Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Unde vindem mierea si cu ce pret?

Mesajde gica.mosu » 25 Noi 2015, 09:50

proapis13 scrie:Daca ai terminat perioada de monitorizare si asta in cazul in care ai avut fonduri europene inchizi II..
Mergi cu hartia la primarie si treci familiile de albine pe persoana fizica si urmezi procedurile de autorizare

...Multumesc frumos Mariane....Eu am si PF si I.I...iar daca le inchid=nu mai pooooot vindi mat biologic-stupi,matci,roi :idea: (cu acteee) asadar tb e naspa intr-un fel :!: :mrgreen: ...Am mai vandut de acasa n Kg de miere dar.....Cand am avut fondurilii=am dat si la procesatori...amu la ce preturi sunt ...nu-mi convini=net :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 25 Noi 2015, 18:35

gica.mosu scrie:...Multumesc frumos Mariane....Eu am si PF si I.I...iar daca le inchid=nu mai pooooot vindi mat biologic-stupi,matci,roi :idea: (cu acteee) asadar tb e naspa intr-un fel

Mai ai si varianta a doua,ramai cu o parte din stupi pe PFA sau II cu toate actele in regula
Oficial si legal poti ramane doar cu fam de albine obtinute prin fondurile europene ...dar nu mai poti accesa PNA...
Varianta a doua te inscrii pe alta vatra cu minim 25 fam de albine si ceri autorizarea sanitar veterinara si restul...
Adica,pe persoana fizica,inscrierea in asociatie,autorizare,crotalii .carnet de stupina,carnet de comercializare,etc...etc...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica.mosu » 25 Noi 2015, 19:19

....Am autorizare sanitr-veterinara atat pt I.I cat si pt PFA....La piata tb sa am ATESTAT de PRODUCATOR si n acte...P.S nu am nevoie=nu ma intereseaza nici un fel de...PNA sau altele(am di toati inclusiv sanatateeee)....Sunt confuz=nimeni nu ma poateeee lamurii...urmeaza sa dau o fuga la financiar-bacau si sa vad ce si cum mi se raspunde...Multumesc mult :idea: :!:Si inca ceva ,fiind nou in ac sat(18 ani) nu am =nu vreau -varianta unei noi vetre...se complica si mai rau treaba.... :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde feederman » 26 Noi 2015, 09:43

proapis13 scrie:Daca ai terminat perioada de monitorizare si asta in cazul in care ai avut fonduri europene inchizi II..
Mergi cu hartia la primarie si treci familiile de albine pe persoana fizica si urmezi procedurile de autorizare

Pe PF sau pe PFA? Pe PF nu este nevoie de autorizare.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde proapis13 » 26 Noi 2015, 10:19

[quote="feederman"
Mergi cu hartia la primarie si treci familiile de albine pe persoana fizica si urmezi procedurile de autorizare[/quote]
Pe PF sau pe PFA? Pe PF nu este nevoie de autorizare.[/quote]
Unde scrie ...???
Prima data ai nevoie de INREGISTRARE iar daca vrei sa vinzi mierea,iti trebuie si AUTORIZARE...
gica.mosu in cazul in care are nevoie de carnetul de comercializare ii trebuie amandoua
Ambele se fac de catre DSVSA :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mausica » 26 Noi 2015, 10:28

Pt persoane fizice e simplu traseul......am facut eu procedurile.
Exact cum a spus si proapis 13. Dupa ce ai toate actele depuse la primarie cam in 5 zile primesti carnetul si atestatulx
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde elvis » 26 Noi 2015, 12:09

mausica scrie:Pt persoane fizice e simplu traseul......am facut eu procedurile.
Exact cum a spus si proapis 13. Dupa ce ai toate actele depuse la primarie cam in 5 zile primesti carnetul si atestatulx

care este mai exact traseul?
elvis

Mesajde mausica » 26 Noi 2015, 13:36

Mergi la primarie te inscri in registru agricol cu nr de stupi...complectezi o cerere....dupa care ei ar trebuii sa vina pe teren sa verifice cele declarate de tine.Intai tre sa ai terenul unde ti stupii trecut pe tine sau arendat sau donat...etc
Sa fi inscris in asociatie (sa ai adeverinta ... ).sa ai stampila de la medicul veterinar care sa ateste ca ai albine clinic sanatoase
Cu toate actele primite mergi la dsv...acolo te inregistrezi si/sau autorizezi
Dupa revi la primarie si legal in 5 zile ar trebuii sa ai atestat si certificat...
Dar cum birocratia e dureroasa dureaza mai mult...mai apar piedici pe traseu..te mai plimba de ici colo, dar in mare cam asta e.
Pt a fi sigur te duci la primarie si ceri informații de acolo exacte
mausica

Mesajde gica.mosu » 26 Noi 2015, 13:52

elvis scrie:
mausica scrie:Pt persoane fizice e simplu traseul......am facut eu procedurile.

care este mai exact traseul?

DAAAA,e ff simplu= f...i la C..u gol=bichinei ;) In Romanica=tara tuturur posibilitatilor=a birocratiei :mrgreen: totul pari f simplu ,privit din avion 8-) ...P.S -cu ceva alergatura= cheltuieala se rezolvaaaa....
gica.mosu

Mesajde elvis » 26 Noi 2015, 16:29

mausica scrie:Mergi la primarie te inscri in registru agricol cu nr de stupi...complectezi o cerere....dupa care ei ar trebuii sa vina pe teren sa verifice cele declarate de tine.Intai tre sa ai terenul unde ti stupii trecut pe tine sau arendat sau donat...etc
Sa fi inscris in asociatie (sa ai adeverinta ... ).sa ai stampila de la medicul veterinar care sa ateste ca ai albine clinic sanatoase
Cu toate actele primite mergi la dsv...acolo te inregistrezi si/sau autorizezi
Dupa revi la primarie si legal in 5 zile ar trebuii sa ai atestat si certificat...
Dar cum birocratia e dureroasa dureaza mai mult...mai apar piedici pe traseu..te mai plimba de ici colo, dar in mare cam asta e.
Pt a fi sigur te duci la primarie si ceri informații de acolo exacte

la primarie i-am inscris dar astia habar nu au ce trebe facut mai departe, nu au venit la control mi-au dat o adeverinta presupun ca in baza asteia ma inscriu in asociatie....de la asociatie iau carnetul de stupina si pe ala pun parafa de la veterinar si apoi la dsv....zic bine?
elvis

Mesajde proapis13 » 26 Noi 2015, 16:51

Cauta la legislatie,este un topic despre Atribuirea de placute de identificare...s-a discutat acolo
si despre autorizare si despre pasii de urmat incepand de la inscrierea in asociatie si pana la atribuirea placutelor.. ;)
proapis13

Mesajde mausica » 26 Noi 2015, 17:51

:)) ca habar nu au astia de la primarie......stiu si eu ca tot acolo m-am lovit :) incompetenta e la ea acasa.
In p4incipiu cam ala e traseul
mausica

Mesajde cristian bh » 26 Noi 2015, 18:19

carnetul de stupina cine-l da?,,,,vro asociatie? :o
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde un OM » 26 Noi 2015, 18:54

Da.
un OM

Mesajde mausica » 26 Noi 2015, 19:08

cristian bh scrie:carnetul de stupina cine-l da?,,,,vro asociatie? :o

Exact ....asociatia unde esti inscris.tot de acolo ei si foaia de pastoral
mausica

Mesajde proapis13 » 26 Noi 2015, 19:36

Discutiile trebuiau purtate la Legea apiculturii ca le amestecaram rau de tot..
Hai sa ne mutam la...
Inregistrare stupina DSV ca de acolo discutiile luara o alta intorsatura
viewtopic.php?f=10&t=1476
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE