Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate trai doar din apicultura?

Mesajde Adi Hodis » 03 Noi 2011, 19:28

paul scrie:...In legatura cu contrele ,cred ca am fost interpretat absolut gresit !!! Nu am avut si nu am in intentie sa ma contrez cu nimeni pe acest forum !...

Nuuu ... nu in sensul asta era postarea cu " paharul si contrele ".
Din toate cele scrise pe acest topic, unele reprezinta partea plina a paharului, adica informatiile folositoare, la acestea sa priviti, sa le acordati importanta ... iar contrele dintre useri ( ele mele si alte altora ) sa le ignorati.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 03 Noi 2011, 19:58

popik50 scrie:Domnule Adi Hodis vreau sa va asigur ca la mine nu este primul an cand am stupi. Am mai avut cu vreo 14 ani in urma timp de 3 ani dupa care a trebuit sa ii vand pentru ca am plecat la scoala si nu mai avea cine sa vada de ei .
Anul acesta am inceput din nou si vreau sa va asigur ca nu mi-a roit niciun stup pentru ca am intervenit cant trebuia la ei. Iar daca as fi in situatia pe care o prezentati am sa va sun si am sa va intreb ce trebuie sa fac. Dar cred ca voi primi un raspuns pe masura asa ca voi apela la prietenii care iubesc incepatorii :D

Bun asa, ca ati mai avut stupi timp de 3 ani ... rau este ca nu ati specificat asta din prima postare si mai rau va fi daca veti ajunge in acea situatie, sa ma sunati.Inseamna ca veti fi nepregatit.
Credeti ca am ceva impotriva incepatorilor ? ... nu am nimic atit timp cat nu calca in strachina precum dumneavoastra in postarea de mai jos.
Nu mi se pare corect sa ceri ceva unor oameni respectabili iar dupa ce acestia va raspunde ... sa-i numiti " stupari de ocazie " ...
Va rog sa recititi postarea, ultimele doua propozitii privindu-le ca si cum le-ar fi scris altul.
popik50 scrie:Este domnilor cineva de aici care se ocupa ca si afacere doar de albine fara alte venituri din alta parte? Si daca da, as vrea cateva detalii despre :numar de familii .transport pastoral in regie proprie, face stationar , ce produse vinde , are sau nu si angajati , ce experienta in domeniu are si altele ...Sau aici majoritatea sunt numai ''stupari de ocazie'
Vreau informatii ca doar pentru asta e acest forum :)'

Va aduc la cunostinta ca unii dintre cei ce v-au raspuns sint printre cei mai buni in apicultura, de pe acest forum ... nicidecum stupari de ocazie.
Acum ce parere aveti ?.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 03 Noi 2011, 20:14

mibu scrie:cucule ,leatule ! mai usor dom 'le ! hai sa-i invatam pe copii astia ,nu cum spunea un filosof pe aci sa-i ,''intarcam'' !
...

Mibu-le ... dragule :) ... faci confuzie intre invatzat si ... intzarcat.
Las´ ca se va intoarce roata si la randul dumitale, sper ca vei da sfaturi unor incepatori pina vor ajunge cu v´o doi ani de stuparit, vreme la care ... daca incepatorul va mai intreba " unde trebuie sa fie rama cu pastura " ... cred ca iti vei schimba opinia actuala.
Mai ales daca tel. iti va suna in momente total nepotrivite ... daca mesajele private + messengerul te vor sacai cu intrebari despre notiuni elementare.
Inseamna ca doi ani ... s-au dus degeaba pt. ala ... invatzacelu´. :(
Adi Hodis

Mesajde gica » 03 Noi 2011, 20:57

mibu scrie:cucule ,leatule ! mai usor dom 'le ! hai sa-i invatam pe copii astia ,nu cum spunea un filosof pe aci sa-i ,''intarcam'' !
din apicultura se poate trai !fara discutii ! depinde numai de pretentii!!! in rest edoar teorie sau cum sa ne bagam in seama !!!

Incepe matale sa ne inveti.
Promit solemn ca ma scol la 6.00 dimineata,ma spal pe fata,prin urechi,pe gat,pe dinti,ma imbrac frumos,tai unghiute,iau batistuta si la 7.00 trec la calculator.
Crede-ma pe cuvant de onoare ca asa voi face.Pentru ca deja am probleme.Nu se poate ca in anul asta calendaristic sa am 5000 de lei pierdere (estimativ la 31 decembrie 2011) la 140 de stupi.
De profit nu mai vorbim.Asta este o speranta pentru la anu.
Am scris adevarul gol golut.Iar la bani tin o evidenta zilnica la sange inclusiv transportul dus-intors pana la stupi.
gica

Mesajde alexandrucucu » 03 Noi 2011, 22:18

Sa nu dezarmam am avut si ani mai prosti. Am avut un an in care pe 1 nov ma plimbam printre stupi si nu puteam sa ma opresc din plins. A venit un vecin sa ma intrebe daca a murit mama, am tacut si ma lasat in pace. Cred ca suntem prea ambitiosi sa renuntam .
alexandrucucu

Mesajde mibu » 03 Noi 2011, 22:46

Domnilor buna seara ! Eu cred ca inainte de toate aceasta indeletnicire nu este una oarecare !
Este o pasiune pe care nu o are oricine !
Apoi de la un moment dat incepem sa ne gindim la cistig din ce in ce mai mult ! Si as putea continua dar sint sigur ca le stiti destul de bine si sigur as plictisi !
Vreau sa va mai spun un singur lucru : la terminarea unor studii un dascal ne-a spus : -sa inveti pentru tine dar sa stii pentru toti!
Si ma gindsc ca timp de 30 de ani nu m-am saturat sa-i tot invat pe incepatori ! In postarile mele anterioare esenta este printre rinduri !
Sa ne mai cunoastem putin si mai 'vorbim'!
P S ! Sunt de acord cu programul lui gica cu un mic amendement-desteptarea nu la 6 ci la 5 !
Sara buna !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde cristi_vidican » 04 Noi 2011, 08:00

Daca mana-ti arata asa, se poate trai bine din apicultura.
A cui e mana? Parca e data prin tinctura de propolis
Scuze ...., ca am folosit-o fara permisiune!
Fişiere ataşate
mana de apicultor.jpg
Ultima oară modificat de cristi_vidican pe 04 Noi 2011, 08:31, modificat 1 dată în total.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde valter » 04 Noi 2011, 08:10

Mana asta am stranso nu demult...insa am recunoscuto dupa coltul la camesa. :lol:
valter

Mesajde proapis13 » 04 Noi 2011, 09:19

valter scrie:Mana asta am stranso nu demult...insa am recunoscuto dupa coltul la camesa. :lol:

Mi se pare mie sau e mana lui Pupemea??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde victor s » 04 Noi 2011, 09:20

sunt sigur ca am mai vazut mana si sigur am strans-o si eu...sper sa nu ma insel! este unul dintre cei mai cei... !
o fi a lui Pupe? mai nou, Ioan Guist? iar daca n-o fi, in mod sigur este un alt apicultor cel putin de acelasi calibru...tot respectul !
proapis, fratele meu de la Dunare, am postat in acelasi timp...
victor s

Mesajde Adi Hodis » 04 Noi 2011, 10:10

mibu scrie:Domnilor buna seara !
1.Vreau sa va mai spun un singur lucru : la terminarea unor studii un dascal ne-a spus : -sa inveti pentru tine dar sa stii pentru toti!
2.Si ma gindsc ca timp de 30 de ani nu m-am saturat sa-i tot invat pe incepatori ! In postarile mele anterioare esenta este printre rinduri !
3.Sa ne mai cunoastem putin si mai 'vorbim'!
P S ! Sunt de acord cu programul lui gica cu un mic amendement-desteptarea nu la 6 ci la 5 !
Sara buna !

Domnule Mibu buna dimineata !
Trebuie sa va spun mai multe lucruri, incepand cu:

3. Foarte de acord, sa va cunoastem, asa este corect, sinteti de acord ? ... d´aia exista sectiunea de prezentare viewforum.php?f=15 unde noi ne-am prezentat ... d-vs nu dar ... nu-i obligatoriu.
2. Felicitari pt. reusita, erati obligat prin asumarea acelui angajament ( semnatura ) si ati fost/sinteti platit sa-i invatati pe incepatori ... dar ati facut-o benevol si gratuit cu cei ce trebuiau sa absolveasca ( aia care n-au putut fi intarcati ) ?.
Dupa examene ... fiecare cu cat a invatzat ... nu-i asa ?.
Noi o facem benevol si gratuit pe acest forum dar, atit aici cat special in privat ... nu-i obligatoriu.
1. Oare nu ne incadram in sfatul d-lui dascal ? ... incercati sa observati esenta printre rindurile forumurilor chit ca ... nu-i obligatoriu.

O zi buna !.
Adi Hodis

Mesajde alexandrucucu » 04 Noi 2011, 10:57

Apicultura devine o afacere mai mica sau mai mare in momentul cind dupa un anumit timp mai ramine un bidon si nu ai ce face cu el si vinzi. Priceperea, ambitia poate orgoliu te face sa mergi mai departe. Cit de departe ramine de vazut. Mai este o categorie de stupari, cei care am crescut printre albine si am invatat de mici ce inseamna apicultura. Categoria asta poate este mai refractara la noutatile din apicultura de genul...stupul viitorului sau mai stiu ce are fiecare in cap. Sa nu fiu inteles gresit daca este ceva care sa-mi usureze munca e binevenita. Un singur lucru este cert cu cit incercam sa aducem albina la stadiu de industrie cu atit o distrugem mai repede sunt destule exemple. In final cu ani si mai buni sau mai prosti sau chiar aproape de dezastru totusi ramine o afacere.
alexandrucucu

Mesajde jenica67 » 04 Noi 2011, 15:16

Cred ca se pune putin problema, cu accent numai pe faptul, daca se poate trai, nu se pune accentul si pe modul cum se poate traii. Si fiecare are alte pretentii, despre nivelul de trai. Eu personal cred ca, se paote trai si din 50 de stupi, dar sa zicem cu un venit mediu de 600-700 de lei pe luna, si se poate traii cu 500 de stupi la alt nivel.
jenica67

Mesajde mibu » 04 Noi 2011, 17:13

adi ai dreptate ,ma voi prezenta ! dar asta nu schimba cu nimic situatia ! pina una alta ca sa ramin pe subiect ma simt nevoit sa repet -se poate trai din apicultura , mai bine sau mai putin bine ! diferenta o va face gradul pretentiei !
s-auzim de bine !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde jenica67 » 04 Noi 2011, 21:14

Hai sa vedem ce zic si strainii, despre aceasta tema, si asta prin cuvantul unui cunoscut apicultor francez, care a tinut si niste cursuri importante in Romania :
jenica67

Mesajde mibu » 04 Noi 2011, 21:58

interesant acest interviu ! totusi mare parte din parerile si sfaturile expuse le stim si noi foarte bine ,ba mai mult se si respecta numai ca acolo unde nu se intimpla vina este doar a lipsei banilor ! in rest nu e cazul sa mai facem comparatie cu altii !
P S! e usor sa dai sfaturi !!!
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE