Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultura după IMPOZITARE. Încotro?

Mesajde horia_ch » 21 Feb 2013, 14:43

Poate că are dreptate, însă:
- familiile nu mai sunt puternice, de ceva ani, din cauze de condiţii naturale (ori nenaturale).
- culesurile abundente sunt doar în vise.
- condiţiile climaterice sunt cum vrea Domnul. În ultimii ani Domnul a vrut puţin altfel, se pare.
- umblatul în pastoral aşa cum zice el costă. Mult. Uneori mai mult decât îţi poţi permite.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde cristi_vidican » 21 Feb 2013, 15:09

Cred că cei cu impozitarea s-au uitat la filmele lui Dan Mărgărit și au zis, dacă el face atât (200 kg/stup) doar de la rapiță și lucernă, cât fac românii în plus de la salcâm I, II, III, IV, tei, fâneață, FS și ce-o mai avea patria noastră bogată. :shock:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde filip » 21 Feb 2013, 15:13

Eugen
Daca toate ar fi MOKA ,atunci productia de 100Kg per fam as fi de acord sa se impoziteze.
Dar tu ca apicultor platesti 24%TVA la tot ce cumperi,platesti taxe locale,taxe pe norma de venit.
Si fiti atenti aici:
http://www.agrobroker.ro/stiri/comunica ... torii-2259
La RECHINI locali nu le convine ca impozitul pe venit merge la centru
filip

Mesajde Stefan_D » 21 Feb 2013, 17:32

Fratilor,

Am doua rugaminti, cine ma poate ajuta?

1. Unde in vechiul codul fiscal scrie despre exceptarea apiculturii de la platirea impozitului?
2. Unde un noul cod fiscal scrie despre impozitarea apiculturii incepand cu 2013?

Multumiri
Stefan_D

Mesajde lucky5strike » 21 Feb 2013, 20:12

Da click aici - http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Le ... e_2013.htm
Apoi apesi ctrl+f si scrii la cautare - ART. 42 k)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde so-ri-pan » 23 Feb 2013, 00:00

Astazi la Campina, cu ocazia deschiderii a celei de a VIII-a editie a targului, in afara de elogiile aduse organizatorilor care fie vorba intre noi, le meritau, PRESA a insistat pe tema impozitari, luand interviuri de la apicultori, atat de varste "fragede", cat si de la "babaciuni".
Nu stiu cat o sa fie reflectat pe TV-uri sau la RADIO. Cert este ca starea de spirit era ... "sictir"!!! Lumea era preocupata de achizitii pentru 49 de stupi :o . Comerciantii erau dezamagiti de vanzarile de azi!!! :shock: . Recunosteau la unioson ca "E NORMAL". :shock:
so-ri-pan

Mesajde Adi Hodis » 23 Feb 2013, 01:03

eugen. scrie:ioi........... ce zice Batranul azi pe Facebook :
Peter Janos: Copii adevarul este ca in conditii foarte bune (familie puternica , Culesuri abundente , conditii climaterice potrivite si umblind in pastoral ) mierea extrasa de la una familia poate fii una suta kilograme de miere de calitate. :!:
Asta trebuie impozitat fratie !

Adevarul care vrea el sa-l etaleze, este conditionat ... doar scrie clar. Iar de la conditii si pina la infaptuire ... cale lunga si cu nepotriviri este. Chiar daca se face pastoral.
Nu cunosc contextul in cadrul caruia a scris aceste conditii ... dar aici, pe tema impozitarii, NU ARE NICI O RELEVANTA.
Conditiile foarte bune, din pacate, NU se regasesc in toate zonele Romaniei. Zone in care sint foarte multi stupari care practica apicultura in stationar. Ultimii doi ani, au fost slabi spre foarte slabi productivi in zonele afectate de seceta.
Asadar acesta este adevarul, la care nu trebuiesc conditii foarte bune ... si poti sa-l intalnesti si umbland in pastoral.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde so-ri-pan » 23 Feb 2013, 01:41

