paul scrie:Un Gica (profesor in apicultura) spunea ca vara se stupareste, iarna se fac alte ... diverse lucruri !
Aia o faci cand esti suficient de bun apicultor si ti-ai facut treaba suficient de bine in toamna.
paul scrie:Un Gica (profesor in apicultura) spunea ca vara se stupareste, iarna se fac alte ... diverse lucruri !
lucky5strike scrie:paul scrie:Un Gica (profesor in apicultura) spunea ca vara se stupareste, iarna se fac alte ... diverse lucruri !
Aia o faci cand esti suficient de bun apicultor si ti-ai facut treaba suficient de bine in toamna.
lucky5strike scrie:Pare o unitate mica. Ce te faci daca a dat in puiet?
Paradigma: sa arate asa dupa 1 februarie... iar ghemul sa apara oleaca mai lungit pe interval, daca tot s-a facut stramtorare.
Atunci nu mai trebuie turte.
hive scrie: .La asa vreme se poate scutura o rama goala-inlocuita cu alta de la rezerva,si de ce nu facut o reorganizare a cuibuluidar mare grija la cei care au puiet
![]()
gica.mosu scrie:Eno,esti mai nou pe forum...Intra pe pag pers a mea pag pers fila 7-8 si citeste atent(vezi cum fac eu)+ n pareri pro-contra....Si atentie...Cand au puiet si sunt temp de-5-20*....pa..., albina nu parasesti PUIETUL pt a se deplasa in spate(uita de dinamica ghemului)....acolo crapa pe puietAsa ca mai bine,in 2-3min rezolvi tb si-i pui ce ai (o turta s-au rama'ncap)decat sa-l gasesti tapan
![]()
P.S cititi pe ac topic fila 4-7...Spor G.M....
gica.mosu scrie:Eno,esti mai nou pe forum...Intra pe pag pers a mea pag pers fila 7-8 si citeste atent(vezi cum fac eu)+ n pareri pro-contra....Si atentie...Cand au puiet si sunt temp de-5-20*....pa..., albina nu parasesti PUIETUL pt a se deplasa in spate(uita de dinamica ghemului)....acolo crapa pe puietAsa ca mai bine,in 2-3min rezolvi tb si-i pui ce ai (o turta s-au rama'ncap)decat sa-l gasesti tapan
![]()
P.S cititi pe ac topic fila 4-7...Spor G.M....
gica.mosu scrie:...Florine,trece te rog in avatar o loalitate,pt ca sa poti primi niste info corecte....Daca e asa cum zici,vine frigul,solutiea =rama'ncap ca in poze(doar capacite), cu mentiunea -folia sa fie cu,5-10 cm mai mica decat suprafata stupului-podisor...
Mege foarte bini si apifonda apoi ....
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori