Sal'tare!
Usor de pus aceasta intrebare.....Mult mai greu de raspuns la ea!
Pai in primul rand, eu m-am apucat de apicultura pentru ca de mic imi doream sa am si eu miere, pentru ca fiind copil sarac mi se parea ceva extraordinar.....Si Doamne, cat ma bucuram daca primeam vreo bucatzica de fagure sa gust si eu.
Mai tarziu am aflat ca pe langa faptul ca e buna, este si foarte sanatoasa....
Am vazut la un vecin care avea stupi, cum lucreaza si am constatat ca nu e prea dificil.....La o vita sau o pasare trebuie sa-i dai de mancare, s-o adapi, s-o slobozi, s-o aduci acasa, s-o mulgi si toate trebuie facute zilnic si la ore fixe, cu albina n-ai astfel de probleme....Daca azi n-ai chef sau nu poti, rezolvi maine, nu se poate intampla mare nenorocire....
Am citit o carte de apicultura si am inteles ca poate deveni rentabila....
" Munca ei ( a albinei) o folosesc spre sanatate si regii si oamenii de rand" (vechiul testament).
Am incercat, am perseverat si, Doamne-Multzam, am reusit.
Au fost ani in care am iesit in paguba, nereusind sa-mi scot investitziile, au fost ani in care abia mi-am scos cheltuielile, dar au fost si ani in care am castigat foarte bine si vorba unui amic, cand nu mai aveam bani, mai schimbam 100 de marci - sau mai nou - de euro....
Nu sunt sigur ca am gasit raspunsul exact, da' acuma atata mi-a venit in minte.....Sunt mult mai multe motivele care m-au determinat sa ma fac apicultor si sa ma tin de asta, cu toate ca am mai multe hobby-uri, dar apicultura mi-a adus cele mai mari satisfactii...
Sal'tare!
Donbazil - Faget