Adi,
Nu intelegi frate ca omul zice ca numai daca iei de la el cutii "de belea" ai si miere!!?? ;)
Tratati asemenea postari cu sictir! Nu e cazul sa va mai formalizati cu toate prostiile unor indivizi de doi lei!!
Cred ca babalacul a luat-o razna :o Rozaaa frateeee!!!
so-ri-pan

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 23 Feb 2013, 14:37

ATENTIE ARGESENI: VINERI 1 MARTIE AVEM SEDINTA LA PITESTI!!!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde Donbazil » 23 Feb 2013, 16:57

Sal'tare!
Alooooo!
Domnu' Stoenescu, chear ne crezi niste tampitzi care nu stiu sa citeasca?.....Cu ce ai cotribuit dumneata la acest subiect?.....Dai citate din alti "autori", deci : care-i parerea dumneatale?.....
Eu daca nu vreau sa ma exprim sau daca am o parere diferita, tac - dar dumneata de ce insisti?.....Ce vrei sa ne sugerezi?....
Sau doar doresti sa vada lumea ca existi?....
Asta-i la noi la romani: unii ridica si altzii striga : Heii-ruppp..... :evil:
Sal'tare la toata lumea!
Donbazil - Faget

* Nota! Au fost sterse acele citate!

P.S. Si ca sa nu fiu acuzat ca doar critic si nu-mi exprim parerea, iata: eu sunt de parere ca "parerea" conducerii ACA este cea corecta. :idea:
Acuma puteti sa ma injuratzi.......Dar nu uitati ca ACA reprezinta marea majoritate a stuparilor din tzara asta iar alte acsociatii sau federatzii reprezinta doar pe cei catziva interesatzi.....Iar ceilaltzi, neafiliatzii care-si dau cu parerea ......NU REPREZINTA NIMIC! :evil:
Donbazil

Mesajde puiutu » 23 Feb 2013, 19:47

Am si eu o intrebare. Nu are legatura cu impozitarea dar in mod cert cu apicultura si cu posibile venituri din apicultura.
Stie cineva ceva de subventia pe motorina?Mai este un subiect de actualitate sau o trecem si pe asta la amintiri? :shock:
puiutu

Mesajde ilalexandru » 23 Feb 2013, 22:17

In gura politicienilor vad ca exista. In realitate...nu! Pe semestrul trei s-a decontat doar o treime din suma cuvenita. Intr-un an, maxim doi, o sa ajungem la concluzia ca pe vreme lui Boc am trait in RAI. In ianuarie am fost pana la bucuresti...am bagat benzina cu 5,56 lei. Azi alimentare din acelasi loc...6,01. Iar daca socotesc numai cresterea la benzina si curentul electric fata de 1 ianuarie 2013, deja ultima marire de salariu s-a dus. Ai aud si faptul ca verificarea la un pavilion ma costa vreo 300 lei. Anul trecut am platit vreo 180 lei. Impozit la primarie cu circa 150 lei in plus. Pot sa dau si de 10 ori mai mult...ca nu-i problema. Dar sa ma ajute si pe mine...NATURA. Nu am avut zbor pana acum si se anunta in continuare 3 luni de "cacao". Daca o sa fie un an calamitat la salcam si nu se va scoate macar 12-15 kg pe familie, va fi jale pentru toti. O sa trebuiasca sa vindem familii ca sa platim impozitul. Oare cine o mai cumpara?
Legat de suta de 100 kg de mai sus.... au fost ani (perioada 2009 -2001) cand la familia de pe cantar am scos si 110 kg intr-un an. Deci se poate! Insa media atunci pe familia de albine mi-a iesit de vreo 60 kg. Adica aproape la jumate. Dar de atunci media mea a luat-o tot in jos...numarul de stupi a crescut, media a scazut. De ce nu vine doamna aia din guvern sa-mi vada caietele mele cu notite si sa vada ce inseamna sa ai 200 de familii de albine si sa scoti miere doar la 60-70% din efectiv? Sa vada si ea ca am ajuns sa zic ca daca scoatem 15 kg la salcam, 10 la tei si 15 la florea soarelui(in pastoral), ca avem parte de un an extraordinar de bun. Anul trecut am avut parte de un an prost - spre bun. Anul acesta...oare cate familii mai am?
ilalexandru

Mesajde puiutu » 23 Feb 2013, 22:34

Din gura politicienilor am auzit si eu.(N-am inteles nimic). Credeam ca pot sa aflu ceva concret de la apicultori.
Poate ne ajuta DONBAZIL. Spun asta deoarece in anii trecuti era bine pus la punct in legatura cu subiectul.
Revenind la politica asa ne trebuie cand punem botul la toate minciunile. Poporul( in numele caruia se lupta politicienii :lol: )nu a invatat nimic din toti acesti ani.(astia sunt cu ochii pe ciolan, promit mult si nu fac nimic). Chiar ati crezut ca PONTA, ANTONESCU SI CONSTANTIN o sa bage mana in buzunar sa ne procopseasca pe noi? :?:
P.S. Atentie la ce promit peste 4 ani sau cand naiba or mai fi alegeri. Nu de alta dar poate ne promit ca ne extrag ei mierea din stupi sau vor pune ei fundul la bataie atunci cand mai vine vreo albina mai cu capsa pusa. :lol:
puiutu

Mesajde lucky5strike » 24 Feb 2013, 23:24

Tema subiectului: incotro apucam cu apicultura in conditiile astea, de cateva luni incoace...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 25 Feb 2013, 19:52

lucky5strike scrie:Tema subiectului: incotro apucam cu apicultura in conditiile astea, de cateva luni incoace...

Un Kg de miere /fam in minus , ca impozit,conteaza foarte putin spre deloc intr-o tara normala ..., la noi din Kg-ul meu de miere ,probabil, o pitipoanca isi va lua o geanta ...
Cu fonduri sau fara , cu impozit sau nu ,cu seceta sau nu cine e apicultor va continua .
nae

Mesajde akmm » 27 Feb 2013, 09:05

so-ri-pan scrie:
akmm scrie:
pin scrie:Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.
Parerea mea este ca va agitati degeaba. Cred ca se doreste de fapt constrangerea celor cu peste 50 familii sa isi infiinteze forme juridice de organizare pe care sa le impoziteze

Al' mai citit nu poate sa ataseze si articolul care spune asta?

Akmm, este a doua oare cand incerc sa ma fac inteles de catre tine. Consider ca, din postarile tale citite cu atentie, esti inteligent si cu capacitate de analiza. Este important nu sa nu fim impozitati. Suntem de acord sa fim si noi in randul "contribuabililor". Ideea este ca NOUA NU NI SE RECUNOASTE VALOAREA PRESTATIEI IN INTERES PUBLIC. POLENIZAREA!!!
lA CAT ESTI DE INTELIGENT NU CRED CA E NEVOIE DE ALTE COMENTARII.

Desi asta cu inteligenta e un fel de :bai desteptule, tot nu mi s-a raspuns la intrebare.
Daca tot suntem oameni maturi atunci sa gasim precizarea care spune:,,Legea despre care vorbiti nu se aplica in cazul pfa sau societate comerciala.''Eu asta am intrebat.
Nu e nevoie de prea multa inteligenta sa accepti ca apicultorul presteaza deja o munca in folosul comunitatii prin polenizarea pe care o face albina, aceasta constituind de fapt o impozitare indirecta, si ca atare orice impozitare suplimentara este o tampenie pe care o poate justifica numai cineva lipsit de buna credinta.
Eu gandesc asa: se intampla ceva in jurul nostru daca absolut toti renunta la albine? Dupa ce gasim raspunsul poate vom si continua ca societatea in ansamblul ei are nevoie de apicultori, adica sa-i incurajeze si nu sa-i impoziteze.
Nu particip la mitinguri/demonstratii/proteste/intalniri de nici un fel.Pentru asemenea demersuri chiar ai nevoie de interlocutori carora sa te adresezi.
Ii las pe cei 7,4 milioane de asta vara sa o faca.Cred ca sunt destui.Parerea mea.
PS
Nu intentionez sa intru in conflict cu alte soiuri de agricultori.E adevarat si ciobanii daca se lasa de capre suferim, numai ca acolo prin inmultire necontrolata dispare orice sursa de hrana/pasune.In cazul stuparilor prin inmultire exagerata sufera numai ei.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE