Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pretul mierii

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2012, 17:00

Dl Dragos, in aia 0,8 intra si partea de achizitie. De ambalat prea putini fac asta in Romania. De obicei mierea merge in butoaie/cisterne.
Stiu multi care au dat salcamul cu 9 ron .. asa putin cum a fost.

Ai perfecta dreptate, totusi cati gandesc si lucreaza asa? :)
jonny_it

Mesajde pab » 31 Oct 2012, 17:10

Mircea_63 scrie:Suntem mai performanti ca ei (nu e vorba de dintr`astia ca mine). Ia uite stuparul roman vs. stuparul vestic

Mare adevar domnule.
Am avut ocazia sa mananc miere produsa in Franta, Grecia, Spania, Bulgaria, Turcia, Italia, etc. Miere industriala in amestec cu hidrolizat, in cea mai mare parte.
Va spun, fara sa laud mierea romanului, nimic nu se compara cu mierea romaneasca. Oare de ce mierea nostra ia medalii de aur si argint la fiecare congres apimondia?
Numai ca , odata cu aparitia asa -zisilor adjuvanti/biostimulatori si la noi, probabil-sigur in cativa ani vom manca si noi la greu miere romaneasca industriala.
Pentru ca produc MIERE nu indulcitor cu hidrolizat, la targul din aceasta toamna de la Bucuresti, am avut ocazia sa vand engros salcamul cu 18 lei, si teiul cu 13, miere care a plecat afara imediat cu acte de miere bio, fiind curata la analize. Regretul meu ca nu am avut cateva tone.
Daca vom continua cu spurcaciunile (aici ma refer la importul de rase straine si hibrizi plus hranirea albinelor in plin cules cu hidrolizat) sigur vom ramane cu produsul in bidoane acasa, poate doar sa-l facem tuica.
Cine are miere de calitate/salcam curat cu 17% umiditate la acesta ora, obtine lejer din 2 telefoane la procesatori 16-17 lei /kg. Dar cine mai are?
Anul asta, spre sfarsitul verii, umblau achizitorii cu limba scoasa dupa salcam curat, un cunoscut de la Valcea care a stocat si salcamul de anul trecut a luat o mica avere pe cateva tone/productia pe 2 ani, banu jos pe loc, la poarta omului, 16 lei/kg.
Asa ca sa nu mai dam vina pe diverse, nu a ramas nimeni cu mierea nevanduta, daca a fost corect. Dar ce te faci cu romanashii nostri care s-au ingramadit sa ia cu tonele invert, si apoi pe frigu-al mare de la salcam II dadeau cu galeata in stupi, ca apoi sa-i vad dupa 2-3 saptamani dand la centrifuga zor nevoie: "Ce extrageti acolo?" "salcamul" "Pai care ca nu prea a fost?"
Voi ziceti de 13 lei pe kg de salcam? Stim cu totii ce fel de salcam e ala. Zama lunga/ sau ciorba botezata si aia.
Scuze de offtopic.
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate
pab

Mesajde Mircea_63 » 31 Oct 2012, 18:14

Dragos2006 scrie: Cand intri intr-o afacere iti calculezi banii pe cel mai mic pret de achizitie . daca tu produci mai scump te lasi de meserie , inseamna ca nu esti bun in acel domeniu .

Dragos, la faza asta...jos palaria! Ai perfecta dreptate si e valabila in orice domeniu.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: Inseminarea artificiala a matcilor

Mesajde Dragos2006 » 31 Oct 2012, 18:58

jonny_it scrie:Stiu multi care au dat salcamul cu 9 ron .. asa putin cum a fost.

Anul acesta salcamul s-a achizitionat direct din stupina imediat dupa extractie cu 14 lei . Cum iti explici ca atunci cand procesatorii alergau cu banii dupa miere de salcam vine unul si o da cu 9 lei !!!! e o singura explicatie : LA 9 LEI/KG E MIERE FALSA DE SALCAM daca in ea gasesti maxim 3% polen de salcam e mare lucru . Aia care vand cu 9 lei la en-gros salcam sunt excroci si in nici un caz apicultori . Eu cred ca in fapt au vandut hidrolizat cupajat cu 10% miere de salcam .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde kamy » 31 Oct 2012, 19:32

pab io-s deacord cu tine da anu trecut de ce n-a fost valabil ce spui anu asta,pretul e in functie de cantitate si abia apoi calitate,anu trecut am extras foarte tarziu un butoi de salcam se cam ingalbenise nitel umiditate vo 17,si-o aroma de picai in sezut da n-a trecut de 13 lei!
kamy

Re: Inseminarea artificiala a matcilor

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2012, 20:45

Dragos2006 scrie:
jonny_it scrie:Stiu multi care au dat salcamul cu 9 ron .. asa putin cum a fost.

Anul acesta salcamul s-a achizitionat direct din stupina imediat dupa extractie cu 14 lei . Cum iti explici ca atunci cand procesatorii alergau cu banii dupa miere de salcam vine unul si o da cu 9 lei !!!! e o singura explicatie : LA 9 LEI/KG E MIERE FALSA DE SALCAM daca in ea gasesti maxim 3% polen de salcam e mare lucru . Aia care vand cu 9 lei la en-gros salcam sunt excroci si in nici un caz apicultori . Eu cred ca in fapt au vandut hidrolizat cupajat cu 10% miere de salcam .

"Intamplator" incepand cu anul acesta a poposit la mine in batatura un mic dispozitiv care cu putina pricepere face cam ce fac si laboratoarele de analiza de pe la Bucale, unii spun ca este mult superior, totusi sa nu exageram.
Mierea a fost testata si de mine pentru ca nici eu nu l-am crezut pe respectivul.
Daca vrei sa faci un business(sa cumperi ieftin si sa vinzi ceva mai scump) poti face un drum pana la Tg Mures sa discuti cu el, probail mai are miere de vanzare.
jonny_it

Mesajde Dragos2006 » 31 Oct 2012, 20:57

Frate am un Dumnezeu deasupra capului care ma vede ! Cu aparatul tau faci analiza polenica ?
Intrebarea ramane !!!! DE CE NU AVANDUT-O LA UN PRET CORECT SI A PREFERAT UN PRET DE MIZERIE ????????????? de ce nu o vinde el acum cu 17 lei ????
Dragos2006

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2012, 21:05

Dragos2006 scrie:Frate am un Dumnezeu deasupra capului care ma vede ! Cu aparatul tau faci analiza polenica ?

Da, altfel nu prea se poate. Sunt printre cele mai sigure teste. Polen + continut grucoza/fructoza/alte elemente.
L-am trimis la GNSC pentru calibrare si in 2013 foarte posibil ca o sa fac analize detaliate, contra-cost.

Dragos2006 scrie:Intrebarea ramane !!!! DE CE NU AVANDUT-O LA UN PRET CORECT SI A PREFERAT UN PRET DE MIZERIE ????????????? de ce nu o vinde el acum cu 17 lei ????

Nu stiu. Si eu am luat cateva tone de la el; atat a cerut atat am dat...
jonny_it

Mesajde Dragos2006 » 31 Oct 2012, 21:17

Anul trecut am dat mierea de salcam la un procesator care ulterior a primit un telefon de la un @prieten@ comun care ma turna ca vezi Doamne am bagat fructoza in miere . omul are laborator de 200000 de euro dar pentru a ma verifica la sange a trimis proba la Bremen . rezultaul a fost ca mierea mea este OK si ca trebuie sa ma feresc de @prieteni @ :D
In Europa sunt doar 3 (trei) laboratoare care pot depista orice fals , restul e ca o ploie de primavara ....

ce spui tu de scula ta nu este o noutate , inclusiv un achizitor de la mine din oras are asa ceva . e buna pentru analize de prima linie si atat.
Dragos2006

Mesajde alt stupar » 31 Oct 2012, 21:23

jonny_it scrie:Da, altfel nu prea se poate. Sunt printre cele mai sigure teste. Polen + continut grucoza/fructoza/alte elemente.
L-am trimis la GNSC pentru calibrare si in 2013 foarte posibil ca o sa fac analize detaliate, contra-cost.
Nu stiu. Si eu am luat cateva tone de la el; atat a cerut atat am dat...

Jonny, cam multe faci... ca si proiecte ;)
Un tip din Tg. Mures zici ? Hm... ai cunostinta ce pret ofera Dogaru pe mierea de salcam ?
Asta-i tare... are cui da mierea cu 16-17 lei kilul dar o da cu 9 :lol: Curat jidan...
Cum ziceam... hm....
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2012, 22:32

alt stupar scrie:Jonny, cam multe faci... ca si proiecte

Vorba lui bunicamiu: "daca vrei sa poti face la fel de multe ia pastile pentru putut" :lol:

Un aparat(care defapt este compus dintr-un microscop electronic legat la un calculator, o centrifuga de laborator si niste alcool de peste 95 de grade amestecat cu ceva "zeama de varza" :lol: ) nu este mare filosofie, daca asta era nedumerirea ta.
Microscopul se poate folosi si in alte scopuri, in special pentru depistarea nosema(mai are nevoie si de niste coloranti care se gasesc pe internet).

alt stupar scrie:Asta-i tare... are cui da mierea cu 16-17 lei kilul dar o da cu 9 :lol: Curat jidan...
Cum ziceam... hm....

Vorbeam de perioada mai-iunie 2012.
jonny_it

Mesajde Dragos2006 » 31 Oct 2012, 22:40

mai -iunie 2012 salcamul era14 lei si in niciun caz 9 lei.
Dragos2006

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2012, 22:47

Dragos2006 scrie:mai -iunie 2012 salcamul era14 lei si in niciun caz 9 lei.

Stiu, totusi multi au vandut pe mult mai putin. La fel cum unii vand pe mult mai mult.
jonny_it

Mesajde LUCIAN AVRAM » 31 Oct 2012, 22:48

perioada mai-iunie , am avut oferte de cumparare intre 15-18 ron/kg salcam , asta la butoi , la borcan intre 25 si 35 ron/kg , tot salcam
LUCIAN AVRAM

Mesajde alt stupar » 31 Oct 2012, 23:44

Jonny, acum ca s-a lamurit treaba cu cat s-a vandut salcamul anul asta, hai sa ne facem ca uitam povestea asta cu export salcam achizitionat cu 9 lei :D si sa trecem la discutii despre treburi reale ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde jonny_it » 31 Oct 2012, 23:58

@Alt stupar, crezi nu crezi unii s-au pacalit si au vandut cu atat.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE