie numita orificiu , gaura in podisor, deasupra hranitorului. Pe acolo, cu o palnie torni 100-150 ml direct in hranitor, fara sa ridici podisorul, apoi astupi gaura, orificiul, perforatia cu un dop de lemn si gata treaba.

Cu ocazia asta iti recomand sa citesti despre hranitoarele plasate in podisor. Iti va prinde bine! ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Odey » 27 Iun 2013, 15:55

Am o hranitoare ca si o rama, adik o pun in loc la o rama, m`am gandit si la faza cu gaura dar eu peste rame pun un material care le tine cald , cu blana si musana , blana este in sus si imi e foarte util ala,deci gaura nu prea pot da.
Am zis ca ramele nu le scot doar cand e timp frumos.
Insa sirop le pot pune zilnic, ca sa pun sirop nu tre sa scot ramele afara :D Nu e prea indicat sa scoti ramele cu puiet afara, mai ales cand e vreme dinasta.Dar sirop le pot pune, doar pun in hranitoare sirop si le astup inapoi, dureaza 2 min maxim :)
Odey

Mesajde alexx » 27 Iun 2013, 16:07

Nu inteleg de ce trebuie stimulat asa mult mai ales daca ai cel putin cules de intretinere daca o sa ponteze matca aceea vreodata va ponta si fara stimulent ;)
alexx

Mesajde Odey » 27 Iun 2013, 16:14

Da, dar cu stimulare o face mai bine ;)
Odey

Mesajde Mircea_63 » 27 Iun 2013, 16:35

Odey scrie:..... eu peste rame pun un material care le tine cald , cu blana si musana , blana este in sus si imi e foarte util ala,

Odey... :( Mah, tu dupa scris, tu pari om cuminte. Ai bagat blana aia in stup? Si mai ales acuma vara???

Pai aici e cu dichis! Ce fel de blana le-ai pus? Vezi ca aia de vulpe pute rau, la aia de iepure ii pica parul, aia sintetica e plina chimicale...ce blana naibii ai bagat tu in stup? :?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Odey » 27 Iun 2013, 16:46

Partea cu musamaua e peste rame, si e doar putin puf , nu chiar blanda, doar acuma am pus`o ca e vreme naspa, ieri au fost 16 grade..cand e cald pun o perdea sau un material ft subtire :) doar cand e sub 20 grade pun "blana" aia :))
Odey

Mesajde Odey » 27 Iun 2013, 16:50

Nu vreau sa pateasca ceva albinele..mai bine sa fie cald decat frig, deci puful acela indreptat spre tavan sau cum sa zic ;)) albinele nu fac contac cu puful :)
Acuma astept sa se termine ploaia sa le pot pune sirop..
Odey

Mesajde jenica67 » 27 Iun 2013, 17:40

Daca faci siropul cu ceaiuri, acum nu este nevoie de protofil.
jenica67

Mesajde Odey » 27 Iun 2013, 17:43

jenica67 scrie:Daca faci siropul cu ceaiuri, acum nu este nevoie de protofil.

Folosesc apa cu zahara , cate un kilogram din fiecare si multi apicultori atat de pe forum cat si cunostinte m`au indrumat sa folosesc si protofil , sa administrez seara cate 100-150 ml de sirop omogenizat cu protofil :) pt stimulare
Odey

Mesajde alexx » 27 Iun 2013, 19:47

Odey scrie:Nu vreau sa pateasca ceva albinele..mai bine sa fie cald decat frig, deci puful acela indreptat spre tavan sau cum sa zic ;)) albinele nu fac contac cu puful :)
Acuma astept sa se termine ploaia sa le pot pune sirop..

Daca le este frig vara atunci cald cand le mai este?
alexx

Mesajde kamy » 27 Iun 2013, 20:08

Hei fratilor ie lasati copchilu in pace ca la noi e-un frigalau de le e groaza la albine si Sa iasa sa faca pipi!
Chiar daca va dejamajesc oleaca tin sa va spui ca izolatia la stupi e tomna buna si pe vreme calda,izoleaza caldura de la capac sa nu radieze in stup ,albinele fiind obligate s-o dea afara pe urdinis!
AM testat si se simt mai bine albinele chiar in lazi de polistiren care au peste folie o izolatie de parchet fals de 5 mm,sa nu uitam ca ierneaza cu aceeasi izolatie!
Iar matca aia de nu vrea sa depuna oua vezi daca nu are ceva intarit in fund se observa cu ochiul liber nu trebuie dusa la ginecolog,poate sa aiba ramas ceva de la trantori si pana nu se indeparteaza cu unghia nu depune fiind blocata ouatoarea si se cam intampla in fiecare an iar daca nu si nu poate e pe invers ca amu-i la moda si aproape legalizat!
kamy

Mesajde Odey » 27 Iun 2013, 21:51

Am vb recent cu un prieten care a fost saptamana trecuta sa vada daca matca e imperecheata, si mi`o zis ca are la fund un camp spermatic ceea ce rezulta ca e imperecheata
Si mi`a mai zis ca el a vazut in celule ouale, o zis ca is foarte mici si numa daca bate lumina dintr`un unghi anume poti vedea larvele, dar dupa 10 zile le voi putea vedea si eu. Asa m`am linistit,deci matca a inceput sa faca oua, daca o zis el ca le`o vazut inseamna ca nu are nicio problema matca, poate doar trebuie stimulata putin :)

Dupa cum zice si kamy,patura poate tine si racoare cand e cald, si app , am pus o bucata de polistiren deasupra foliei de plastic, am pus folie de plastic rezistent ca sa nu ajunga apa pe podisor si peste folie am pus polistiren ca sa evit efectul de lupa :) If you know what i mean !
Mai bine patura decat fara, si oricum acuma i cam frig, si inca o saptamana va fi tot asa..deci tre sa le asigur caldura necesara si siropul totodata.
PS: Vreau cei mai bun pt ele,daca nu as avea timp sa ma ocup de ele, le`as lasa sa roiasca, nu as vrea sa le chinui.Dar am destul timp ador sa ma ocup de ele, si sunt mai linistit stiind ca au tot ce au nevoie :)
Va multumesc frumos, ador sa vorbesc cu voi pe forum :) Suntem ca o familie de albine ;))
Odey

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE