Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: S-a redus la juma'te coeficientul de calcul al UDE pt st

Mesajde victor s » 30 Aug 2011, 17:04

daca intradevar criteriile de acordare s-au modificat, asta nu face decat sa puna o piedica si mai mare si sa descurajeze pe oricine doreste sa beneficieze de o astfel de masura.
sincer, la cum merg treburile in tara asta, ma asteptam la o astfel de miscare din partea autoritatilor (indiferent ca sunt din UE sau Romanica noastra cea de toate zilele).
nu sunt (cu toate ca mi-am dorit la un moment dat) beneficiarul unei astfel de masuri.
victor s

Mesajde barbu radu » 30 Aug 2011, 22:53

smady.....mai cautate frate,,,,,,fara suparare{auzi plafon mai mare}
barbu radu

Mesajde jimm » 30 Aug 2011, 23:12

jimm

Mesajde Adi Hodis » 31 Aug 2011, 01:38

victor s scrie:daca intradevar criteriile de acordare s-au modificat, asta nu face decat sa puna o piedica si mai mare si sa descurajeze pe oricine doreste sa beneficieze de o astfel de masura.
...

Victor, mai citeste odata ce spune Iosca in citat si reflecteaza putin asupra textului color ... prin luarea masurilor se refera SI la descurajarea celor care au ca scop, banii.
Cum a zis si colegul Adrian G. ar fi fost bine sa prelungeasca termenul angajamentului la mai multi ani si sa NU majoreze plafonul
Din pacate aceste masuri sint o piedica SI pentru cei care doresc cu adevarat sa dezvolte si sa fructifice proiectul.
Totodata face o delimitare mai severa intre cei care au si cei care nu au ... e o sita care cerne.
iosca scrie:Cele relatate de mine mi-au fost confirmate de directorul Directiei Agricole (nu conteaza din ce judet), care este foarte implicat si in apicultura. Acesta mi-a zis ca s-au facut deja multe demersuri pt a nu fi injumatatit acest coeficient, dar fara nici un fel de rezultat. Li s-a raspuns( si asa mi-a raspuns si mie) ca am ajuns o tara de apicultori si trebuie luate masuri. De asta s-a hotarat si crotarierea.
...

Un amanunt, colegul smady ar putea avea mare dreptate ... cu impozitele babane ... stii vorba ceea, cadourile ajung sa coste f. scump ... mai tarziu. :roll:
smady scrie: ...
Statul ar putea castiga din asta ca tu o sa ii angajezi un om care pentru el ( stat ) este deseu si pentru tine minune si tu o sa dai niste impozite babane dupa dezvoltare. Parerea mea .
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde balasbebe » 31 Aug 2011, 07:03

akmm scrie:Eu cred ca pe total tara s-a atins deja un oarecare numar de familii de albine.E posibil sa fie oarece inghesuiala pe programe de apicultura si la cele de crescut prepelite, spre exemplu, nu.Cum faci sa descurajezi inmultirea familiilor de albine? Simplu.O prima miscare a fost aceea cu conditia de a fi membru intr-o asociatie de cel putin 6 luni.Se pare ca nu a fost destul.

Nu vreau sa fiu rautacios, dar urmeaza sa fie niste ani tot mai grei. Degeaba vom avea albine, daca nu este o lege clara. Nu se poate ca intr-un amarat de sat sa fie 6 stupine, cu sute de stupi. Banii care se dau nu o sa ajunga nici macar pentru zahar. Cei care fac pastoral, mai au o sansa, dar pe vatra eu nu vad ca se mai poate supravietui.
balasbebe

Mesajde gabi bee » 31 Aug 2011, 08:26

daca intradevar se mareste nr de stupi cu care poti accesa masura 141 , de la 25 la 45 de stupi cred ca este un lucru bun . foarte multi , cel putin din zona mea , stand de vorba cu ei imi spun ca vor sa-si faca 25 de stupi si apoi dosar pt 141 in conditiile in care nu au avut albine niciodata sau de ani de zile s-au tarait cu 5-6 stupi prin curte si nu i-a interesat sa se dezvolte catusi de putin . acum ca e vorba de bani vor sa-i ia ,si gandirea generala este ca dupa cei 3 ani gata , nu-i mai intereseaza . 25 de stupi , cum necum ai incropesti intr-un an sau doi dar 45 sunt greu de realizat si necesita timp mai mult , bani mai multi si cel mai important multa pasiune . nu poate cineva care pleaca de la o sau de la 2-3 stupi sa traga pana la 45 doar pt a baga mana in banii europeni si apoi sa se lase , pt ca a fost efortul prea mare si microbul a patruns adanc iar recompensele incep sa apara . daca se creste totusi plafonul problema este ca cei care intr-adevar vor sa inceapa si sa se dezvolte , fara a urmari doar sa puna mana pe bani , vor avea de suferit . oricum , chiar daca ma afecteaza si pe mine [ cred ca fiecare incepator s-a gandit la masura 141] sunt de acord cu marirea plafonului la 45, sau la 50 de stupi ca sa fie o suma rotunda, ca se se trieze speculantii si sa se indrepte spre alta ramura ! numai bine !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde iosca » 31 Aug 2011, 08:53

akmm scrie:Eu cred ca pe total tara s-a atins deja un oarecare numar de familii de albine.E posibil sa fie oarece inghesuiala pe programe de apicultura

Este, intr-adevar, o inghesuiala de nedescris pe programele europene in acest domeniu ( pana anul acesta se calcau in picioare pe holurile OJCA in timpul sesiuni pt 141, in aceasta vara, in timpul sesiunii pt 112, nu-mi venea sa cred cata lume era acolo zi de zi. Pe multi ii cunosc si n-au nici lazi goale, dar spun ca nu se mai obosesc ei doar pt putinul de la 141), dar daca s-a atins deja un oarecare nr de stupi la nivel de tara, cred ca suntem toti de acord ca acest numar exista numai scriptic, faptic nu stiu daca depasim jumatatea lui.

Oricum ar fi, nu coeficietul de rentabilitate poarta vina pt situatia asta, pt ca asa il lovesti si pe cel care merita si pe cel care nu merita.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde barbu radu » 31 Aug 2011, 10:22

fratilor s-a ne intelegem:Romania contribuie la bugetul comunitati europene? cit la suta din fondurile europene au fost absorbite pina acum??????? S-a creasca coeficientul de calcul mi se pare o Mare,mare prostie..........
barbu radu

Mesajde pngflorin » 31 Aug 2011, 10:49

modificarea calcului pentru UDE, e doar la albine s-au este valabila si in cazul vitei de vie.

nu am gasit pe saitul lor asa ceva.....
pngflorin

Mesajde jimm » 31 Aug 2011, 10:56

pe site
http://www.madr.ro/pages/page.php?self= ... &tz=011304
la SO 2007, anul aplicarii 2010,2011 la familii de albine UDE/cap - 0,045 ?
Ce se intelege din asta? ca se va aplica din 2012?
jimm

Mesajde barbu radu » 31 Aug 2011, 11:49

jimm.....jimm...tot ce ai postat tu sunt date contabile referitoare la productie pentru a putea calcula(determina)veniturile....
barbu radu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Aug 2011, 12:59

Astazi am vorbit cu seful de la ACA pe municipiul Arad !!! si dansul mi-a spus ca deocamdata este la nivel de zvon !!! oficial NU INCA !!!
ce mi-a spus mai interesant este ca la masura 141 nu se modifica nimic !!! doar la 112 !!! mai vedem !!! sanatate maxima !!!
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 31 Aug 2011, 16:33, modificat 1 dată în total.
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde echo » 31 Aug 2011, 15:03

Mi-se pare o prostie, daca este adevarata aceasta "masura"

Pai care e scopul acestori masuri? Atragerea fondurilor europene ? Daca da, atunci ce facem , le punem piedici?

Se vede clar tampenia "sa moara capra vecinului" vre-un destept cu creionul rosu, s-a gandit el... "baaa da multi au mai luat fonduri pe apicultura.. ba bagaia-si in... ia sa le punem o piedica.."

Adica nu se uita de scopul principal - atragerea banilor? Pana la urma este clar ca din toate aceste fonduri nu toate vor genera crestere in agricultura, dar macar o parte daca o fac tiot e o chestie..
Avem suspiciunea ca o parte din fonduri se cheltuie pe... ciocolata?? ei si? nici asta nu e chiar asa rau, ca doar si ciocolata aia are TVA, magazinul plateste o taxa, o acciza... deci banii se misca.. atata timp cat sunt bani.

Pe de alta parte, proiectele pe apicultura nu au scos din circuit alte proiecte pe.. struti, broaste, melci, curci, vaci, etc... Ca daca se intampla, atunci inteleg, "ba ajunge atatea albine ca ne omoara strutii, ia sa le mai facem si astora loc".
Dar cand "majoritatea" banilor pe 141 vin pe proiecte de apicultura si altele nu sunt, atunci care e problema???

Ca apar "pseudo-stupari" nu e o problema atata timp cat banii intra in tara , dar pierderea unor fonduri posibil acceasibile (printr-un fel sau altul), banii ramanand in buzunarul lu' tanti Europa, este o MARE problema...

Gandire si viziune obtuza.... sper totusi sa ramana la nivel de zvon si nimic mai mult...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Ioan Guist » 31 Aug 2011, 16:10

Daca e asa, cu reducerea la juma a valorii stupiilor in UDE, care o fi logica?
Sa zicem ca au acceptat sa cresca la 40 000.Bun.Dar acum ce facem cu normativul? Adica tot pe acelasi nr de stupi la instalare mergem?Pai nu ca...pana acum s-a dat 25 de mi la 170 de familii la constituirea fermei de la tara cu tanarul la pachet.Acum, sa se dea dar... sa se si ceara o crestere ceva .Ca ... astia(romanii) se muta toti la tara si nu mai avem pe nimeni in discoteci la oras.
Haideti sa vedem ce si cum va fi reglementat.Acum ...ce sa zic si sa... ia tot militianul si tot bugetarul de la primarie si prfectura sau de la scoala de fete, banii pe apicultura iarasi nu e in regula.Trebuiesc reglementate de asa natura incat sa fie potrivite pt apicultor si cel ce vrea realmente sa faca apicultura si nu pentru orice loaza ce face un dosar.
Uite o dovada: La PNA s-a decontat 5 000 de familii si omu nu avea in afara de burta si fameglia personala nici-o familie de albine.Acum se deconteaza max 125 / cap de bizon apicol.O fi bine ? o fi rau? Pai ala cu 5000 la smecherie lua fata cu dosarul la altii ce incearca sa o faca pi bunii.

Zic si io .Sa se injumatateasca nu e in regula.Ca tanarul nu are ferma de 400 de familii.Asa ca tot la 20 000 aplica.Numai ca ma ia cu tremurici la gandul ca se ia 40 000 tot de catre cei cu ...mapa.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde leopreda » 31 Aug 2011, 16:22

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine! Mam inregistrat special ca sa pricep asta.
Daca vor fi tot 6 UDE, adica de data asta 134 de stupi baza de plecare, pt care nise da 12000 de euro, inseamna ca diferenta pana la 40000 de euro, de 28000 de euro, s-ar acoperi cu 7 UDE, adica alte 156 bucatzi. De aici avem 134+156 = 290 de familii necesare pt. 40.000 de euro. La care adaugam 4 UDE cresterea, in caz ca se mai mentine conditia veche, deci alte, 89 de familii... iese ca trebuie sa ai in anul III 380 familii. 380 de familii in final ptr 40000 de euro.

Am dreptate?
Daca nu, cum calculeaza colegii care vorbesc de 470-500 de familii???
Ultima oară modificat de leopreda pe 31 Aug 2011, 16:43, modificat 1 dată în total.
leopreda

Mesajde iosca » 31 Aug 2011, 16:42

ves.lucian.zabrani scrie:Astazi am vorbit cu seful de la ACA pe municipiul Arad !!! si dansul mi-a spus ca deocamdata este la nivel de zvon !!! oficial NU INCA !!!
ce mi-a spus mai interesant este ca la masura 141 nu se modifica nimic !!! doar la 112 !!! mai vedem !!! sanatate maxima !!!

Daca se modifica nr de familii dintr-o/un UDE, se modifica obligatoriu pt toate masurile care au ca baza UDE-ul, n-are cum sa se modifdice diferentiat pe masuri.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE