Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: reclamatie struguri

Mesajde smady » 10 Sep 2013, 19:31

imi cer scuze ca am fost acid un pic in postarea de mai sus dar nu te poti prevala de toate subterfugiile legii ca sa poti face rau , albine e buna chiar foarte buna pentru unii dar mortala pentru alti oameni . Din cauza oamenilor care nu fac decat sa faca un gard mai inalt o sa apara proble ca si cu maidanezii . Albina trece gardu si inteapa vecinu , ala intra in soc si asta e o mare problema , chiar daca acea albina a plecat dintr-o stupina inconjurata de un gard de 3m inaltime , nu intereseaza pe nimeni .
smady

Mesajde smady » 10 Sep 2013, 19:33

cipri 74 citeste si mesajul 2 eram sigur ca se va reduce doar la asta . Eu nu omor vaca omor VACARU .
smady

Mesajde IGNITE » 10 Sep 2013, 20:21

văd că unii se atacă pe aici.

nu a spus nimeni că oamenii nu pot avea de suferit în urma înţepăturilor de albine. şi smady...scuză-mă, dar greşeşti. mi-ai vorbit urât, fără să gândeşti prea mult. dar e bine şi aşa. merge...ce dracu!

unde dracu să ducă şi ăla albinele? te întreb şi eu...

faptul că unu este alergic...poate, copilul meu...sau al tău...asta înseamnă că acel om nu poate fi înţepat de orice altă albină, insectă de genul ăsta?

vorbeam despre altceva. dacă o luăm aşa...tot timpul ne putem bâzâi reciproc pe tot felul de lucruri.

eu nu am făcut decât să arăt că au existat şi hotărâri de instanţă care au dat dreptate celor care sunt vecini cu persoane care practică apicultura, apoi, am spus că temeiul de drept era OBLIGAŢIA DE A FACE şi legea apiculturii din 98, după care, am încercat să ofer un răspuns la problema ridicată de cel care a deschis topicul, subliniind un articol din prezenta lege a apiculturii care pare că exonerează de răspundere apicultorul, adică, s-a schimbat legea, se va schimba, probabil, şi practica instanţelor de judecată.

că am supărat pe cineva. întotdeauna, unul va fi nemulţumit.

cui naiba îi plac înţepăturile de albină? nimănui. dar nu asta era problema în discuţie.

PAUL...eşti ironic şi nasol. nu te supăra pe mine, dar eşti şi un om care are o oarecare vârstă, un om matur.

nu mă trag de şireturi cu nimeni, altceva am încercat să subliniez. poate nu mi-a ieşit mie sau poate nu te-ai prins tu. adică...dacă acel autor ar fi fost atât de onorat...înseamnă că măcar îi ştim tot numele, dacă tot vorbim. în plus, dacă era onorat un asemenea personaj...atunci, de ce să nu-l apelăm spunându-i direct "Vintilă", nu?

iar cu latura subiectivă şi cu ELEMENTUL MATERIAL AL INFRACŢIUNII, nu cu purul...cum dracu ai spus tu...te dai şmecher. ai auzit şi tu de combinaţia asta de cuvinte şi te dai în spectacol, tot aşa cum ai făcut-o prin referirea la Dongoroz. vrei, de fapt, să mi arăţi că eşti ... de acolo... stăpân pe domeniu sau eşti din domeniu. oricum, ai finalizat, prin a arăta că nu e chiar aşa, pentru că ai făcut o confuzie între elementele unei infracţiuni şi altceva, iar eu vorbeam despre altceva. unele elemente, ca să zic aşa, sunt comune. dar tu le-ai făcut varză. Dar, bineînţeles, tu îţi permiţi. doar tu le ştii pe toate.

haha ha ha...bau...babau., fâs. hai să-ţi spun un secret...toţi ăştia care se dau şmecheri că au auzit de Dongoroz, de obicei, sunt varză. Ia să-l iei tu la întrebări pe unul care se dă şmecher cu prietenul său Dongoroz...să vezi ce ştie. de aia, unii au trecut pe... TANOVICEANU. înţelegi? toţi fâsâiţii fac asta. Ambii au fost unii dintre cei mai mari penalişti ai lumii, dar, ştii, vremea trece...şi dacă ştii nişte nume, nu înseamnă nimic.

la tine chestia asta cu apelul la prietenii ăia "grei" (adică, ce dreacu tu nu faci referire la orişicine aşa...DE CE NU AI ALES MĂ ALT AUTOR? A? DE CE? PENTRU CĂ EŞTI PREOCUPAT SĂ PARI MARE ŞI TARE. DE AIA.) ...gen G.CĂLINESCU (sau alte nume, a căror invocare, este menită să ţi asigure credibilitate etc.)...pe care l-ai mai invocat într-un context miştocar...este recurentă. şi mie îmi spune ceva. înţelegi? texte...texte...crede-mă! vii dintr-un domeniu unde ...bla bla-ul încă îţi ţine.

scuze...pt. ce e pe lângă topic.

oricum, cred că actuala lege a apiculturii oferă un răspuns la problema ridicată de iniţiatorul topicului.

vă salut pe toţi, dincolo de ...frecuşuri.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 10 Sep 2013, 20:38

smady scrie:imi cer scuze ca am fost acid un pic in postarea de mai sus dar nu te poti prevala de toate subterfugiile legii ca sa poti face rau , albine e buna chiar foarte buna pentru unii dar mortala pentru alti oameni . Din cauza oamenilor care nu fac decat sa faca un gard mai inalt o sa apara proble ca si cu maidanezii . Albina trece gardu si inteapa vecinu , ala intra in soc si asta e o mare problema , chiar daca acea albina a plecat dintr-o stupina inconjurata de un gard de 3m inaltime , nu intereseaza pe nimeni .

să ştii...alea chiar nu sunt supterfugii. e lege, e negru pe alb. nu poti interpreta contra ceea ce este clar. o fi corect, nu o fi...o fi echitabil sau nu...altă discuţie.

să nu înţelegi că nu ai avea dreptatea ta, dar, juridic, uite cum stă treaba (mă rog...nu dau eu verdicte...dar, pare că...e aşa din pct. de vedere juridic). am scris, în ideea că poate înţelegi ce am vrut şi eu să zic.

uite ce spune chiar din capul locului "Art. 1
În România creşterea albinelor este o îndeletnicire tradiţională a populaţiei şi constituie, prin rolul său economic, ecologic şi social, o parte a avuţiei naţionale."

şi aia cu maidanezii...hai să nu le facem varză, că nu e acelaşi lucru. eşti sub impresia unor ştiri recente...dar, vechi, ca să zic aşa.
IGNITE

Mesajde Mircea_63 » 10 Sep 2013, 21:02

Tocmai vroiam sa ma relaxez si eu, ma apuc sa citesc topicul si sunt...varza.

Postarile alea lungi ale lui IGNITE nu le pot citi ca mi-se supraincalzeste neuronul. Paul vorbeste limbi straine, presupun ca e vorba de studii si dascali de Drept. Numai bine vine Smady suparat si imi pune capac. N-am inteles de ce e asa suparat, dar recunosc ca sunt strain de discutia voastra. Insa ceva din spusele lui Smady mi-a atras atentia :!:

Intradevar, la fel cu problema cainilor maidanezi, fereasca D-zeu sa vina ziua in care moare un om intepat de albine. Nu-i vorba, ca s-a mai intamplat, dar era stupar si a fost victima propriilor albine sau poate unul care nici nu avea vre-un stupar vecin.
Insa se poate intampla ca vre-un vecin de stupar, unde mai pui sa fie si unul care a si facut deja reclamatii, sa fie alergic si sa pateasca vreuna nefacuta inca si ne putem trezi ca ferma apicola trebuie sa fie in loc izolat. Darmite sa fie vorba de vre-un copil.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde IGNITE » 10 Sep 2013, 21:07

ai dreptate şi tu cu...lungimea.

deci...au fost hot. jud. care au dat dreptate "înţepaţilor". se invoca art. 7 din FOSTA lege a apiculturii. am dat copy paste la o hot. din asta. chiar două.

acum, actuala lege zice (4)Apicultorul nu răspunde pentru prezenţa albinelor în căutarea polenului şi nectarului pe diverse proprietăţi, vii, livezi ori pentru prezenţa roiurilor, ca urmare a instinctului de înmulţire. am dat copy paste la toată legea...fleoşc.
IGNITE

Mesajde bio » 10 Sep 2013, 21:09

..poti face ce vrei in curtea ta, dar nu deranja vecinii .

Cu totii stim ca o intepatura de albina este destul de dureroasa, dar mai ales un vecin care nu se ocupa cu apicultura.

Nu incercati chestii "smecheresti" de genul: ca i-ti da voie legea, ca ti-ai facut gard de n metrii.... ca daca o da in "smecherii" si vecinul cu tine nu mai ai nici muste in curte.

Am destule familii de albine si am grija sa nu am vecini suparati pe albinele mele.
bio

Mesajde alexx » 10 Sep 2013, 21:25

Ascultati aici e lege a apiculturii atata timp cat ai cel mai apropiat stup la cel putin 5 metri de gard nu iti poate face nimeni nimic albina odata ce a parasit curtea/gradina nu are lege poate sa se puna roiul pe vecin si sa reclame la haga o sa fie respins categoric
alexx

Mesajde IGNITE » 10 Sep 2013, 21:28

bio scrie:..poti face ce vrei in curtea ta, dar nu deranja vecinii .

Cu totii stim ca o intepatura de albina este destul de dureroasa, dar mai ales un vecin care nu se ocupa cu apicultura.

Nu incercati chestii "smecheresti" de genul: ca i-ti da voie legea, ca ti-ai facut gard de n metrii.... ca daca o da in "smecherii" si vecinul cu tine nu mai ai nici muste in curte.

Am destule familii de albine si am grija sa nu am vecini suparati pe albinele mele.

şi tu o iei personal? voi chiar nu înţelegeţi? omul cu topicul a cerut un soi de sfat şi din punct de vedere legal. unii au încercat să i-l ofere. asta nu înseamnă că eu ca om nu am cap pe umeri şi nu înţeleg şi pe vecinul meu. nici nu trebuie să mă ameninţe el cu exterminarea albinelor...că înţeleg pur şi simplu.

tu spui...nu încerca ceva legal, că-ţi vin eu de hac, ilegal.

e o discuţie, ce naiba!
IGNITE

Mesajde IGNITE » 10 Sep 2013, 21:32

"Am destule familii de albine si am grija sa nu am vecini suparati pe albinele mele."

asta nu înseamnă că, la un moment dat, un vecin nu o să fie înţepat de o albină. a ta sau a nu ştiu cui.

şi în pastoral albina ta...poate înţepa pe unul venit la coasă pe câmp.

legea actuală nu face decât să pună aceste situaţii pe picior de egalitate. ce tot discutăm?
IGNITE

Mesajde proapis13 » 10 Sep 2013, 21:55

Descarci legea si le-o dai seara cind se aduna in cadalic sa o citeasca
Linga text mai pui si o strachina cu miere si ceva paine calda scoasa din tzast
Pt intelegerea textului mai pe indelete pui si ceva tuiculita de-a buna si un vinisor
sa dezlege limbile sa fie discutia mai aprinsa - pina se aprinde si lumina de la stilp

Celor cu gindul la sprayul de gandaci si la decis sau orice otrava le atragi atentia ca le-a scapat porumbelul de fata cu martori :!:

Eu unul asa am facut si oamenii au inteles mai usor ce drepturi si ce indatoriri au fata de albinele mele
Din cind in cind cu precadere mai inspre toamna cind aduc albinele acasa si vinul incepe sa ciupa ne intalnim iar la ,,conspectat legea''
Atunci fiecare povesteste ba ca a fost intepat in mina cap sau picior si se vaita ca l-a durut sau i s-a umflat cate o zi doua
Din cind in cind mai trag cate o dusca cu naduf asa parca de necaz ca vezi doamne parca atunci i-ar fi intepat
Ora de ,,legislatie apicola'' se incheie cind pisca frigul si fiecare pleaca acasa cu ce a inteles

Nu am avut probleme niciodata cu vecinii din cauza asta cu toate ca o vecina de peste....3 ulite m-a reclamat ca albinele mele
i-au intepat asta primavara galinaceele la adapator la ea in curte si i-au murit trei,cele mai frumoase si mai outoare

In fine cine face ca mine...ca mine sa pateasca ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 10 Sep 2013, 21:58

ghitacusman scrie:e bine sa te intelegi cu vecinii .Eu ,pe cel din staga l-am facut si apicultor ,deja are stupi iar cel din dreapta urmeaza .

Cel mai bun raspuns la problema. ;) Bravo ! Spirit romanesc ! :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Trantorul@ » 11 Sep 2013, 00:10

ghitacusman scrie:e bine sa te intelegi cu vecinii .Eu ,pe cel din staga l-am facut si apicultor ,deja are stupi iar cel din dreapta urmeaza .

Asa este e bine sa te intelegi cu ei , mai ales sa ai niste putori care nu fac nimic si nu stiu cum sa faca sa-ti omoare si tie capra , si le dai 1 - 2 borcane cu miere pe an si mai vine de n ori sa te intrebe daca mai ai miere ( sanche de vanzare) si le mai dat tot pe pupe , in multi ani nu a intepat pe nici unul decat pe o vecina care le-o strans de vreo 2 ori si venea a doua zi cu mana banajata de zici o rupt-o un rotawiler si au si vai ....
Anul asta toata vara am luat 3 intepaturi de albine si vreo 30 de viespi intrau pe sub bermude si cand ii strangea pac( nu am mai fost intepat de cand eram copil ) si toata vara am lucrat in bermude fara nici un echipament de multe ori si fara fum . ( cati viespi au fost anul asta nu au fost niciodata )
Pe niste putori care tot veneau dupa miere la fel i-au intepat viespi ( cand adunau salata , morcovi si alte cele ) numa legume care nu aveau ce sa caute albinele pe ele si nici decum din senin, doar cand strangeau de viespi din ce au povestit ei, da ei habar nu au care ii viespe si care albina ca nu aveau nici un ac dupa ce ii intepa , inainte au venit iar dupa miere si i-am taxa ca deja m-am saturat si dupa ce i-au intepat vespi( pe ea de 2 ori si pe el o data) au venit sus si tare sa fac ceva cu albinele ca nu am voie decat 5 familii si ... putin o lipsit sa sar gardu si ...
De la cine am eu albinele nu ai ce cauta in gradina unde sunt fara echipament , si vecinii nu prea au ce cauta prin gradini si nu se plage nimeni ca sunt oamnei si inteleg , da la putori ce sa le ceri ???
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde paul » 11 Sep 2013, 06:47

IGNITE scrie:

PAUL...eşti ironic şi nasol. nu te supăra pe mine, dar eşti şi un om care are o oarecare vârstă, un om matur.

nu mă trag de şireturi cu nimeni, altceva am încercat să subliniez. poate nu mi-a ieşit mie sau poate nu te-ai prins tu. adică...dacă acel autor ar fi fost atât de onorat...înseamnă că măcar îi ştim tot numele, dacă tot vorbim. în plus, dacă era onorat un asemenea personaj...atunci, de ce să nu-l apelăm spunându-i direct "Vintilă", nu?

iar cu latura subiectivă şi cu ELEMENTUL MATERIAL AL INFRACŢIUNII, nu cu purul...cum dracu ai spus tu...te dai şmecher. ai auzit şi tu de combinaţia asta de cuvinte şi te dai în spectacol, tot aşa cum ai făcut-o prin referirea la Dongoroz. vrei, de fapt, să mi arăţi că eşti ... de acolo... stăpân pe domeniu sau eşti din domeniu. oricum, ai finalizat, prin a arăta că nu e chiar aşa, pentru că ai făcut o confuzie între elementele unei infracţiuni şi altceva, iar eu vorbeam despre altceva. unele elemente, ca să zic aşa, sunt comune. dar tu le-ai făcut varză. Dar, bineînţeles, tu îţi permiţi. doar tu le ştii pe toate.

haha ha ha...bau...babau., fâs. hai să-ţi spun un secret...toţi ăştia care se dau şmecheri că au auzit de Dongoroz, de obicei, sunt varză. Ia să-l iei tu la întrebări pe unul care se dă şmecher cu prietenul său Dongoroz...să vezi ce ştie. de aia, unii au trecut pe... TANOVICEANU. înţelegi? toţi fâsâiţii fac asta. Ambii au fost unii dintre cei mai mari penalişti ai lumii, dar, ştii, vremea trece...şi dacă ştii nişte nume, nu înseamnă nimic.

la tine chestia asta cu apelul la prietenii ăia "grei" (adică, ce dreacu tu nu faci referire la orişicine aşa...DE CE NU AI ALES MĂ ALT AUTOR? A? DE CE? PENTRU CĂ EŞTI PREOCUPAT SĂ PARI MARE ŞI TARE. DE AIA.) ...gen G.CĂLINESCU (sau alte nume, a căror invocare, este menită să ţi asigure credibilitate etc.)...pe care l-ai mai invocat într-un context miştocar...este recurentă. şi mie îmi spune ceva. înţelegi? texte...texte...crede-mă! vii dintr-un domeniu unde ...bla bla-ul încă îţi ţine.

vă salut pe toţi, dincolo de ...frecuşuri.

:lol: ............. Vezi, uite de asta mi-e drag de tine !!! Doar ce-ti arat putin bricheta si ... faci explozie !!! :lol:
LE 1 ... Dongoroz (Vintila cu care te tragi tu de sireturi) mi-a venit primul in minte . Nu am intentionat sa-l pun in discutie pe el (vezi versus Tanoviceanu) ci doar sa scot in evidenta deosebita ta pregatire ( te-ai exprimat ... ca la carte)
LE 2 ... ai dreptate in ceea ce priveste faptul ca "am auzit si eu de combinatia respectiva de cuvinte".Numai ca eu am inteles (poate gresit) ca elementul obiectiv nu poate fi decat ... material . pur materialAcu' intelege-ma si tu ... nu-s din domeniu, nici pe domeniu si nici nu le stiu pe toate (as vrea eu)
LE 3 ... tre' sa recunosc ca-mi place sa te provoc la scris. Iti place sa ... te citesti !!! :lol:
LE 4 ... se spune ca intelepciunea vine odata cu ... varsta !Dar ...NU LA TOTI !!! Conteaza pe mine in ecuatia asta ...
LE 5 ... pot fi ironic dar si ... autoironic ! Tu nu poti fi decat ...plin de tine !!! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gica.mosu » 11 Sep 2013, 07:01

Bade Ghita eu cred ca ai facut o mare prostie(parerea me)ti-ai batut singur cuie in talpa,o sa se iste furtisag intre stupi :mrgreen: si atunci incepe alt scandal....
Ce nu stiu ff multi e ca albinele dupa ce viespile sparg boabele..culeg sucul dulce(must) si care pe timp umed-ploi duce la mucegairea strugurilor...deci ar trebui sa le explicam la vecini....eventul facut un schimb MIERE-MUST s-au de ce nu vin(nu vin, din concediu ca ala este cel mai amar) si se rez problemele :!: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde IGNITE » 11 Sep 2013, 08:22

paul...eu sunt plin de mine? sau tu eşti plin de tine? culmea...eu am aceeaşi părere despre tine.

autoironic cum spui tu, nu eşti. eşti doar ironic. bâzos, miştocar, nici nu ştiu cum să-ţi mai spun. dacă are unul o scamă pe bluză...tu sigur te iei de el şi faci mişto.

asta că îmi place mie să mă citesc şi bla bla...

ce treabă aveai spre ex. la topicul ăsta cu mine? pe bune...trebuia să te bagi tu în seamă cu Dongoroz (primul de care ai auzit, mă laşi?). eu scriam ceva...tu nu ai intrat decât să faci mişto. asta nu te face pe tine să fii într-un fel? eşti neserios şi mare nasol. şi ironie după ironie (din orice)...arată cine este plin de el, să ştii.
IGNITE

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE