de Ioan Guist » 07 Noi 2011, 22:07
Mai baieti, mai colegi,
ce e asa greu? Cand vine cineva si te intreaba daca poate trai din urmatoarea ...meserie, nu poti sa-i spui in doua fraze: Da ba poti!.Ca nu sti daca omu e ...intreg la cap sau la fizic.Nu sti daca are vasta la cre-si permite sa riste 5 ani sa zicem.Cum sa zic, suntem pe net si nu ne cunoastem.Putem sa scriem vrute si ne vrute.Da! ba se poate sa traiesti din apicultura.Ca uite si astazi sunt albine plimbate in toata lumea.
Chestiunea nu e asa ...neagra si ...alba.Nu e... da si nu.Am vazut in 1o ani de apicultura multi doritori sa o ia pe picioare propii pe linga albine.Acum nu mai sunt.Astia nu sunt nici pe net.Daca-i intrebi pe ei ...o sa zica ca nu se poate.
Acilea pe forum de apicultura , vi si zici: Se poate??.Ca eu vreu si am chef!!Ce sa zica asta ce scrie pe acilea? Ca ...ba frate , vezi ca e grele...ca ai de strans cureaua...ca nu e chiar aritmetica simpla...ca sunt multi care au incercat ca ... alea alea.
Daca cel ce da din tasta nu sare sa-ti cante tie la lingurica, cu ..."foarte bine leatule, brici ca ai luat lozul cel mare, ai nimerit in oala cu cacao, esti cel mai bun...poti sa te culci, ia o bere si calculeaza ca deacum curge" si incearca sa regleze chestiunea pe ...dus rece, nu inseamna ca e speriat de concurenta.
Altfel.De doi ani vin pe net, o generatie de noi apicultori ce le au cu calculele si mai putin cu rabdarea.Va rog sa ma credeti ca am cumparat pana acum 9 sau chiar 10 stupini de la oameni ce ...au vrut sa traiasca din albine.Am cumparat cu rame,foite, bidoane,furculita,dalta, afumatoare...tot.Au sarit in sus ca au scapat de ele.Am cumparat familie de 3 rame in aprilie cand ale mele erau pe 8.
Acilea nu merge cu 2x2 fac 4.E grele.E... 6 ani de forum si de informatie pe net.Ca sa ce? sa descoperi ca pana nu treci prin ele nu sti nimic.
Va rog sa intelegeti! nu are nimeni nimic cu nimeni.Doar ca e greu sa zici cu mana pe inima unui no-name, unui anonim, "da ba ! ce mai astepti? ia si tu 200 si fa bani"
Peste toate astea vine unul sau altul si baga batul prin gard.'tz vine sa te sui pe pereti.
Si uite asa...te lasi de toate si te iei de ale tale.
Retineti.Foarte important.Apicultorii ce traiesc astazi din albine, au ajuns unde au ajuns , in perioada cand nu exista internet.Si...cartiile se dadeau cu ...imprumut.
Sunt curios cand apare primul traitor din albine , crescut pe net.Personal am o teorie.Nu se poate.
Succes fiecaruia!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .